Monday, May 31, 2010

Cabut Gigi Pula...

Semalam dh selamat terkorban dh sebatng gigi saya...smngt saya cuti sbb bajet nak cabut 2 batang or 4 btg terus...tp doc tu ckp sbb saya dh lama tak cabut gigi so cabut sbtg dulu..

jumaat nie cabut 2 btg and last sekali cbt sebtg...gigi yg last sket nie susah nak cabut sbb dia kedlam sket kedudukannya and doc tak tau akarnye menghala ke mana...risau dh saya sbb takut kena belah2 plak..huhu smpt lai saya tanya doc tu kena belah ker doc..huhu tp doc tu ckp kena tgk x-ray dulu..so jumaat nie akan terkorban 2 btg gigi lai...


~nmpk tak secotet kecik tu...yg tulah gigi yg susah nak cabut tu..huhu~

skrg nie ada rasa denyut2 sket kat tmpt cabut smlm tu..camnerlah gaknye bila cabut 2 btg nnti..itu ponx ada hati nak cabut 4 btg terus..hahaha smlm balik2 jer lapar so dok bantai mkn bubur eman..huhu tp ptg tu pi mkn nandos ngan mydear...kunyah guna gigi belah yg tak cabut tp agak sukar lah sket sbb dh biasa kunyah belah kanan...

owh yer gigi cabut sbtg RM50...itu jer nak citer nnti smbg lai..



Thursday, May 27, 2010

Panggilan Hangit...

14 kali dengar, 14 kali ponx saya gelak...

panggilan hangit paling kelakar saya rasa..

huhu

~~END~~

Wednesday, May 26, 2010

E-man LunchBox...


rasanye semua org ponx dh tau saya start bg eman mkn 5 bulan lai..masa tu saya cuma campurkan cereal dlm susu dia jer and time ptg2 saya akan bg dia mkn puree selalunye apple, pear and kdg2 saya bg gak dia mkn bubur...

so bila dh msk 6 bln saya dh start bekalkan dia dgn mknan ke nursery...so skrg nie dia akan mkn time lunch and ptg blk saya bg gak mkn...eman nie kuat mkn and susu...klu bg dia mkn dlm 3 sudu besar bubur ponx tak cukup...sudu besar tu bkn stkt sket2 mmg penuh2 byk lah..susu mmg minum byk sbb budak kat nursery tu bertukar2 dh penjaganye setiap org ponx akan ckp menda yg sama...huhu

so pagi tadi derang mengadu yg saya letak mknan eman sket sgt...huhu sbb saya rasa saya buh byk dh mknan tu dlm termos tp sket jer rupanye...terlupa yg anak mama nie dh semakin besar and mkn ponx dh semakin byk...haha sorilah yer eman esok mama bg bekal eman byk2..huhu

so inilah lunch box eman wpun bkn dlm box..huhu saya buh dlm uncang jer sng nak bwk, sng nak pack and sng jugak utk derang kat nursery kemaskan masuk dlm beg... so nnti takder lah brg yg tertingal2...


dalam uncang nie ada satu termos mknan, sudu, napkin and botol air eman...lepas nie nak kena bg bip plak lah sbb eman mkn comot2 smpi ke baju...klu kat umah saya tiap kali suap tiap kali lap mulutnye...tangan dia mmg tak bg sentuh sudu..klu tak nnti habis comot smpi ke bantal... termos tu jenama termos beli kat the curve RM60 jer...sudu tu plak saya suka sbb bila mknan tu panas sudu tu akan bertukar kaler..so saya tahu lah mknan tu panas ke tak..sudu nie jenama tommee tippee dua btg RM12...




oke biasanye bekalan eman mmg hari2 bubur nasi lah kan..kdg2 saya campurkan dgn kentang aja...pki russet potato sedap and wangi bubur tu bau...kdg2 saya campurkan jer ngan mknan dr babynat produk organik..yg nie eman suka sbb dlm tu dia campurkan kcg peas, jagung, celery, carrot [nnti saya amik pic dia]...kdg2 saya campurkan ngan labu and carrot...bila takder masa saya pki yg dlm botol jer...bkn jenama heinz tp produk organik babynat...bila byk masa cth cam weekend baru saya campurkan ngan kentang, labu, apple or pear...


