Thursday, December 30, 2010

Double Date...

bru blk lunch...burpp alhamdulilah kenyang... hari nie ada double date saya ngan mydear, gee ngan member mydear...kitaorg lunch kat chilis midvalley....mula2 nak mkn tony romas tp sbbkan ramai org so ke chilis sajork...

dok lepak sana jer sambil mkn and minum bergelas2 air...yerlah saya ngan mydear jer minum fruit juice yg gelas besar tu smpi 3 gelas seorang....huhu kitaorg mmg byk minum air nie...tp takper menyihatkan minum air byk2 nie...

meh kita tgk apa yg kami mkn...sorilah gbr tak brp nak cantik angle dia sbb saya sogan ngan kwn mydear tu...pelik plak dia tgk saya amik gbr mknan sbb dia tak tau saya adalah blogger...hehe



:: tuan punye blog ::

:: mydear ::

:: gee ::

pic takder amik ponx...malu haha
:: kwn mydear ::




:: guava and mango juice ::


:: triple play ::

:: chicken and portabello mushroom ~ lebay kurang lah nama dia tak tau sgt [gee] ::

:: fried chicken apa tah [mydear] ::

:: mushroom swiss burger [mine and mydear fren]::

itulah yg kitaorg mkn...pas tu borak punya borak punya borak smpi kembung minum air baru blk...apa2 ponx kepada kwn mydear aka raytung thanks yer...next time banjer arh lai ek ^__^

~~end~~

Tahniah Malaysia....


yer msia menang dgn agg 4-2 wpun kalah di indonesia....yg penting piala ditgn...huhu

saya tak tgk ponx smlm...

tv tu bukak jugaklah tv1..tp mata tgk kat pc tgk citer playful kiss....huhu

pas tu dlm 9 lebay tgk msia dh lead 1-0...mydear blk jer ckp ngan dia msia menang lah dh lead 2-0 sbb bila saya turun bwh dgr jiran sblh dok menyorak...

tp bila dia naik atas ckp msia kalah lah 1-2...ayooo bila masa plak derang tu score saya turun bwh tak smpi stgh jam ponx....ish2

apa2 ponx tahniah malaysia....

owh yer PM umum esok cuti umum yer...yok berjimba2 haha


~~end~~

Wednesday, December 29, 2010

Nak Masuk Sekolah...

no...no...no bkn eman yg nak sekolah cuma nak ckp sekolah dh nak start dh....bila pi blog hop semua org dok sebuk dgn persiapan sekolah anak2....anak saya baru 1 thn sebln ada masa 4-5 thn lai nak fikirkan psl sekolah eman...

tp act sekarang nie mmg ada lah terfikir jugak psl nak msukkan eman sekolah mana...syukur sbb kat kwsn BSP nie sekolah tadika mmg banyak...pilih jer smart reader kids, q-dees, CIC, tadika excell (tadika dr fadzilah kamsah)...tadika kemas ponx ada tau...dn byk lai tadika2 lain yg saya rasa agak bgs juga....

tadika nie sbnrnye lebih kepada pengenalan kepada alam persekolah utk anak2 kecil...lagi lah klu yg jenis dok ngan mak kat umah, mean mknya adalah housewife time nielah nak bg anak2 bergaul ngan rakan....nak pupuk skill comunication lah kononkan....hehe nak kena gak biasakan diri dgn org lain yg jarang mereka nampak...lepas tu nak ajar derang basic jerlahkan...tp rata2 bdk zaman skrg msk sekolah tadika dh tau dh A-z dh tau dh kir 1-10...

tp apa yg saya tgk skrg nie byrn tuk sekolah tadika mmg lah mahal...dh mcm sekolah kan anak jer bkn tadika kan anak....yuran pendahuluan jer dh dekat 1k....itu blm bln2 lai ada yg kena byr RM300-RM400....tak masuk lai uniform semua...baby sitter lai...yerlah lepas sekolah nak dok mana plakkan...hehe

itu blm dgr lai dr cerita my bos kat opis nie yg kawan dia atr anak pi tuisyen tuk bljr membaca...wpun bdk tu bru sekolah tadika lai...and jgn tak tau sekolah rendah skrg nie nak msk darjah satu ada exam khas oke nak tetapkan kelas mana nak duduk [dh mcm exam PTD lah pulak]...lepas tu surprisenye markah derang nie semua tinggi2 98% ke atas...naik pening kepala cikgu nak tetapkan kelas mana derang dok so kena tgk pada satu2 paper plak...mula mungkin BM lepas tu BI plak lepas tu Math plak...klu dh takder cara sgt derang tgk pada kptsn paper Arab pulak...pergh berat tul beban bdk sekolah rendah skrg nie...patutlah ada parent yg atr anak2 pi tuisyen darjah 1 lai ek....

