Friday, July 29, 2011

Kepergian Yang Terasa...


rasanye semua org ponx maklum kan mydear pi outstation almost 3 weeks + dh....saya cam biasa steady jer yerlah bila dh bz ngan kerja dan membzkan diri ngan kerja rumah mmg tak terasa sangat...tp yg plg terasa adalah eman...sblm mydear pi us ari tu mydear pi beijing dulu almost 10 days jugaklah...masa tu eman cam rilex jer takder ponx tanya psl baba dia...cuma kadang2 jerlah dia tertanya itu ponx sbb dia tgk gbr mydear yg saya jdkan wallpaper kat ipad....lepas tu mydear blk sehari jer and pegi plak san franciso...klu ikut total hari sama gak 10 hari tetap terkesan kat eman..

sbb apa saya ckp memberi kesan kat eman sbb hari2 dia tanya psl baba dia...wpun dia takderla tanya dgn ayat yg penuh tp sbg mama surelah saya tau...sbb dia akan sebut 'baba?' sbb apa saya buat tanda soal sbb bila dia sebut baba tu mcm satu pertanyaan bunyinye...klu saya amik dia dr rumah babysitter dia akan bebel2, sebut bus, sebut car tgk tu tgk nie and akan terkeluar gak kat mulut dia baba.....setiap hari bila saya amik dia akan sebut...kdg2 babysitter tu ckp tgh dia dok diam2 depan tv kdg dia akan sebut baba...

klu time nak tido ponx sama gak selalu jengah kat tempat mydear tido smbil panggil baba...owh seday...klu dia tanya baba saya kan jwb 'baba work jauh..naik aeroplane tak bley blk selalu...nnti kita blk kg baba ponx blk'...dia akan jwb 'ooo bye2'...huhu mcm paham kan...lepas tu skrg adik ipar saya ada dok kat umah tu...so bila time dia blk buka pintu gate kat bwh eman kat atas nie dh kelam kabut berlari kat tepi tangga sambil panggil baba, baba dgn harapan mydear akan sergah dia kat tangga tu cam biasa yg dia lakukan...so terpaksalah saya terangkan kat dia 'itew mak lang...babakan work jauh'...nasib lah dia tak demam rindu tp ada sesekali mengigau gak sebut baba selain dr kakak...kecik ati mama sbb eman tak mimpikan mama...huhu

ada org kata bila anak cam teringat2 bglah bju yg mydear pki tak bsh lai...huhu takder maunye dia masa kecik2 dulu berkesanlah tp dh besar2 nie takder dia herannye...dia lebay suka cium and berguling ngan selimut busuk dia tu...last2 saya jer yg peluk bantal tu haha...sbb bju tu saya sarungkan kat bantal and letak sblh eman sbb konon2 mcm itu baba lah tido sblh dia...dh besar ponx takder ler tetipunye dia hehe...

takper2 hari nie kita balik kg so takderlah terasa sgt dok kat umah weekend nie...dah ler mebosankan serta memborinkan...eman ponx pndi borink...sbb ahad lepas kiatorg mmg tinggal berdua jer kat umah...so pagi tu smpt lah saya membaking semua dh msk tghari lepas zohor tu dh mmg takder menda nak wat...dok atas tgk tv and layan kan eman jerlah...last2 lepas asar tu dekat kul 5 dia asik jom2 ke arah tangga ajak saya turun...huhu so saya solat asar siap2 ala kadar terus ke tesco nilai...okelah tu dr takder menda nak wat kan jln2 dlm tesco ponx bley ilangkan borink apa hehe...

takper eman lagi tinggal berapa hari jer lai baba nak blk lepas nie kita buli baba yer sbb dia tinggalkan kita lama2 hehe...

