Saturday, July 31, 2010

Penang Here We Come...

dah sampai sini dh ponx...


kul 3.30 ptg tadi kami sampai sini..


smlm tido kat umah atok mydear kat seri iskandar...


kami di sini smpi isnin..


cuti-cuti malaysia..


sbb ada internet free lagi laju so apa lai berblog lah..


tgu deerang nie tido and tgu mlm nak dinnner at hard rock cafe...

kami dok sini for two nights...

*pic credit to famouschris.com

pic google jer..kabel camera tak bwk so tak leh transfer gbr...

okelah gtg bila ada masa berblog lai...

~~end~~

Wednesday, July 28, 2010

E-man Di Spital...

so nie kira sambgn citer ari tu lahkan...tp sbnrnye tak byk sgt nak citer..sbb malas nak taip byk2 ari tu so konon2 lah buat smbgn...haha poyo2..

e-man di warded sbb kan pneumonia di KPJ kajang specialist...so start dr sabtu berkampunglah kami di KPJ...sib mydear entitled utk single room so bolehlah kami berumah tangga seperti dirumah sdri..klu duk bilik double bed cam tak best sbb kena share ngan org lain..so ngan toto bantal mmg dihangkut dr rumah lah...


~ini lah no bilik eman di ward paediatric~


setiap 4 jam eman akan diberi nebulizer, and 6 jam akan diberi antibiotik dan ubat selsema disbbkan flunye yg teruk...yolah kesian hingus meleleh jer..bygkan masa tgu nak jmpa doc tu dlm masa 2-3 hour tu saya gunakan dua washcloth..end up bila dah lencun ngan hingus terpaksa guna tisu plak...bila doc dtg cek sure dia akan ckp kesianlah hingus byk, kesian lah hidung dia blocking..so solution for that doc bg sterimar and ubat titik idung..


~sterimar nie adalah air garam laut...utk membersihkan hidung dr anasir2 yg melekat2~

~bila dh bersih titikan dgn iliadin nie utk melegakan hidung yg tersumbat~

p/s: menda nie diamalkan oleh paed kat oversea sbb derang mmg takkan bg baby ubat selsema.



so the next day (ahad) pagi2 lai kami dah pi jumpa physio utk wat physioterapi utk eman...caranye adalah dengan menepuk2 dada serta belakang bdnnye agar segala lendir2 serta kahak didalam paru2 itu gugur dr melekat2..lepas itu prosedur yg plg saya seday2 sgt2 adalah menyedut lendir serta hingus dr hidung dan tekak...waktu nie mydear jer yg tenguk and sempat lai dia rekod..tp malas saya nak letak kat sini sbb 6 minit lamanye..and tiap kali saya tgk tiap kali tulah bergenang air mata... =( yerlah sian tgk dia nangis taw...




~ini tgh wat prosedur tepuk2...waktu nie mmg kami sentiasa disisi nak bg dia sokongan~



physio nie e-man buat dua hari jer..sbb bila doc tu cek tgk dia oke dh and doc tu sdri ckp tak perlu sbb cam kesian...tiap kali dtg doc mesti tanya tgk tak dia sedut tadi..huhu sbb ada sekali tu saya tanya doc..



Me: doc nak kena sedut ke?

Dr. Asmuni: Depends pada physiotherapist...kenapa?

Me: takderlah cam kesian and tak sampai hati nak tenguk..

Dr. Asmuni: tak per tak yah tgk..tgu jer kat luar.. [sambil senyum..perlilah tu]



sbbnye before this masa doc nak cucuk kat tgn eman tuk mskan antibiotik serta air ponx kitaorg tak ngk...doc tu suh tgu kat luar klu tak smpi hati...emmm mesti dia phm..hehe

so masa doc kat ward tu rutin harian eman itu jerlah..amik nab, mkn ubat, msk antibiotik and main...itu jerlah kejanye..klu tak tido...huhu saya plak bila time eman main nak kena dok perati dia sbb lasak sgt..klu tak msk air mmg saya biar jer dia melasak janji tak terjun katil..kdg2 kesian gk sbb dia skrg tgh aktif..waktu dlm ward tu demam ponx takder mmg lah dia cergas semacam jer...cuma sbbkan dia tak mo minum susu sgt so doc suh mskkan air lah sbb tkt dehydrate...cuma masa hari kedua ptg tu dh dh cabut dh air tu since dia ponx nak minum susu blk dh....




