Tuesday, March 25, 2008

Today I Write About Shushi King..

Today i don't want to write..but my story is base on my picture... :)

Satu hari yg cerah berjln2 di Sooka Centrel utk bersoka2..kuikui
Main reason we are here is to eat here...


using this..


this are what i ordering..


after that it's mkn times n chit chat2...


me with sis ainul

asma with dayah


asma with sis zi (oii asma apsal gbr ko byk ek)
after that setelah kenyang kami ponx pulang..setelah kenyang gbr ponx jd lupa nak snap..so takderlah gbr2 setelah kekenyangan..
--end--


Wednesday, March 19, 2008

Today I Write What I Fan on...

Survivor: Micronesia - Fans vs. Favorites is the sixteenth season of the CBS reality television series Survivor. Pitting die-hard Survivor fans against some of the series' past contestants ..this are the latest of survivor..dah musim ke 16, punyalah byk...I'm one of the fan of survivor nie...huhu
ingat dulu masa time2 bljr giler tgk survivor nie ngan my roomate kalil..kitaorg yg conquer bilik tv tu, bila dah jd senior lagi taiko...:p skrg nie tgklah survivor sorg2..huhu seday2 takder sapa ponx org terdekat yg fan survivor nie..so tak tau nak share ngan sapa...

Senarai Survivor dr musim pertama hingga ke 16:
  1. Borneo (2000) ·

  2. Australia (2001) ·

  3. Africa (2001) ·

  4. Marquesas (2002) ·

  5. Thailand (2002)

  6. Amazon (2003) ·

  7. Pearl Islands (2003) ·

  8. All-Stars (2004) ·

  9. Vanuatu (2004) ·

  10. Palau (2005)

  11. Guatemala (2005) ·

  12. Panama (2006) ·

  13. Cook Islands (2006) ·

  14. Fiji (2007) ·

  15. China (2007)

  16. Micronesia (2008)

my faveret cast is Yau Man...old guy with cute character...

Biography
Originally from Malaysian Borneo, Yau-Man Chan attended All Saints Secondary School in Kota Kinabalu. He moved to the U.S. where he received a Bachelor of Science degree from Massachusetts Institute of Technology. He went on to receive his Master of Science degree from the University of California, Santa Barbara



---end---









Tuesday, March 11, 2008

Today I Write..

Akhirnye rakyat malaysia telah bersuara telah menunjukan protes...rentetan dr peristiwa ini diharap mereka2 yg sepatutnye lebih bertangungjwb serta lebih peka terhadap rungutan rakyat..bkn hanya utk kepentingan diri sdri serta keluarga..fikirkan nasib2 org lain yg tidak bernasib baik..keputusan ini memang memeranjatkan namun jika tidak dirawat akan menjadi luka yg bernanah serta mengakibatkan kejatuhan yg amat teruk lagi...ini semua adalah takdir Allah ke atas ketakburan pihak2 tertentu dan diharap akan memberi pengajaran kepada mereka...

****************************
okelah enough talking on politik.. me also tak terkecuali pergi mengundi... kwsn mengundi di parlimen ledang n dun tangkak...pi jugaklah mengundi...1st time tu mengundi...
inilah tempat me mengundi sekolah agama bandar tangkak...teringat time sekolah2 dulu masa masuk kat sini...huhu
ini plak adalah calon utk parlimen ledang yg bju merah...tak nmpk sgt sbb jauh..

ini plak keta my father yg ada bendera tu...smgt tu siap psg bendera..huhu
*************************
oke skrg nie me nak story plak about hobby my brother...masa pi umah dia ari tu my eyes get caught on this...

dia dah start blk ngan hobi lama dia..bela ikan laut i call it aquaria huhu...suka sgt bila tgk aquarium tu cam happy n tenang jer..patutlah dia bela ikan nie..ada dua nemo n satu lai warna itam putih..dulu masa he stay at umah lama ada gak dia bela...lgi byk tp sbb jrg blk umah so ikan2 tu semua mati...i'm also excited to do so, tp he say that this hobby need a lot of money..so I'm quiet for a while and get to think... :P takperlah after this bila dah duk kat our house nnti i will suggest to my dear mana tau dia ponx berminat jugak..huhu nice hobby lah along..


and today i write...

---end---

Friday, March 7, 2008

Today I Write...

today i didn't want to write anything...just want to share a picture of my kitchen kabinet..
today i'm going back to my kampung... :D
these are the picture..enjoy.. :)

dry kitchen...

wet kitchen

wet kitchen from different view

tall kabinet

and today i share....


----end----














Thursday, March 6, 2008

Today I Write about my engagement day...

pembuka entry...huhu
post ke-2 dlm entry kali ini...huhu rilex jap..nak crita psl me punya engagement day 26 Jan 2008...selamat dah bertunang..skrg nie status adalah...tunangan org..huhu tak lama ponx pegang status nie, pas nie kena tukar status plak bini org...kuang2 mcm tak sesuai jer... :P
tak lama jer lai lebih kurang 3 bln...terasa lah jugak debaran2nye...just want to share my picas here...enjoy :P



senyum n gelak2...

with my fiance


with my parents and his parents...


my fren...

okelah ini jelah yg dpt dikongsi hehe...tak leh lebay2... :)

Today I write...

