Thursday, February 28, 2008

Today I Write about Today...hehe

apa punya entry lah hehe...act nak cerita psl hari nie jer apa yg akan dibuat, sedang dibuat dan yg sudah dibuat...

emm hri nie puasa ganti...utk bln nie dah 3 hri dah puasa so maknanye jika selamat berpuasa hari ini maka habislah puasa ganti..sbbnye hri tu dah buat sekali ngan puasa enam, tp tak cukup enam hari sbb malas + peod..hehehe so jdlah puasa tiga jer.. :P insyallah pas nie nak buat puasa isnin kamis plak... teiba time2 puasa nie teringin plak nak mkn kfc....behnye klu dapt berbuka ngan kfc...nyumnyum
bru kejap td got SMS from my dear - bad news...dia dpt pi US...knpa bad news plak? sbb dia nak pi bln 3 nie so tak leh ikut sbb lom kawin lai...wawawa ingatkan dpt pi lepas kwin nnti bleh gak honeymoon kat sana...pas tu seday lai sbb spjg dia takder nak wat apa...takkan wat bodo jer..selalu weekend mesti jumpa..weekdays plak ada lah sesekali jmpa... :(
terus hilang mood nak tulis.... :(

Wednesday, February 27, 2008

Today I write about weekends...

wah kemalasan melanda..huhu malas nak fikirkan apa yg nak ditulis n nak create words...:P
last saturday my activities was apa lai watching movie...kitaorag tengok citer Jumper...ingat tak best rupanye best giler..patutlah box office no.1...hehe ingat citer aksi ganas2 yg penuh ngan darah2...i tak suka tawww citer2 ganas nie...tp okelah ceritanya sgt menarik sehinggakan my dear berangan2 ada kuasa Jumper gak...:LOL


Jumper


Review:

Jumper is a sci-fi movie based on the book by Steven Gould. The movie shows us David(Christensen) who at a young age finds out that he can teleport or jump from one place to another just by thinking about it. Soon, David runs away from home, robs a bank with his newfound abilities and grows up to live an exotic life traveling the world. It all comes crashing down when a paladin shows up. Paladins are the people who hunt down and kill jumpers for getting away with things they shouldn't like robbing banks. The plot throws in some more characters and love interests, but nothing substantial to stray from the main...

lebih kurang beginilah ceritanye...nak cerita malas huhu so tengok sendiri lah uols... :P
after that kitorg pi psr mlm n mkn mee bakso yg ada bebola daging yg besar beb..tp muak plak mkn yg besar2 tu..so for me it's enough only small cute little meatball...hehe bila perut dah kenyang pi plak shopping kat alamanda act more tu window shopping lah..tp sbb dah lewat sgt byk kedai dah nak tutup..and we a surveying our wedding rings..mmndgkan semua cam dah nak tutup so kitaorg ponx blk jerlah stelah msk a few shops...

************************************************************************************

on sunday plak biasanye i will relax at home..tp previous sunday keluar jugak..misinya adalah untuk pergi menempah langsir di MACY for our new home...tghari slps derang dah ukur tingkap umah tu kitaorg ponx pilah MACY yg dkat ngan mines tu..abiskan masa almost 3 hours dlm tu..pilih kain yg sesuai n nego dgn derang tentang price yang derang bg for our house..utk curtain jer derang quote around RM1k jugaklah plus dgn rail semua about RM2k++..okelah not so bad for our house have many windows and sliding doors...more info u can get from this site http://macyhomefurnishings.com/ or at their showroom....

after that kitaorg pi almanda plak searching for our wedding ring....entering Habib we are entertain by cute asistant that have give us 50% diskaun...huhu best2...so i chose for my ring and my dear also got a ring for our weeding...

--end--

Monday, February 18, 2008

Today I Write about CJ7..

last saturday setelah bertungkus lumus memerah otak utk exam yg susah itu aku telah merelax kan diri n menenagkan fikiran...padahal plan utama nak pi survey bju raja sehari..ku batalkan niat itew n terus pi one utama...

So after that decide nak tgk movie and i pick CJ7.. ingatkan CJ7 tu best mcm kung fu hustle..tp tekaan ku meleset sama sekali..rupanye citer tu ceday... pas tu Stephen Chow serius sgt dlm citer tu...tak bestlah.. pas tu kemunculan CJ7 tu tak kuat sgt, mean mcm takder kepentingan...wujudnye CJ7 tu mcm pets jer mcm kita bela kucing tu..and kuasa yg ada cuma digunakan dua kali jer..pas tu kiok mati..tah apa2 lah..so far bleh lah utk hiburan semata...klu diberi bintang dr 5 leh lah bg ***...

part yg paling cute..hehe




after that tot want tu buy Big Apple donut but very frustrated coz donut kesukaan ku itew dah abiss.. tingal jenis2 yg tak berapa nak laku jer...patut lah ponx takder org beratur pjg...pas tu terus blk mkn kat kedai mamak smbil borak2...smpi umah hampir kul 12 tgh mlm..just imagine going out from 7 am until 11.45 pm..huhu so tired..


-end-

Friday, February 15, 2008

Today I Write my 1st entry...

1st entry on my blog...fuhh wat should i say, wat should i write...emmm let me think 1st..
sgt teruja utk membina blog sbb tgk blog org lain mcm menarik and suddenly i didn't know how to write...huhu sgt lah getiks yer... :P

okelah today i write about how i'm addicted at this...




hehe inilah benda nye Big Apple Donuts..the donuts were soft and fluffy ..tiap kali pi midvaley jer sure nak pi beli donut nie...skali beli 6 ketul n makan sekali jln...huhu buruk lantak tul..lantak ler org nak kata apa..stkt nie donut yg paling i suke Choreo, and the other one yg pink kaler..ayoh forget the name..



the day before valentine we bought this donuts and get this cute little box.. :)

cute heh...hehe special from Big Apple Donuts & Coffee Mid Valley....

and today i write..........

 
Design with love by Jiji for Zamimie