~memanjat jer kerjanya tak reti dok diam...~



kdg2 tu masa pi wat physio menda tu dia cabutlah, bila blk bilik mandikan dia saya biar jer tak panggil ponx nurse utk psg blk...haha sbb bg dia bebas so bila dh tido baru psg...cuma kesian jerlah bila dh bukak lama tu kena flush blk sbb takut blocking nnti mesin2 tu bunyi2...owh yer klu sapa2 yg penah msk air kena flush mesti tau kan ada rasa sakit apatah lai baby cam eman mestilah meraung...


genap 3 mlm kat sana eman ponx boleh kuar dr spital sbb doc ckp since dia tak demam, bunyi dr paru2 tu cam dh kurang...so blh blk and habiskan antibiotik kat umah jer dlm masa 5 hari...so total mkn antibiotik dlm 10 hari jugaklah..lepas tu cek balik tgk condition atau progress eman...

~nak blk dh waktu nie..posing2 dulu~

total kami berkampung disana selama 3 hari adalah RM3k lebay2 and terima kasih kepada TM sbb kami hanya perlu kuar duit minyak jer haha... =) mkanan adalah tak best..huhu biasalah mknan hospital...menu mmg adalah klu nak pilih..tp sbb nak bg eman mkn saya order bubur jer...tak smptlah nak merasa chicken chop ke fish n chip hospital style..huhu tp tv best sbb ada astro semua ada star movie ponx ada..mmg bestlah tak bosan...


oke habis dh entry spital..alhamdulilah eman dh sembuh harap sepenuhnyelah dia sembuh...entry nie tak byk gbr sbb spjg dok kat sini bila saya nak snap gbr dia jer gedik jer dia nak dtg kat saya...huhu lai ponx mmg menjaga dia sepenuh masa kan mmg semua tu tolak tepi jerlah...

~~end~~

Tuesday, July 27, 2010

Kesayangan Kami...

pagi tadi pi check-up lai selepas seminggu makan antibiotik utk pastikan semua kuman jahat tu kuar dr badan eman...alhamdulilah doc ckp pulih sudah eman...mudah2an...



berat dia ponx dh naik hampir 1kg dlm masa satu minggu...masa demam ari tu berat dia 6.9kg...td timbang beratnye dh bertambah menjadi 7.6kg..dkt 700grm naik..doc ponx terkejut gak tp dia ckp itu adalah satu petanda yg dia mmg dh pulih...mmg skrg nie eman mkn mmg byklah minum susu ponx sama...klu saya wat 5-6oz nnti dlm 3-4jam nak susu lai wat 6oz ponx habis...yg jd masalahnye dia nie tak mo minum byk2 terus minum sket2..kan bgs klu sekali minum 8oz sng citer...hehe


okelah mls nak citer byk..layan jer gbr mamat nie sblm dia demam ari tu...

~baba, boleh tak klu eman nak drive? Kata eman kepada babanya~


~mama, beg skool nie dua2 eman kena bwk ke? dengan wajah yg seday~


~hoih aku nak jadi tokey besar lah letak kaki atas meja~


~alamak mama dh ternmpk...kantoi..~



~tido cam atas katil jer..bersepah sana sini~


~~end~~





Monday, July 26, 2010

Rentetan Kisah Eman....