~~end~~

Thursday, July 28, 2011

Malaysia vs Singapura...


malam nie malaysia menentang singapura utk pusingan kelayakan piala dunia 2014...tetiba semangat plakkan...semangat sejak malaysia lawan taiwan rasanye ari tu....lai ponx org skrg sebuk2 jugakan so saya ponx kenalah bersemangat waja...biasalah kan...saya bknlah fanatik sgt tp semangat kenegaraan mesti ada...dh ler lawan singapore...teringat ari tu ada satu kakak opis post kat wall fb dia..citer psl ada caller tepon dr singapore kat MHI mmg sakit ati lah bunyinya... 

so mlm nie tv bukak bola lah...tp kul 10.50 tetap masterchef australia 2...tak ley miss tu sbb dh minggu2 terakhir dh...huhu masuk bab lain dh nmpknye....tadi lunch blk ke opis dr klinik singgah jap kat mcd drive thru kat sg besi...dh ramai org pki jersi kuning nak pi stadium...tgk plat number dr johor...smgt wei dr jauh tu dtg tgk bola...mana taknye 85k tiket abis dijual sure blk petang nie jem..so 4.30 kena terus shoot smpi umah klu tak mesti tersangkut dlm jem...

apa2 pun doa dan harapan semoga harimau malaya bley lawan singa pura2 tu...huhu alang2 bg, bg banyak terus bru puas hati...hehe

~~end~~

Wednesday, July 27, 2011

Berperang Dengan Eman...

smlm kiranye peperangan yg paling sengit sekali ngan eman...mmg menguji kesabaran saya lah..smlm ada pasar mlm kat rumah nie..so saya beli lah stok sket tuk bulan puasa nie...mydear blk dr US nnti dh hari isnin...mean dh pose dh masa tu so mesti nak kena tgu weekend tuk beli2 brg basah...sblm pegi hari tu kitaorg dh gi beli brg kat carefour...pastu brg2 bsh saya ckp ngan mydear dh beli kat psr mlm jer...tu yg pegi smlm tu...bkn beli apa ponx beli ayam seekor ngan sayur sket jer...sbb nakkan ayam fresh punye psl so beli jerlah kat psr mlm wpun agak mahal seekor RM14...

balik rumah terus singsing lengan basuh ayam...basuh ayam tu tak perlu rasnye amik masa smpi sejam sekali amik masa smpi sejam tuh sbb berperang ngan eman...tgh saya cuci 2-3 ketul ayam eman tangkap kucing...saya marah dia letak...bru masuk bukak paip air tgk dia kendung lai kucing tu....saya kuar lai marah...saya masuk blk dia dok sepahkan mknan kucing...saya kuar blk marah....so dia pura2 nak susu and roti...sbb roti takder saya bg susu jerlah...minum separuh sip cup tu dia pi lantak renjis2 dipilis ngna susu tu kat lantai luar...hangin tul saya...mmg terkejar sana sini lah smlm...lagi keja jd bertambah plak nak kena mengemop susu tu...

bkn taknak wat semua tu lepas dia tido tp kang leceh lah dh malam2 sgt nak kena mandi berapa kali plak...yerlah dh berlemuih ngan air ayam semua kenalah mandi lai...tak ponx dia wat perangai taknak tido awal camno...susah gak tu...nak taknak kena gak singsing lengan blk keja tu siapkan apa2 yg patut....

kang bila saya tak bg kuar main kucing kat blkg dia pndi...ajak kita pi kat almari simpan kunci and tunjuk...tau ker dia kunci tu kat situ...masa mula2 dulu saya tak phm dia dok tunjuk2 tall kabinet tu...sbb tall kabinet saya jenis yg glass so nmpklah isi perut kat dlm habis tunjuk satu persatu dia geleng jer...last2 saya dukung n suh dia tunjuk sdri...sekali dia tunjuk kabinet yg tempat letak kunci tu...so bg jeralh terus lari2 kat pintu dapur nak bukak...

lepas tu klu saya ignore jer mula lah dia wat perangai...perangai2 yg konon2 bg kita mengalah lah...atranye nangis...masa mula2 dulu saya layankan...lepas saya tau nangis buat saya ignore lah...pastu dia tau cara tu tak berkesan dia guna cara lain...