baru2 nie saya msk bubur dia campur ngan labu organik...bila dh msk and lembut lenyekkan kat tapis teh tu sng tak yah blender2...yg nie my mil yg ajar mmg sng and mudah..tak yah sebuk2 nak beli blender baru..huhu pas tu saya grg ikan bilis tanpa minyak bila dh garing angkat and blender kering...so campurkan lah dlm bubur tu mmg sedap..mkn smpi licin eman..huhu


mkn bubur borink jugakkan...kdg2 saya bg gak eman mkn biskut farley rusk tu tp jrg2 lah sbb biskut tu manis sket...skrg nie bila bancuh biskut tu smpi 3 keping dia mkn..haha bykkan..tp saya tak bg dia kosong lah sayur campurkan juga ngan puree apple or puree pear ke...kdg2 saya campurkan ngan puree banana + apple...sedap jer saya tgk dia mkn...mmg licin dia habiskan mknan tu...

tak sabar rasa nak tgu smpi eman 8 bln nak start bg mkn ikan, ayam, cheese...huhu pas tu kdg2 rasa tak sabar2 nak beli pasta ABC tu sbb rasa mcm cute sgt rupa pasta tu..




~~end~~

Tuesday, May 25, 2010

2nd Appointment...

semalam ada temujanji kedua utk wat braces tp temujanji pertama ngan doc pakar...sblm nie jmpa dentist biasa jer...tp jmpa doc nie cuma consaltation jer lah..dia cek x-ray and borak2 sket psl gigi..tau tau doc nie melayu ke cina...muka ada iras2 cina ada iras2 melayu...loghat ckp dia ada pelat cina..tp ari tu doc pompuan tu ckp doc roslan..mgkn melayu lah tp serius doc tu cam lawak sket so lega lah sketkan... =)


so dr model gigi saya yg telah dibuat and x-ray doc tu ckp saya akan pki braces for 2 years...sethun active, setahun pasif...pasif tu mean pki retainer lah..active tu pki braces biasalah...


dr segi bayaran plak total utk braces and retainer RM4600 (RM4,000 utk braces and RM600 utk retainer)...masa psg nnti byr RM1,500 pas tu tiap kali temujanji byr RM150 atau RM200 hingga habislah...


so gigi yg dicabut adalah sebanyak 4 btg..huhu byk tu..risau plak nk cabut gigi byk2 nie..doc ckp klu berani boleh cabut 4 btg terus klu tak cabut 2 -2 dulu...lepas seminggu dh baik bru pasang braces...so saya wat appointment utk cabut gigi isnin nie..mybe dlm next week or next two week saya dh boleh lah kot pki braces....nebes2... =p


okelah tu jer nak citer...kat bwh nie saya ada letak gbr x-ray gigi saya...x-ray nie wat kat daya x-ray depan bgnan kwsp jln raja laut...kejap jer dlm stgh jam dah siap and byran plak cuma RM60 jer...





~~end~~

E-man Mkn Kat PappaRich....

ini citer weekend lai...minggu nie eman asik jenjln jer kejanye...so ahad ari tu misi kitaorg adalah ke nilai 3 nak beli brg utk kenduri aqiqah eman...cuma beli paper bag ngan bunga telur jer...isi dlm nenek, mak ngah ngan mak long dh sediakan...so nnti bila blk kg jumaat nie tinggal nak fill in jer paper bag tu...oke tu nnti citer kemudian2...


so lepas ke nilai kami ke jusco taman equine plak sbb baba nak pi cari langsir tuk umah sewa baba....tp sblm tu kena mkn dulu sbbnye kuar umah kul 11.30 eman baru bgn tido so dia tak mkn lai...bila fikir2 betul juga apa yg baba ckp kat jusco mesti crowded susah nak mkn...so end up baba drive ke cyberjaya and kitaorg mkn kat paparich...1st time mama and eman mkn kat sini nie...byk gak menunye...