13/7/2010
act mlm tu dia dh demam dh...tp lepas mkn ubat tgk oke jer...btw pagi tu ponx saya gi keja agak lewat sbb nak pantau suhu dia...klu pagi tu panas lai bdnnye mmg saya tak gi keja...tgk dia oke jer ceria, lasak and minum cam biasa saya ponx atr ke skol...pesan dh kat budak tu klu badan dia panas bg ubat and col me..



sampai opis dlm kul 9 lebay wat keja cam biasa...dlm kul 12 cam tu derang bgtau eman demam panas...saya suh bg ubat and tuam2 ngan tuala basah serta pki kool fever...saya terpaksa siapkan keja dulu sblm blk amik dia..tak mau org lain terbeban ngan keja saya...sbb masing2 ada tugas sdrikan...



dlm kul 2.30 saya blk amik dia...rasa bdn dh tak panas..derang ckp dh bg mkn ubat and tuam ngan air semua so dh turun suhu...blk umah siap2 and smbil tgu mydear blk sbb nak bwk pi klinik...tgk dia oke jer...



bwk pi jmpa doc biasa jer tak pi jmpa paed ponx...so dia just bg ubat batuk and ubat demam jer..pas tu kitaorg request utk amik nab sbb ada bunyi2 kat dada dia cam kahak byk...blk mkn ubat semua okelah..dia nak mkn semua..kitaorg just bg ubat demam jer..ubat batuk tu mmg tak sentuh...






~masa nie bdn dia mmg panas sgt tu yg bukakan bju and tuam ngan air~



14/7/2010
demam dia still on and off..mean klu mkn ubat oke pas tu dlm 2-3 jam dia kebah demam pas tu demam blk...so saya akan pastikan dia mkn ubat on time...keja saya mmg tak pegilah...




~kesian tgk waktu nie...merayu jer muka dia...nak nangis ponx tak larat gaknye...cuma merengek jerlah...kdg2 saya ribakan bg dia rasa tenang sket~



15/7/2010
eman still lai demam...skrg nie dh start batuk plak...kesian tgk dia ngan idung tersumbat ngan batuk lai...yg plg kesian time batuk mesti dia menangis...bila dia menangis dgn saya2 sekali menangis...seday ooo sbb rasa dia tanggung kesakitan...hingus tak yah ckp lah meleleh2 jer...mmg sangat byk dr flu biasa...



~waktu nie mmg dia tido jer...bgn kebel2 mata lepas tu saya tgk dia tido balik...saya usap2 and cium dia ponx dia diam jer...waktu nie mmg dh nmpk susut sgt bdan dia..~


lepas cam takder effect jer mkn ubat demam and demam still tak baik2 kami bwk lai sekali pi klinik tu..kali nie jumpa paed plak...so kali nie sama jer cam kami jmpa doc biasa tu...bg nab jugak and additional plak ubat dia bg antibiotik..okelah harap2 pas nie oke...so blk tu bg antibiotik and ubat demam on time...saya mmg risau sgt so siap kunci jam utk bg dia ubat...so progress lepas bg ubat demam and antibiotik nmpk oke...demam dh takder...



16/7/2010
pagi bgn saya tgk bdn dh tak panas dh...walaupun demam dh kebah saya still lai tak gi opis sbb kena pantau jugak.... dia ponx dh ceria cuma tido still lai terganggu ngan hingus...main ponx dh cergas dh....cuma susu jer kurang sgt2..kdg2 kena paksa minum bru dia minum...mkn ajalah mmg berselera...bg satu mngkuk mmg habis dia mkn...


akan tetapi menjelang petang bdn dia mula panas blk...saya dh rasa keciwa dh waktu tu...yerlah risau sesangat sbb bila demam suhu dia akan naik smpi 39 drjh and paling tinggi 39.6 drjh...risau2 sesangat waktu tu...so kami decide klu dia baik ponx kami tetap akan bwk dia pi KPJ specialist kajang...


17/8/2010
mlm tu bdn dia dh tak panas ponx...bgn pagi ponx dh tak panas...cam dh baik demam lah...kami tetap jugak ke kpj dlm kul 9 cam tu...biasalah sabtukan agakramai org so lama lah menunggu...kami jmpa paed doc asmuni orgnye mmg lembut and saya rasa baguslah...patient dia ponx ramai mean dia mmg bsglah...lepas doc check semua and tanya detail ubat and dia suh kami pi x-ray...mula2 pi x-ray, lepas tu pi amik nab plak sbb doc nak cek blk lepas nie masih byk tak lai kahak...bila dh settle semua naik atas and serahkan laporan x-ray kiatorg tgulah..waktu tu dh dekat kul 1 dh...perut ponx dh berkeroncong...