nmpk tak? dia korek2 laci saya amik apa yg dia bley gunakan..dia gunakanlah smpi saya punye place mat ponx dia cmpk kat luar...cara nie mula2 berkesanlah....yerlah takkan kita nak biarkan plak...lepas tu jenuh lah wei nak mengutip menyusun...last2 ponx sama gak saya ignore kan juga...tension jer dia sbb bkn stkt saya tak bukakan pintu tu tuk dia..saya tutup pintu, terus bwk naik atas...tension jer mamat tu...

sbb tulah klu saya berdua jer dgn eman mmg jarang2 sgt masak...msk ponx just simple2 jer...selalu wat sup lah plg senang...tumbuk bwg putih and halia campak dlm periuk ngan ayam...biarlah dia mereneh...smbil2 tu saya layan jerlah eman...lepas tu dh siap mkn ler ngan nasi ke, mee ke, meggi ker atau apa2lah...klu tak ponx saya beli jerlah cara plg senang...sbb klu saya tak bg eman kuar kat blkg saya kena tanggung risiko...samada kena dukung dia smbil masak atau kena dgr dia nangis kat kaki saya...huhu so saya ponx takderlah nak mkn itew ini, itu ini bila mydear takder...mkn jerlah apa yg eman tu mkn...

eman plak mkn senang tp yg jadi susah adalah hari2 kena mkn mknan yg berlainan...cth cam hari nie mkn nasi ayam, esok dia taknak mkn nasi...wpun nasi lain mcm nasi lemak ke, nasi grg ke...so esoknye saya kena masak mee lah plak...msk bubur tuk lusanye...tulat plk mkn beger ker....dia taknak mkn menda yg sama selalu...kena hari2 msk lain2..mmg bengkok badan nak fikir...yerlah plg senang msk sup jerlah...klu nak wat spaghetti bolognese tu kan leceh kena merebus2 spaghetti atau pasta dulu...

itulah perangai eman...itu blm masuk menda2 lain...tp layankan jerlah dia tu...bkn lama ponx mydear pegi kejap jer so bersabar jerlah...huhu

~~end~~


Wordless Wednesday..

edit2 pic utk entry smlm tetiba teringat gbr yg sama dan aksi yang sama...terus godek2 folder cari...
cuma waktu jer berbeza...
terus jer cantumkan...


gedik plak nak berwordless konon...
takper sat lai ada jer entry baru yg muncul...hehe

~~end~~

Tuesday, July 26, 2011

Hantar Baba Fly, Fly, Fly...

sabtu lepas mydear fly balik selepas sehari pulang dari beijing dia ke San Francisco plak kali nie...seday jer mula2 sbb mydear smpi khamis eh dh masuk jumaat lah sbb smpi umah kul 12.30 pagi...jumaat tu spend masa skjp terus dia ke opis utk atr report testing di beijing dan uruskan insurans....so sok paginye (sabtu) kul 12 kitaorg dh kuar rumah ke klia...kali nie saya ngan eman atr lah mydear memandangkan siang kan...klu mlm mydear mmg tak kasi atr sbb nnti nak blk bahaya sbb mlm...blk berdua dgn eman saya takder masalah ponx sbb masa dia 3-4 bln dulu ponx saya dh pernah atr mydear ngan eman berdua jer kat klia...dlm entry utk baba ep 1...


.:: otw ke KLIA...naik keta saya sng sket klu bawak wajunk jenuh sbb dh lama saya tak bwk manual nie risau plak huhu...so kenalah dok blkg sbb ceo kecik dok depan ::.


.:: isi minyak full tank sekali 9oz minum habis ada balance tak smpi 2oz ponx bekalan utk balik kang...sbb pegi kejap jerkan so tak expect ponx dia nak susu sbb kat rumah bru jer minum susu ::.


.:: mydear nak check-in berdua jer ngan member dia...eman tu sebuk jer menengok org ::.