~eman dh tak sabar tgu mama nak suap mknan dia~



~nyum2 mkn bubur labu ngan ikan bilis mama masak~



mula2 masa nampak laksa nak mkn laksa tapi tetiba rasa lapar plak nmpk nasi ayam order plak nasi ayam...rugi plak sbb nasi ayamnye tak kick ponx sedap lai nasi ayam kat chicken rice shop...




~nasi ayam hainan kot yg rak berapa nak besh..tgk sup dia keruh jer...mcm sup yong tau fu~



~laici cincau baba~


~mamanye soda laici~


~eman tido kekenyangan~
masa eman tido nie kitaorg dekat jusco taman equine dh..masa dok tolak stroller nie org dok asik pndg kat dia jer...huhu tgk2 napa rupanye anak mama nie dh mcm bouncer nak gaduh dh..gengster dh rupanye tido..huhu

berat eman skrg nie 7.3kg wpun tak nmpk besar sgt tapi tulang temulangnye keras..klu dokong kompom sakit pinggang lepas tu..sbb tulah jln dekat2 ponx mmg ler stroller tak tinggal...huhu

punye penat eman ptg tu balik lepas mandi and dia main2 semua kul 6 lebay dh tido smpi esok paginye...penat punye psl...tp sib lah dia mmg tak byk ragam sgt cuma cam biasalah bila dh lama tak tido nak start tido tu cam susah sket...ek ok ek ok...huhu pas tu nangis sket lah meniarap salah terlentang salah mengiring salah...baba jugak yg pandai tidokan eman..huhu
~~end~~

E-man Ngan Chayuer....




~hello nama saya e-man...saya budak tembam..huhu~



Last weekend kitaorg pi midvaley...misi tanpa hala tujuan haha...sbb dh lama rasa tak gi sana kan..so pi sana and smpi2 jer pi lunch dulu kat chillis...rasa nak mkn western plak tu yg ke sana tu...sib lah parking ada...



~skrg nie klu mkn eman dh boleh dok kat baby chair..sng kitaorg nak mkn~


~2 kali kitaorg order buffalo wing nie...~





~makanan mama trio fajita...ada udang, daging and ayam..tak besh ponx muak...hahaha~





~baba food chicken fajita..ponx x besh muak haha~



end up kiatorg mkn bufflo wing jer..order smpi 2 kali pas tu minum air berkoyan2...hampir2 nak order desert tp perut berat sgt tak larat dh nak mkn...huhu



~eman cam biasalah minum shushu jer..tp kli nie ada appertizer cum desert huhu sayur celery... =P ~



~see semangat dia mkn kan sambil bersandar dh mcm bos dh... ~




~ops tersasar dr mulut...huhu~



~eman ponx sng hati tido ngan sayur~
sayur nie dia mkn dr chilis smpi ke kedai swatch, smpi ke jusco, smpi ke mothercare habis dia usung celery tu satu midvalley huhu...semua org tgk jer smpi org tegur tak pahit ke dia mkn celery tu..huhu anak mama suka mkn sayur kot sbb dia suka jer ngan celery tu... =)

so misi selepas mkn jenjln jer and tetiba saya rasa nak cari hadiah utk mydear...bila tanya dia ckp nak perfume jer...last2 dr perfume bertukar kepada jam...so pencariannye adalah mencari jam utk mydear... =)



~misi mencari hadiah baba dh selesai...jam from swatch utk hadiah hari jadi serta anniversary kami yg ke 2...~

tapi tak leh wish lai skrg nie kira hadiah in advance lah kan... :)
~~end~~






Monday, May 24, 2010

1st Appointment....