~masa tgu giliran~


masuk2 jer bilik paed dia dh senyum sinis and bgtau eman terpaksa diwarded sbb ada mild pneumonia...dia tunjuk kat kami kwsn paru2 [lupa plak kiri ke kanan tah] ada jangkitan...tak teruk lai sbb tak melepasi diaphragm [lebay kurang cam tulah yg saya phm]...sbb tul lah demam dia panas jer..waktu paed tu ckp cam tu kami berdua mmg tercengang2 lah..cam blur..terkejut ponx ada seday apatah lai...bila ckp ngan paed tu rasa cam bergenang jer air mata...




~terbaring di katil spital...bermulalah episod berumah tangga dia spital...



~masa nie tgh tgu result x-ray~


so bermulalah episod kami berumah tangga di spital...sib dpt dok bilik single mmg kami gunakan sepenuhnye lah...




okelah smbg next time..penat nak fikir and menaip....
[esok eman ada appt utk follow up harap2 dia okelah sbb kami nak cuti2 malaysia]

~to be cont.~

Thursday, July 22, 2010

After Long Silent....

mesti semua org pelikkan kenapa saya lama dh senyap...hampir dua minggu dh saya tak berblog apatah lai bekerja...saya bkn pergi cuti2 malaysia yer kawan2 akan tetapi saya bercuti adalah kerana..



*


*


*


*


*




eman warded akibat pneumonia....so dia diwarded dr sabtu hingga selasa di KPJ kajang..sblm tu dlm 4 hari demam panas yg agak tinggi hingga mencecah 39.6 drjah celcius...

apa2 ponx alhamdulilah eman semakin pulih dan sedang menghabiskan antibiotiknya...harap2 selasa minggu depan bila wat follow up ngan doc eman dh pulih sepenuhnya...

p/s: tiada mood nak berblogging..bila rajin nnti saya akan buat entry psl nie and byk lai menda yg nak diceritakan..

~~end~~

Thursday, July 8, 2010

Susah Sekarang Nie...

sejak2 nie mmg susah nak amik gbr eman...dia mmglah tak reti duk diam melonjak sana sini..klu tak berdiri meniarap menjalar satu rumah...kat mana org pegi kat situ lah dia dtg...kdg kesian tanpa putus asa...yerlah dia tak smpi lai saya dh pi tmpt lain..berpusing lah dia ke mana saja saya gi..gigih tu..huhu

~pose terkejut tuk mama~


pas tu bila kita pegang kamera or hp nak snap pic dia cepat n lelaju jer dia dtg nak amik menda tu...thats why lah kenapa sejak2 nie agak kurang gbr eman..yg ada gbr mama n baba dia jer...biasalah nak mencapap lebay...haha



sejak2 nie jugak eman adalah susah nak tido yer....klu weekend tido dlm stgh jam jer...itu ponx stkt 2 kali tido so totalnya 1 jam jerlah..itu belah petang lah..klu pagi kami tak bgn dia dh bgn...so seawal kul 8 lah dh bgn...tak leh lah nak tido smpi tghari sket...so lepas mandi dlm kul 10 bru lah dia tido lama sket dlm sejam lebay n kekdg 2 jam....


~main-main gak mkn tetap mkn...mulut nga2 jer bila hulurkan sudu~




so mlm plak amat susah gak nak tido...selalu klu kul 7 tu nak tido dh so ingat dia nak tido terus lah tp tak der maknanye sblm pukul 8 dia dh gigih2 nak kuar dr kolam...huhu [owh citer psl kolam next entry yer]

smlm lai plak time saya nak tido bru dia nak tido sekali...masa tu dh kul 10 lebay dh...tak mkn saman dh skrg nie main jer kejanye...tp since dia tak merengek nak berkepit or menangis okelah..so dia main lah apa yg dia jmpa kotak susu ke, tin nestum ker, hp ker...tp klu lambakkan permainan depan dia mmg pndg sebelah mata jerlah...mgkn permainan tak menarik minat hati dia lah tu...so dlm pada tu mcm2 kejalah saya buat basuh botolah, iron baju lah lipat bjulah...bila saya panggil menyengih jer dia...