mahal betul harga pendidikan skrg kan...semua parents inginkan yg terbaik tuk anak2 mereka even dr kecik lai...takperlah eman lepas nie mama mintak keja jadi cikgu tadika sebelah rumah kita jerlah...sng mgkn duit yuran tak pyh byr penuh...kita pi sekolah ponx jln kaki jer [jimat dh duit tol ngan minyak mama]...tghari kita blk mkn kat umah [jimat duit poket]...senang dh tak pyh nak hire babysitter kan...lepas tu bila duit dh byk kita ajak baba pi disneyland abiskan duit ek [takder kena mengena lgsg huhu] ^__^

~~end~~

Playful Kiss....



ari tu masa borink2 gobek lah fb tu...tetiba tgk kat one of my fren list nie ada dlm photo dia citer playful kiss...terus search kat youtube...dan tu terus tertengok...lepas tu terus terjatuh cinta....haha best gak citer nie...apatah lai heronye hemsem tu kim hyun joong..cairrrrrrrrrrrrr kejap...huhu

:: jung so min as oh ha ni ::

:: kim hyung joon as baek seung jo ::



:: kacak sungguhlah..patutlah ramai yg minta artis2 korea nie... ::


sinopsis:
Oh Ha Ni is a clumsy student who falls for the perfectionist, Baek Seung Jo. However, Seung Jo is indifferent towards her and rejects her love. When Ha Ni's house collapses, she and her father moves into his long-time friend's house. It turns out that Seung Jo is the friend's son and Ha Ni is given the opportunity to be near the guy she loves. Will she be able to move Seung Jo's heart?

sket jerlah sinopsisnye ponx...saya tak abis tgk ponx bru episod 3...mana ada masa sgt ponx nak tg....tp yg plg best mak baek seung adalaha blogger tegar...haha kelakar2 smpi dlm citer ponx derang nak selitkan...

~~end~~

Tuesday, December 28, 2010

Piknik di Taman....



ahad ari tu seharian takder wat per so kita pi taman lah smntra baba pi jog....smnjk eman dh bley jln nie dia seronoklah klu dpt jln2 kat luar...smntra dh ke taman ptg bg dia mkn sekali bru abis dia mkn....sbb kst tinggal umah makngah terpaksa pki kasut besar nie...jln agak tak balance lah sbb kasut besar pas tu nak tertanggal...


eman nie suka tgk ada org ramai kat taman tu....dia nak berkawan tp dia kecik lai jln ponx terkedek, jln2 ponx jatuh sapa lah nak kawan ngan dia kan...org lain boley lari terlompat2, panjat sana panjat sini....so dia pndg jerlah...takper2 eman kwn jer ngan mama ek...huhu

pas tu kan ada satu bdk pompuan kat taman tu dia mcm jaki jer ngan eman...bila eman jln nak pi kat yg binatang goyang2 cepat jer dia lari kat situ naik...pas tu bila eman pi kat jongkang jongket dia ponx cepat2 lari naik...lepas tu henjut kuat2...eman plak suka tgk sbb ingat org tu main ngan dia...saya bkn apa tkt dia terhantuk kat jongket2 tu...last2 saya amik eman terus letak kat binatang oyang2 tu..bbley bdk tu pndg ngan ekor mata, mcm jeling and muka tak puas hati...terus saya pndg dia balik...tau gelabah..huhu





apalahkan saya nie ngan bdk kecik ponx nak gaduh...bknlah tp jgn lah cam tu kan geram tu saya tgk...smbil2 tu saya suap eman mkn sekali duduk kat bangku....baba dia jog punya jauh dia boleh cam...terjerit2 panggil baba...tajam tul penglihatan huhu....



tp tulah taman nie byk plak nyamuknye...mamat nie plak pantang klu nyamuk tu bru jer cecah kaki dh berbintat...tak smpt nyamuk tu nak wat love bite isap darah...cecah jer muncung bintat...blk umah saya mandikan terus sapu mopiko...brulah lah oke...klu tak mesti berbekas2 nnti...



oke petang dh jom balik...lain kali kita dtg lai ek...