Setakat nie saya baru wat 1 kali jer appointment jer ngan doc...owh yer sblm tu detail sket saya wat braces nie kat Klinik Gigi An-Nur Bangi yer...cost wat braces RM4600 tak masuk ngan scaling, cabut, x-ray bagai semua ek...

so utk temujanji pertama tak byk menda yg doc tu wat...cam biasalah dia amik history psl gigi and kesihatan kita...pas tu dia akan cek satu2 gigi kita kalau ada lubang atau apa dia akan tampal..so bg saya gigi semua oke cuma byk plak and gingivitis jer...wah doc tu punye wat scaling rasa cam nak tertanggal2 jer gigi saya sbb rasa ngilu2 jer..huhu tp doc tu wat mmg cekap lah punye byk plak tertanggal sbb masa kumur tu byk lah sisa2 tertinggal dlm sinki...almaklumlah saya nie bermasalah gigi berlapis so mmg ada lah tmpt2 yg sukar utk dibersihkan...huhu

dlm masa stgh jam semua settle and bila dh bersih semua tu doc akan wat mould utk gigi saya...tujuan mould tu tak tau lah plak saya utk aper...tp waktu dia amik acuan utk gigi klu saya rasa ada gigi yg goyang2 tgu masa utk tanggal serius mmg tanggal...huhu sakit tu takderlah cuma risau waktu doc tu nak cabut mould keluar takut gigi saya tanggal sekali..huhu

so dlm masa 40 minit semua dh siap..next step saya kena pi wat x-ray plak...doc tu suh pi wat kat daya x-ray centre kat depan kwsp..utk sesi kali nie scaling and mould saya kena RM95 jer...pas wat x-ray saya akan wat appoinment blk utk next step ngan doc pakar...


~~end~~

Denggi tp Dh bAik....

mesti semua org ponx tertanya2 kan kenapalah blog nie dh seminggu sonyap sunyi jer...
oke utk pengetahuan saya adalah kena denggi tapi dh baik..
kenapa saya ckp cam tu?
sbbnye bila saya tahu saya kena denggi everthing goes normal..
mean darah saya semua dh kembali normal waktu tau tu...
platlet dh normal, sel darah putih dh normal...
syukur sgt2 takder apa2 yg berlaku...


oke kita citerlah sket kronologi case...
13/5/2010 (khamis)
blk keja petang..masa tu rasa sejuk sgt, dh lah blk keja ujan lebat...drive dlm ujan dlm keadaan mengeletar...masa tu rasa nak berenti tepi and col mydear..tp kuatkan smngt utk eman...smpt lai amik eman smpi rumah mkn panadol terus tak sedar diri dh...eman semua mydear yg uruskan, dr makan dia, minum dia susu dia, bju dia...smpi mydear sdri tak mkn ponx mlm tu mkn roti jer sian dia...


14/5/2010 (jumaat)
pagi masih lai tak larat..bgn utk siapkan brg eman terus tido blk...mydear atr eman pi nursery and dia pi keja...saya ponx terbaring dr dia pi keja smpi kat kul 3 depan tv tu..gagahkan diri bgn minum air and mandi...dlm kul 4 mydear blk and pi klinik...smpi ke mlm still lai demam tak kebah...kebah kejap and baik, demam blk...diri sdri mmg terabai lah...

15/5/2010 (sabtu)
mcm dh baik sket dh tak demam..tp rasa mcm lemah2 lai...so mydear ckp mgkn sbb dok umah so cam lemah jer wpun bdn tak panas tp badan lemah jer...so mlm tu mydear ajak pi alamanda pi soping2 sket....wpun seronok bersoping tp badan cam tak sedap...laast2 blk umah angkat eman atas katil ngan saya2 sekali tido tak sedar diri..bju ponx tak smpt tukar...brg semua mydear yg kemas...