~coklat daim ponx leh jd mainan..habis coklat tok di buat main..haha~




tapi satu saya tgk dia nie mkin hari mkin putih plak...haha jambulah kata...haha matilah perasan mama dia... =p tp serius klu nak bandingkan ngan dr kecik2 dulu...agak2 sok dh leh jln, main, merayap mgkn gelap ler gaknye...huhu






~muka berlagak tak bley blah kan..haha~




~budak busyuk mama yg tombam~


gambar pose ngan kusi mkn baru...beli kat ikea murah jer..sng sket bila dh ada high chair nie..sbb bila saya msk kat dapur letak dia dlm tu bg biskut sekeping dok lah dia mkn diam dlm tu..yg penting dia nmpk saya..klu buh dlm walker mmg meraung tak ingatlah...itu blm lai letak dlm bakul baby..tak sng duduk saya dibuatnye..pdhal saya nak panaskan bubur dia jer...

so bila dh ada high chair dgn basuh pinggan, msk nasi, prepare nak msk semua boleh..
nak bg dia mkn ponx sng sket klu bg baring dok berpusing meniarap lah..mulut nganga tp kepala tah kemana2 itu yg termasuk kot idung tu..haha

~~end~~

Wednesday, July 7, 2010

Wendy's Old Fashioned Hamburgers...






akhirnya berjaya jugak mkn kat wendys nie selepas kejadian masuk wendys tgk menu dn terus keluar...cam hapa jer kan...ala bkn apa kitaorg cam kenyang sbb sblm tu mkn nasi dh tetiba nmpk wendys cam konon2 nak minum ptg tp terus tak jd sbb blur tgk menu...

so masa pi giant kota damansara isnin lepas tercapai gak hasrat kami nak mkn...since org tak rmi and pekerja dia ponx tak ramai [3 org jer klu nak tau]...bleh ler kami melepak lelama kat kaunter membelek menu...yerlah takut salah order kang sia2 jer...


harga kat sini plak sgt berpatutan lah saya rasa..standard2 mc'd jer takderlah mencekik darah cam carl's jr tu...huhu cth tgk yg bwh nie set dia RM6.99 jer...pas tu ada beger 99 sen..see sgt sesuailah ngan poket kita huhu...





so kami order nugget ada 6 ketul tp kecit2 comei jer...nugget dia sedap sbb ada rasa cam cheese2 gitu...kami order ayam grg...biasa2 jer tak sesedap ayam grg mc'd or kfc...buger ayam 99 sen...murah tu rasa sedap gak mcm deli beger kfc tu...and saya order beger apa tah nama dia..tp sebijik cam rasa posperity beger tp lai sedap yg nie..bwg dia ponx dimsk bkn bwg mentah cam posperity beger tu and kuah dia just nice jer tak ler melimpah ruah cam posperity...

~inilah mknan kami hari tersebut~

~as usual me...

sila abaikan mulut saya tu ek..tak tau camner nak pose sejak2 pki braces nie~



~tuan tanah~





~sedap boleh dtg lai next time...nom...nom...nom...~


~~end~~

Tuesday, July 6, 2010

Suntikan Pneumococcal....

akhirnya setelah bertanguh dan tangguh eman ponx dh diberi suntikan pneumococcal dos pertama jumaat lepas...yerlah utk amik suntikan nie sblm 7 bln kena 4 dos...klu after 7 bln amik 3 dos aja...so doc ponx nasihat tuk amik masa dh 7 bln...jimat ponx jimat sbb sekali suntik jer RM215..tp kat kpj murah sket RM190 klu tak silap...sbbkan kami dh janji ngan doc klinik tu and kami yg suh dia orderkan utk eman so tak smpi hati plak rasanye...huhu lepas nie suntikan kedua eman akan amik bln depan and suntikan ketiga masa umur 1 tahun..