~~end~~

Monday, December 27, 2010

Monday Blues....

dah petang2 bru nak rasa monday blues? tidak2 dr pgi tadi saya berasa begitu...pi opis rajin ajer bila dh smpi opis mmg ler malas teramat...teruk tul kan...biasalah skrg nie semua org mood bercuti, opis saya nie lenggang jer sbb derang semua amik cuti smpi thn depan [mcm thn depan tu lama lai hik hik hik]....

mydear ponx spnjg minggu nie bercuti force leave next yer bru start keja blk..lai lah tak tenteram jiwa...nasiblah takder cuti klu tak sure saya ponx cuti skrg nie...takperlah klu cuti2 msia ujung2 thn nie tak brp seronok sgt sbb musim ujan, musim cuti sekolah so sure ramai org...

my mum plak bercanda dia cameron highland ngan makcik saya...derang berempat berdating2 lah disana..rasa ari nie blklaj kot...lupa nak kim beli stoberi cicah coklat nyum2....

tak sabar nak blk nak jmpa si dobot nak main2 ngan dia...dh pndi main skrg nie seronok jer rasa...huhu

okelah nak 4.30 dh nak bersiap2 nak blk....entry esok2 lah yer ek ari nie takder mood...

~~bye~~

Most Expensive Hotel Rooms in The World...

ha klu nak tau most expensive room hotel nie adalah di greece iaitu grand resort lagonissi.....jenis room type yg royal villa tu yg plg mahal....bilik nie termasuk ngan butler, chef ngan pianist tu dan berharga $48,000 per night...amacam ada kemampuan...klu duit msia dalam RM149471.89 satu malam...huhu harga hotel boleh buat beli umah apartment sebijik la...ada ker agaknye org nak dok kat sini.... [dream dream dream]







dasyat oooo hotel nie...seronokkan klu dpt duk sini...erm dpt dok kat hard rock ari tu ponx dh rasa best ini kan plak dpt bilik hotel cam nie... ^__^

~~end~~

Sunday, December 26, 2010

Jom Karaoke....

*

*

*

percubaan suara
*


*


*

test

*

*

*

*

*

test 1, 2


*

*

*

*

*

test 1, 2, 3

ada hati jugak dia nak berkaraoke

yerlah lepas dia tgk org lain nyanyi...

dia ponx nak cuba nasib jugak lahkan...

::: hari ini saya akan menyanyikan sebuah lagu :::


::: kau kunci cintaku didalam hatimu :::

::: high pitch tarik tinggi lai la, la, la, la :::

::: twinkle, twinkle little star, how i wonder..la..la..la..la :::

::: sekian dari saya :::

::: tima kasehhhh :::

~~end~~

Saturday, December 25, 2010

Tapau WOng Solo...

sebabkan jeles ngan mydear lunch wong solo saya paksa juga dia tapau utk saya....so dinner lepas mkn ayam penyet wong solo...lama dh tak mkn ayam penyet kat the curve tu sbb wong solo lagi sedap dr ayamt penyet tu...nyum

:: set ayam penyet ~ nasi, ayam penyet, terung berlada, tauhu dan tempe ::

klu nak mkn ayam penyet nie kena make sure mkn tanpa bersulamkan air...klu tak mengelupurlah kepedasan...pedas yang amat sgt tp sedap....tp klu ada yg tahan pedas okelah...ayam dia sedap smpi tulang2 ponx kita boleh kunyah jugak...pas tu terung dia sedap, selalu mkn ngan mydear dia mmg tak mkn terung tu...so beruntung lah saya sbb boley pau yg dia punye...hehe

set yg biasa kami amik set ayam penyet...ada gak set ayam bakar tp tak semarbeles ayam penyet boleh lah klu dh jemu and nak tukar selera....klu tengk atas ayam tu ada sambal kan dlm plastik tu ponx ada sambal jugak...smbl yg dekat ayam tulah yg plg tersedap wpun rasa simple jer...dlm plastik tu plak ada kicap pedas ngan sambal yg rasa cam sambal belacan...tp samabl tu dia masak lah sbb agak berminyak2...

bila dh kepedasan mkn ayam ngan sambal saya pi cicah lai tauhu ngan ala sambal belacan...mengelupur minum air satu jug pas tu bukak peti ais mkn buah plak sbb nak ilangkan rasa pedas...bahananye pagi esok sakit perut....takper wpun sakit perut mkn pedas boleh tingkatkan metabolisma...huhu