16/5/2010 (ahad)
badan masih lemah wpun tak demam...mkn ponx tak selera....asik kena paksa mkn jer ngan mydear...eman mmg terabailah kasih sayang dr mama dia...huhu sib lah baba ada tmpt dia bermanja...mama mmg totally out...huhu

17/5/2010 (isnin)
cuti lai sbb rasa mcm tak larat jer nak bgn...kepala and badan semua cam berat jer nak angkat..pelik tul sbb bdn tak demam ponx..ptg pi klinik and doc amik darah utk tgk kot2 denggi...
18/5/2010 (selasa)
berdebar2 tunggu doc col sbb takut ler kena denggi...and tghari doc col ckp drh oke...so saya ponx rasa cam oke sehat dh sket...ari nie dh start gi keja wpun lemah2 sket...

19/5/2010 (rabu)
pi keja cam biasa...tp nak dkt tghari bdn rasa cam lemah jer....kepala berat semacam and rasa loya2...dok terlepek jer kat meja..mkn mmg tak selera lah so mkn buah jer...lepas zuhur terus blk sbb ada appoinmnet ngan doc gigi an-nur..turun dr klinik gigi an-nur terus pi az-zahrra..doc tgk kat tgn ada mintik2 so terus dia suh amik drh...result darah oke cuma sel darah putih cam kurang sket...sptutnye 4 ke atas result saya 3.5 klu tak silap...dia ckp air ponx kurang dlm badan so dia suh saya msukkan air satu pain jer...lepas tu dia suh blk and pagi sok dtg lai amik drh sbb dia takut denggi berdarah sbb tetiba saya period...

20/5/2010 (khamis)
pagi pi amik darah...jenuh gak tunggu result sbb kali nie proses detail sket dkt sejam proses drh bru jmpa doc...jeng2 resultnye denggi primary apa tah cam tulah dia tulis detected...huhu saya denggi rupanye sblm nie..so doc kata tgk result detail drh semua dh normal...so tak yah msk spital pulihkan sdri jer kat umah...huhu tp wpun begitu 2-3 hari gak lah saya rasa cam lemah, pening and nak muntah...

so far sampi ari nie dh bertambah baik wpun kdg2 dtg gak menggong dia...stkt nie dok mantai 100plus jer...sup ketam jer tak mkn sbb dh tak larat nak msk...takkan nak suh mydear plak yg msk huhu....apa2 pun bersyukur sgt2 takder apa2 yg berlaku...

~~end~~

Thursday, May 13, 2010

I'm Rock Babeh...


inilah style eman tido rock style huhu..tak leh dh nak wat cmner bila tarik keluar mesti masuk blk tp style cam tulah..takder lah hisap ibu jari kan...tapi sumpah ckp comel oke bkn masuk bakul angkat sdri tp sdri tgklah kan...huhu selalunye bila nak tido lah baru dia hisap jari klu biasa2 saya mmg tak bglah risau plak kalu jong nnti huhu...tp serius ckp baby tido mmg comel kan...



eman nie peel tidonye pelik sket...dulu2 masa kecik2 tak pandi telentang sdri dia mmg tido meniarap lah..tp skrg sejak dh pndi pusing2 sdri nie mmg jarang lah tido meniarap klu tiarapkan dia pusing blk dgn sepantas kilat...okelah since dia bleh tido nyenyak saya tak kisahlah...pas tu tido nnti mengiring tgn kanan hisap jari, tangan kiri dok meraba..klu dpt kain ke bantal ke muka ke dia akan meraba guna ujung jari jer..mcm nak rasa2 ngan ujung jari...klu tak dpt capai apa2 tgn tu akan diawang2an lah...

pas tu tido suka menghimpit baba dia...walau sblm tido saya dh tarik dia rapat ke saya nnti saya sedar2 dh himpit dh ke baba dia..kdg2 kesian kat mydear tido dh smpi ujung katil dh...huhu pas tu position eman klu tak kat ketiak dia akan berada kat bwh montot baba..risu gak saya sbb kdg2 bila mydear mengiring and pusing blk hempap dia...so far takder lah plak tapi tak tau lah klu tanpa sedar..so maklumlah bila dh tido dekat2 dia akan meraba lah baba dia, klu dpt muka, muka di raba...klu dpt ujung seluar, ujung seluar dia gentel...yg plg tak tahan time dia raba montot...mmg kelakar lah..hehe

~kesayangan mama & baba~


~end~

Dinner With In Law...