saya rasa semua org dah tau kan psl suntikan pneumococcal nie....saya tgk kat tv ponx dh ada iklannye...yg menjadi sbb utama kami bg eman suntikan nie sbb dia dok nursery....yerlah bila dh dok nursery penyakit sangat mudah berjangkit saya rasa klu antibodi kuat camner ponx tetap gak akan terkena tempiasnye...

selalu gak eman kena batuk selesema...baik jer selang 2-3 minggu kena balik..bila tanya paed dia ckp takder cara ponx sbb penjagaan kat umah n nursery amat2 berlainan kan...biasalah dh jaga ramai2 tu mana lah terfikir nak cuci tangan dulu lepas pegang sorg2 budak...itu cthnye lah kan...

so paed tu ckp cara yg plg sng cari babysitter..babysitter kat tmpt saya adalah amat susah utk dicari..klu ada ponx dah fully ocuupied dh..tak mo lah pi atr kat babaysitter yg jaga ramai2..klu cam tu baik atr nursery...tapi kat area BSP nie mmg susah nak cari babysitter sbb rata2 semua org bekerja kwsn saya nie...yerlah kwsn baru kan...

cara yg kedua paed tu ckp amiklah maid...yg pada saya adalah tidak berbaloi2...huhu yerlah anak baru sorg lain lah klu anak dh 3-4 org bru berbaloi...skrg nie dh ler amik maid mcm2 prosedurnye...byr mahal plak tu..not worth it - yg nie kiv dulu...

cara yg ketiga adalah saya kena berenti keja and duk umah lah jaga dia..insya-allah selamat serta sihat semuanye...hik2 tp yg nie kena fikir pjg2 dn sangat2 pjg... =)

oke berbalik pada pneumococcal nie..meh kita ngk maklumat tentangnye dr MyHEALTH portal...




Apa itu jangkitan Pneumokokal?
Penyakit Pneumokokal adalah disebabkan oleh sejenis kuman bakteria yang biasa menyebabkan jangkitan pada tekak dan telinga. Ia boleh menyebabkan jangkitan yang lebih serius seperti jangkitan paru-paru dan radang selaput otak.


Apakah yang menyebabkan jangkitan Pneumokokal?
Kuman penyebab penyakit ini ialah Streptococcal pneumoniae atau Pneumokokus yang terdapat dalam lapisan hidung dan tekak orang yang sihat (pembawa kuman). Kuman ini boleh merebak melalui batuk dan orang yang berada di persekitaran secara langsung.


Apakah vaksin yang ada dan bagaimana ia diberikan?
Vaksin terdahulu ialah pneumococcal polysaccharide vaccine (PPV) yang mengandungi 23 antigen pada lapisan yang telah ditulenkan. Vaksin yang terbaru ialah pneumococcal conjugate vaccine (PCV) yang telah diubahsuai dengan menggabungkan 7 lapisan kapsul polisakarida yang telah ditulenkan dan setiap satunya digabungkan dengan toksin difteria yang telah di nyah aktifkan, untuk mempertingkatkan keberkesanan vaksin ini. Polisakarida adalah kandungan gula kompleks yang merupakan sebahagian daripada kuman bakteria itu sendiri. Vaksin ini harus diberikan melalui suntikan ke dalam otot.

PCV boleh diberikan pada usia 2, 4 dan 6 bulan, manakala dos ke 4 diberikan pada usia antara 12 hingga 15 bulan. PCV atau PPV boleh diberikan kepada kanak- kanak berusia 2 hingga 5 tahun.


Siapa yang patut menerima vaksin ini?
Ibubapa boleh memilih untuk memberi vaksin ini kepada bayi-bayi mereka yang sihat. Vaksin ini adalah disarankan untuk kanak-kanak yang mengalami daya tahan badan yang lemah termasuklah mereka yang telah menjalani pembedahan pembuangan limpa atas sebab-sebab tertentu, contohnya seperti pesakit Talasemia (penyakit darah yang kronik
).