~~end~~

Friday, December 24, 2010

Takao Tao New Look....

bru blk midvelly and bru jer lepas membaham...pergh rmi tul org kat mid tak bley bernafas plak rasanye...mgkn sbb nak krismas kot esok so org shopping last minit sbb berlambak org wrap hadiah..pening tgk nak lalau...tpkan sok nak krismas saya tgk kat jusco ngan carrefour melambak2 derang jual cheongsam ngan kad raya cina...ish2 lmbt lai dh kuar dh tu semua...tak smpt nak tgu thn 2011...

melalut citer lain plak...dh lama tak beli tako tao td tgk2 dh new packaging dh....rasa dia still sama lah takder perubahan...tp saya sgt mengharap yg takao tao tu akan lebih besar dr saiz skrg...sebesar bola tenis ke bru puas nak mkn huhu...


:: takao tao ~ octopus ::

:: new packaging ::

:: red & white ::


dh mkn tako tao 3 ketul ponx tak cukup...kita mkn plak nasi lemak 20 sen yg berharga RM1.20...sbb apa saya ckp 20 sen...sbb nasi lemak tu kecik jer...tak sampai satu gengam tgn saya yg kecik molek nie...huhu tp bersyukurlah sbb org bg...wpun kecik tp nasi lemak adalah sodap....nyum2 kenyang sudah...

:: nasi lemak dlm bekas takao nice eh klu wat packing cam nie ::


owh yer klu nak tau saya pi mid sorg2 jer tau...my bff semua cuti tinggal acik sowg2...huhu tp dlm sowg2 ponx dkt 2 jam lah jln kat sana...huhu

~~end~~

Voltron...

mydear new toy...sian masa kecik2 dulu tak dpt so bila dh besar2 nie bru mampu nak beli...
saya tak brp familiar sgt ngan katun nie...tp mydear ckp femes zaman dia kecik2 dulu...
klu sailormoon ke, power rangers ke saya taulah huhu

robot nie asik dibelek jer hari2...nnti sblm saya pi keja tgk rupa dia dicantum menjadi robot...


bila blk ptg tgk dh dicerai2kan plak....huhu


takperlah asalkan dia bahagia saya tak kisah...
sbb dr tgk dia mengadap pc jer baikalh dia alihkan pndgan kat menda lain...
hobi masing2 kan...


eman tak brp nak heran sgt pegang kejap belek2 bwk lari dtg blk pulangkan...pas tu cari menda lain utk dimain...
mgkn sbb menda tu tak bercahaya dan bergerak so dia mudah jemu...

:: raksasa menyerang ::

:: bergelimpangan semuanye ::

:: kan dh dpt tangkap ::

:: voltron ::

~~end~~

Di tonton MAsterchef...



yer bkn saya yg tonton tp derang yg tonton saya.... ^__^ ngantuk giler wei smlm...

smpt tgk 1/2 jam pertama jer...lepas tu tak sedar diri dh...

pas tu mydear bbrpa kali kejut bgn tp tido blk...yg tak tahan siap marah mydear lai tu...haha sori abg ... -__-

nak kena tgk jugak nie...rasanya kat youtube ada kot...ngeh2

owh yer pemenang dia dh tau ponx...huhu

:: juri dia yg mcm bgs huhu wpun derang mmg bgs ::


:: whitney pemenangnye comei ^__^ ::


:: top 4 finale ::


:: sesi mengundi sapa yg nak kena lawan sapa dulu ::


dah itu jer nak ckp...huhu

~~end~~

Thursday, December 23, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah....


"sapa yg menyokong rumah kak limah tu kita bako sila angkat tgn mcm saye... "
"cea citer...cea citer"

inilah cerita yg saya tgk masa dating ari tu...huhu mmg lah tak romantik tp saya suka jer...mula dh booked narnia ada org nak banjer gold class lai tu...tp dia ckp mcm citer bdk2 lah plak...so terus tukar tgk hantu kak limah...

serius mmg seram serta kelakar giler...rasa cam nak tgk lai jer...bang jom tgk lai sekali nak...rasa cam tak puas gelak tgk sekali, nak tgk lai sekali...elemen seram mmg menjadi lah sbb serius saya tgk mmg tutup mata...huhu tp tak nak lah citer byk korg pi tgk sdri lah ek...











pic: google
~~end~~

 
Design with love by Jiji for Zamimie