Last weekend ari tu kitaorg blk kg mydear...tak jauh dekat jer huhu kat kl jer...klu cakap ngan eman "kita nak blk kg tok baba..kg kat mana? kg kat kl"...huhu nanti lepas tu mesti mydear akan ckp "mama hari2 blk kg baba.." =P yerlah umahnye kat segambut jer doket jer dr opis saya...hehe


okelah sabtu lepas kitaorg pi makan kat JM bryani kat giant kota damansara...1st time pegi sini kagum plak rasanye...sbb rasa giant nie cam besar jer dr giant2 lain yg saya penah gi lah..yg saya tak penah pegi tu tak taulah klu mgkn lgi besar kan...


klu dh ker JM bryanni for surelah mkn nasi bryani..selalu saya mkn bryani daging atau bryani ayam...tp kali nie kami mkn bryani dgn ayam goreng...sedap tu...pas nie dh tau dh klu pi JM bryani kena order nasi ngan ayam grg barulah tak muak...


pic adalah tak byk sbb hp adalah tetiba bateri kong...lupa nak charge...kamera plak tinggal kat umah sbb tak smpt charge..ini semua gara2 bateri lah nie...[salahkan bateri plak sdri yg mls charge tak ckp hahaha] tp kualiti gbr adalah tidak menarik...menci tul iphone nie hp canggih mahal tp kamera hampeh...cantik lai gbr dr sony ericsson saya dulu..tp redha jerlah pki...huhu





~eman ngan tok baba...~


~eman ngan uwan and mak lang~


~pak ngah and mak ngah-to-be~



*



*



last but not least



~tuan punya blog~


serta suami


~tulah org sebuk nak amik gbr sebuk nak ckp hahaha~


~end~

Wednesday, May 12, 2010

E-man Sekarang Sudah 6 Bulan...


yehoo eman sudh 6 bulan..kejap jer masa berlalu dh 6 bln dh rupanye dia...erm tak sabar nak tgu dia bleh berjalan and berlari...perkembangan cam biasalah sentiasa ada peningkatan yang membanggakan..biasalah parents nie mmg excited sket ngan perkembangan anak2... bg kitaorg yg 1st baby lai lah excitedkan...


so sekarang nie eman dh bleh bergolek2 oke suka saya hehe....dh bleh meniarap cuma malas jer... kui2 apalah eman nie...makan sudah 2 kali sehari and kadang2 mkn satu mangkuk byk ek...kdg2 tak nak mkn ponx mngkn sbb dh jemu kot huhu...


yang lai best skrg dh pndi main dh seronok plak rasanye...tak sabar nak blk ptg nak main...bila diagah mmg ketawa mengekek lah...kdg2 tanpa disedari dia dh pandi menegur...itu yg plg cute sekali saya rasa...


owh peristiwa pagi tadi yg buat saya berdebar2....bila saya bgn2 jer tetiba saya tgk dia takder kat sebelah..berdebar2 dh saya...tgk kat bby cot kot2 lah mydear letak dia kat situ takder jugak..tgk bwh katil mcm ada menda putih cpt2 lompat tgk...nasib bkn sbb itu pengikat langsir...huhu pas tu dlm berdebar2 and hampir kejut mydear tetiba nmpk eman bwh bontot baba dia...haha tergelak kejap...dh ler bantal kat situ putih, mydear plak pki suar coklat cair, eman plak pki bju putih corak2 merah nak sama ngan cadar...sbb tulah saya tak perasan dia huhu...


pas tu bila dh bgn lepas susu mata dok terkebil2, mulut membebel tgk saya bersiap..apa yg dikatakan tak taulah..smbil tu tangan meraba baba dia...huhu itu satu tanda nak suh baba bgn lah tu...klu tgn kat muka siaplah mmg dia cakarlah... =P

~~end~~

Bigen Fruit...