~suka bila dibukakan seluar siap melonjak2 lai atas katil klinik tu..pdhal lepas tu menangis kena cucuk huhu~

~pose sebelum cucuk~


~main2 ngan baba~

~~end~~

E-man New Ride....

hello kawan2...lama dh eman tak enteprem dlm blog mama kan...biasalah eman beezee like a bee...hehe lai ponx eman takder menda nak citer so eman biar mama jer yg citer...


kali nie eman nak bgtau eman dh ada car yg baru....kali nie punye eman leh lumba ngan abg aqieff hehe...mama ckp klu beli car yg baru nnti boleh jalan2 naik tenggiling mama..klu tak asik naik wajunk baba jer sian keta baba....keta mama tecik tak leh isi byk2 brg...so klu jln dekat2 boley lah bwk...klu nak jln jauh2 tak leh bawak2 keta mama...


so kali nie eman boleh lah ikut mak ngah ngan atok n nenek pi langkawi..yea2 bestnye tp kena tgu green light dr baba dulu mama ckp...hehehe so dah ada car baru leh angkut naik flight..klu car lama susah ler nak angkut...baba n mama tak larat dh nak angkt eman lai ponx nnti susah eman nak tido klu g jenjln...


car lama eman ada org nak beli tak? hehe ini mama tanya...klu tak mama ckp simpan utk adik baby...tp lmbt lai lah bley guna mama risau car tu ponx dh rosak...hehe




~masa nie eman terkejut sbb tetiba mama amik gbr~


~best car baru nie isap jari lah~

~see eman dh tertido dh tanpa disedari~


~welcome to lalaland~

~~end~~




Thursday, July 1, 2010

Lunch Date...

lama dh tak berlunch date berdua2an..selalu mesti ber3an...
so smlm adalah peluangnya..


smlm kitaorg ada urusan dia boulevard midvalley smntra tgu masa pi lah lunch dulu...


mcm jenis tmpt mkn yg bermain dlm fikiran kami..


chillis lah, tony romas lah, chicken rice shop lah, kfc lah...


[erm tetiba rasa cam nak mkn kfc plak...selingan..selingan...hehe]


so ke madam kwan aja kami since saya ni mkn adalah agak terbatas...



~dumpling Noodle

sedap licin saya mkn yg tinggal cuma sayur jer sbb susah nak kunyah~



~nasi Bojari~



~the only me~


~pure mango juice...mabeless~


~tuan tanah~


sekian sahaja entry pendek sbbkan tuan rumah adalah bz cam labi-labi

~~end~~

Babai Hero ku.....

semalam dapat tau hero korea kesayang ramai telah mati akibat bunuh diri... di bawah nie ada petikan dari berita harian..

SEOUL: Pelakon dan penyanyi popular Korea Selatan ditemui mati hari ini, dipercayai membunuh diri, menurut polis dan laporan media.

Agensi berita Yonhap melaporkan Park Yong-ha, 33, menggantung diri di kediamannya di Seoul. Seorang pegawai Seoul Metropolitan Police Agency memberitahu The Associated Press, Park ditemui tergantung dengan wayar pengecas bateri telefon bimbitnya. Namun, polis masih menyiasat punca sebenar kematian beliau.

Park mula menampilkan diri pada akhir 1990-an dan pada 2002 membintangi drama bersiri "Winter Sonata" yang diikuti ramai penonton di Jepun dan Asia Tenggara.

Beliau mengadakan beberapa konsert di Jepun dan seorang daripada peminatnya ialah bekas Wanita Pertama, Akie Abe. - AP




*edt salah faham hehe...ampunkan saya penunggu gua.. =p

utk sapa2 yg tak kenal meh kita ngk gbr kat bwh utk refresh semula ingatan anda... citer winter sonata nie ponx saya tak berapa nak ingat sesangt jln ceritanye...nak ngk semulalah..















~~end~~


 
Design with love by Jiji for Zamimie