actually takder spesifik tajuk ponx more on caca marba punye story mory...i should have a topik to write...gosh so blurr lah..but it's oke i try to be creative...(bleh ker :P)


hehe dis is my cute little niece..act me dok ngan my sis n rite now dia dah ada 2 org baby boy n gurl...ini anak sulung dia Nur Irene Sufya...sgt nakal okey but kdg2 amat mengelikkan hati...bln 4 nie genaplah umurnye 2 thn...

yg nie plak abg..hehe pangil jer abg tp adik sbnrnya..my sis punya kids yg no 2..umurnya lebih kurang 3 bln..was born las year 22 dec..so kitaorg nie lahir bln yg sama n bleh clebrate brthday sesama...my brother in law 20, me 21, n this cute boy 22 on the same month december baby...huhu budak botak nie namanya muhammad aqieff..

lebih kurang 3 months lgi me will getting married..and lepas nie dah tak duduk lai with my sis..so mestilah rindu kat derang nie...me dah duduk ngan angah (my sis) sama umur dgn sufya huhu jejak 2 tahun gak lah..dr umah yg di sewa smpilah umah skrg nie...i will miss them so much... :(

---end---


Tuesday, March 4, 2008

Today I Write About my home..

Home sweet home... itulah yg selalu org ckpkan...yer ker..yerlah kot.. for me mmg dah tak sabar2 lgi nak dudok umah yg dibeli...stkt nie blm furnish apa2 lai..kitaorg bru jer selesai pasang kitchen kabinet, tempah langsir n tempah perabut rumah...lampu plak lom install lai tp dah pi survey n imagine lampu yg camner nak pki..
smlm RS renovation dah psg kitaorg punya KC..berdebar2 jugak lah nak pi tgk...tak sabar2 nak pi...me abis keja kul 4.30 n my dear abis keja kul 5.30 tp selalunye kul 6 lebih bru kuar opis..aduh azab tul nak tunggu tu...
so otw ke sana kitaorg asik ckp jer psl keterujaan, kedebaran utk tgk KC tu huhu... at last bila dah smpi bukak tengok fuhhhhhhhhhhh lega...cntik jugak..seronok sgt masa tu rasa nak lompat2...yerlah berbaloi lah dengan hrg 7k tu..
after that kitaorg pi giant nilai nak pi survey2 freezer yg bersesuai ngan ruang kabinet tu...cam kelakar plak sbb kitaorg ukur pki jengkal2 jer...malas nak amik tape utk measure betul2...mesti org tengok pelik tul budak2 nie...hehe
so far i'm satisfied with the contractor n the workmanship that they gave to us....

----end----

Monday, March 3, 2008

Today I Write...


hehe terliur tak tgk makanan...inilah dia kuay teow msk lada hitam...my sis yg msk...aku tukang kacau dlm kuali..mkn ponx tak bcoz i'm on diet...so amik bau jerlah...telan air liur jugak lah msa tu..tp tak per kuar semangat... :P






ini resepinya:

Kuay Teow Masak Black Papper
Bahan-bahan:
Kuay teow
ayam/daging
fish cake & fish ball
black papper
bwg putih -dicincang
sayur ikut suka.
garam dan sdikit perasa jika suka
kicap

cara-cara:

  1. tumis bwg putih, masukkan ayam/daging.. grg hingga separuh msk.
  2. masukkan perencah lain spt fish ball, udang ke apa2 lah yang suka.

  3. masukkan black papper n sedikit air dan garam..

  4. msukkan kuay teow kicap dan sayur-sayuran

  5. kacau hingga kering...klu lembab2 ponx sedap jugak.
  6. angkat dan hidangkan...

itu jerlah resepi ringkas...sukatan takder sbb org melayu msk main agak2 jer..sedap lah jugakkan...
**********************************************************

okelah hri nie nak cerita pasl weekend..takder apa2 yg menarik ponx..aktivitinya ke sogo amik hob dan hood sbb derang nak psg kitchen kabinet hari nie...bgtau ots so kitaorg ponx brulah terkial2 nak pi amik kat sogo tu..dah lah parking sket punye susah..patutlah jln lengang jer derang dah msk parking rupanye...ish2

dah tu bwk lah hood n hob tu pi umah sikit azab jugaklah nak angkat sbb hood tu berat giler..gunakan tenaga 4 kerat me and my dear jerlah.. sib baek tak jauh mana...so ptg nie nak pi tgk our home sweet home...nak tgk camner lah rupa kabinet tu...harap2 lah cantik n setimpal ngan hrganye....gabra lah pulak..
lepas rilex2 kjp kitaorg ponx pi nilai 3 cari bju nikah..last2 beli gak bju nikah warna putih wpun pada asalnye dah beli warna peach...me takmo sgt kaler tu sbb raser mcm tak cantik jer pda diriku ini... :( n beli kain psg utk wat hantaran...

pas tu blk pi bangi plak cari kedai lampu yg derang dok citer dlm BFT...okelah hrga dia tak mahal sgt cuma limited choice jer...tp kitaorg lom wat kptsn lai nak amik kat situ ker tak lai...survey2 dulu kat tmpt lain manalah tau ada lai yg lgi oke..
sblm blk pi mkn dulu dkt ngan rumah...me mkn chickenchop with mushroom n my dear mkn nasi goreng usa...tgh2 mkn disapa plak oleh mahluk Allah nie...cute sgt, smpt snap tp tak terang sgt lah...


--end--

 
Design with love by Jiji for Zamimie