Apakah itu bigen fruit? cuba try google takder jmpa ponx tapi kat China itulah namanye...






bleh tak cam ini buah apa...huhu inilah buah yg sedap tapi menyusahkan nak kopek..takkan nak guna kupas plak kan..huhu okelah penat hokey saya nak kuarkan isi dr kulitnye...smpi merah2 jari saya, kuku ponx sib lah tak terkopek keluar..sedap punya pasal gagahkan lah juga diri kopek...bila dh banyak baru lah heaven nak mkn... =)






see jenuh nak kopek siap pki pisau tu...sikit lai nak tercungkil pisau tu kat kuku...huhu








sampai hitam2 kuku...lepas tu rasa jari cam bengkak jer... =P tp nie tak nmpk sgt sbb amik pki hp jer gbr...






penat dh berteka teki teka tekuk...apa kah bigen fruit ini...
jeng
*
*
jeng
*
*
jeng
*
*
jeng
*
*
inilah dia
*
*






walnut yg sedap tapi susah nak kopek..huhu sedap tu berlemak jer..yg nie kawan mydear bg dr china...best ada separuh plastik lai nnti bila ada kesempatan dn kerajinan baru kopek blk.. =P


~~end~~

Saturday, May 8, 2010

Master of The Game...



currently i read this novel...beli kat popular jusco seremban 2..murah jer RM29.90..novel nie tebal jer sbbnye dia gabungan dua novel...satu tajuk Master of The Game satu lai the Naked Face...

saya baru baca Master of The Game tp baru separuh...so far best jer bahasa ponx mudah faham tp ada gaklah bahasa yg bombastic...mean yg kita mmg tak penah guna..so apa lai dictionary online lah rujukan...huhu

sbnrnya saya suka penulis Sidney Sheldon nie walaupun takder banyak pun novelnya...1st novel dia saya baca tajuk Tell Me Your Dreams..citer pasal org yg ada dua personaliti...tp ianya tanpa dia sedari dan personaliti yg lai satu tu cam jahatlah smpi membunuh..lebay kurang cam tulah tak brp ingat sangat sbb lama dh baca...huhu



so skrg nie nak abiskan dua novel nie dulu pas tu kalau rajin nnti beli lai yg lain...novelist Sidney Sheldon nie adalah penulis citer thriller dan crime fiction..bkn citer romance2 ek...wpun saya nie peminat citer cintan cintun tp serius novel dia adalah best...huhu



inilah penulis dia Sidney Sheldon died 30 Jan 2007...tp dia hidup lama jugaklah sbb mati pada umur 90 tahun..hebatkan sampai umur 80 ponx dia bleh menulis lai...erm tp citer Mistress of The Game yg tahun 2008 [dlm senarai di bawah] ini adalah sequel dr novel Master of The Game yg mana penulisnya adalah Tilly Bagshawe...nak carilah buku2 nie nnti...kat bawah nie adalah atr novel dr Sidney Sheldon..

Novels
The Naked Face (1970)
The Other Side of Midnight (1973)
A Stranger in the Mirror (1976)
Bloodline (1977)
Rage of Angels (1980)
Master of the Game (1982)
If Tomorrow Comes (1985)
Windmills of the Gods (1987)
The Sands of Time (1988)
Memories of Midnight (1990)
The Doomsday Conspiracy (1991)
The Stars Shine Down (1992)
Nothing Lasts Forever (1994)
Morning, Noon and Night (1995)
The Best Laid Plans (1997)
Tell Me Your Dreams (1998)
The Sky Is Falling (2001)
Are You Afraid of the Dark? (2004)
Mistress of the Game (2008)




~~end~~

Friday, May 7, 2010

Eman New Toy....

Semalam balik2 keja dlm sesak jem tetiba mydear col mintak number card toysR'us...bila tanya nak beli apa ckp adalah...okelah bajet beli teether sbb ari tu tgk teether yg bleh vibrate tu cam elok jer bg eman...sbb nak elakkan dia asik isap tgn jer tak elok plak rupanye...huhu

sekali balik tgk mydear beli play-gym rupanye utk eman...bkn main suka lai dia..saya bru tunjuk kotak jer dia dh excited nak terkam kotak tu...kelakar plak...pasang2 jer bg dia main smpi rambang mata dia tak tau nak main mana satu...sng lah dh ada menda nie kalau saya nak wat keja2 lain nnti...klu biasanye saya kena tgu dia tido dulu bru wat menda2 lain..

~play gym from fisher-price~



tgk betapa excitednye dia main smpi mkn ponx kat dlm tu...huhu bila kena paksa tido nangis..hehe kelakar plak..last2 saya letak jer dia depan tv atas toto..play-gym tu sorokan tp mulut dia asik bebel2 jer...mgkn tak puas hati kot...last2 tido gak dia akhirnye...huhu



~~end~~

Legend International Water Homes...

Hello auntie n uncle....hari nie eman plak yg amik alih blog mama sbb mama busy wat keja..klu eman tak help mama nnti blog mama takder entry baru kan kan... =)

weekend lepas baba bwk mama ngan eman pi bercuti...tp dekat jer ngan umah kami...baba ckp kami cuti dekat2 ajer sbb eman tecit lai..nnti penat klu jalan2 jauh...so baba bwk eman ngan mama pegi PD jer...eman 1st time pegi bercuti ngan pegi pantai...tp tempat kitaorg duduk nie tak leh g tepi pantai....mula2 mama nak gi avillion tp sbb dh penuh kitaorg duduk kat legendiwh nie jer... mama ckp klu duduk avillion nnti eman bleh main kat tepi pantai ada pasir ada air laut...takper next time kita g hard rock penang lah yer baba bleh dok kat tepi pantai main pasir...hehehe =)

eman sbnrnye tak pandai nak citer byk2 mcm mama citer...eman boh gbr yer ek, ek...nnti eman citer sket kat gbr tu....

~ini masa eman bru smpi tgh tgu baba nak check-in~

~ini lampu kat lobi cam tanglong kan eman suka sbb cantik jer~


~ini lah bilik kami ada dua katil saiz king...satu utk eman satu utk mama n baba...eman tido sorg2 jer best bleh guling2~


~inilah swimming pool dlm bilik kami...best tak yah mandi swimming pool yg panas kat luar tu~

~kat luar ponx ada shower bleh mandi jugak...ini utk bilas bdn jer bila kuar dr pool~

~ini bilik air..kat sinilah mama cuci popo eman huhu...~

~eh itu mama eman lah kat dlm cermin...hehe~


~terkejut eman tgk kat bwh tu...baba ckp nnti klu air dh naik eman leh tgk fish...ptg2 tu eman tgk ada dua ekor pish..tp mama tak amik ponx gbr... =( ~

~mama ckp eman wat cam nie mcm tacang jer..hehe eman mkn tgn masa nie sbb dh nak tido dh...~

~eman tido waktu nie pas tu baba ngan mama mkn...seday mereka tak ajak eman... =( ~



~eman mandi ngan baba pki floaties baru...smbil mandi ngan itik quack, quack...~

~mama ngan eman masa ptg nak pi mkn mlm...eman dh mandi dh mkn...dh tukar bju tido dh sbb selalu kat umah eman tido dh waktu cam nie...tp mama ckp takper weekend eman leh tido lambat..yea2~


~ini pagi dh baba bwk eman nak pi bfast tp eman minum shushu jer..masa nie eman tak mandi lai sbb nak mandi pool...~





~yea2 eman suka mlm nie tido kat katil sdri...huhu~


oke cukup dh...penat eman sbb mama amik gbr banyak sgt...nnti mama ckp dia letak dlm FB dia klu nak tgk...skrg eman nak tido dh...mama dh wat shushu sebotol lepas minum tido...bye2 auntie and uncle...see you again...

~~end~~



 
Design with love by Jiji for Zamimie