.:: dah settle semua kitaorg bwk eman kat galeri permerhati bg dia tgk aeroplane yg dia dok sebuk tunjuk klu nmpk kat atas langit...mmg dia seronok sgt sbb ada train, lori and byk kenderaan besar...mmg dia sukalah smpi menjejes2 air liur dia huhu ::.

.:: mengkagumi ciptaan manusia ::.

.:: eman ngan baba ::.


.:: father and son moments ::.


.:: gbr sdri kena letak utk tatapan mydear di kejauhan huhu  [poyo] ::.

.:: dah kul 1 lebay so kita mkn dulu wpun tak berapa selera sangat nk mkn kan sob, sob ::.


.:: dah mcam bos dh gaya meedepang jer tangan hehe...tgh khusyuk tgk flyfm wat apa tah kat depan tu ::.

.:: feveret eman kfc...dpt drumstick seketul aman lah kitaorg nak mkn hehe ::.

.:: korang nak tak? ::.

.:: snap2, record aksi eman utk pelepas rindu lah kiranye ::.

.:: masa nie mydear nak atr kitaorg kat kereta dah ::.

dalam kul 2.30 kitaorg dh blk dh dari klia...kali nie takder drama airmata dari eman sbb dia yg tinggalkan babakan punye smngt dia lambai pdahal kena tinggal dia tak tau huhu....

blk senang jer nak handle sbb dia dok ralit tgk kapal terbang yg nmpk jelas dimata...selalu tgk sayup2 jer kat atas kali nie nampak besar sket...nmpklah kekaguman dia tu huhu...so dlm 10 minit perjlnan dia ponx tido smpi lah rumah...saya angkat ponx tak bgn...dr klia ke rumah kejap jer dlm stgh jam dh smpi agak lama gak dia tido sbb dkt kul 4 lebay bru dia bgn...
.:: mata dah layu dapat candu (susu), aircond mmg sedap arr dpt tido ::.

~~end~~

Monday, July 25, 2011

Eman Video at KLIA

mls nak wat entry lai ari nie...so korg tgklah dulu yer video nie...amik masa atr mydear kat klia sabtu hari tu...
rasanye klia nie boley jd one of the best place utk eman sbb semua yg dia minat ada kat sini...ada lori, ada kapal terbang, ada train ada bus....



abaikan suara2 sampingan tu sbb sebuk nak rakam lepas tu nak ckp lai...huhu

~~end~~

CEO at Work...

.:: apa2 pun kita wat keja lah dulu ::.

.:: owh hari nie mama masak meggi goreng sedap nie ::.

.:: owh mmg sedap dan menyelerakan ::.

.:: suap lai banyak2 ::.

.:: cek GPS jap baba dh smpi LA ke blm ::.

.:: smbg blk mkn meggi ::.

.:: kita minum dulu ::.

.:: sila abaikan meggi atas peha tu yer ::.


.:: sedap dan lazat ::.

hehe ini pagi smlm punyer citer...masa bfast nie pagi2 lai dia dah bgn kul 8 so dh tinggal berdua jer kat umah kan so turun jerlah wat apa2 yg patut...ingat nak grg nasi tp malas plak nak tgu nasi masak and sejuk so grg jer meggi...beli mee segera cintan yg mmg utk goreng tu senang nak wat sup ponx boley nak goreng jer ponx boley...takderalh guna perasa2 yg tidak sepatutnye...eman ponx suka megi sbnrnye so saya beli jerlah yg tu senang...yg ipad and GPS tu semua dia yg nak...tulah like father like son...bapak ngan anak sama jer...huhu

entri pembukaan selepas 3 hari bercuti...

~~end~~

Friday, July 22, 2011

Our Bebulus Pet..

hari nie nak citer psl kucing2 kitaorg yg ada kat rumah tu...asik citer tp gbr takderkan smptlah saya snap ari tu tp tak berapa nak cantik angle dia...yerlah eman adakan mmg susah ler satu sebab dia nak tgk gbr yg kita amik tu kedua dia tak bley lah nak tgk kucing tu dok diam...maka bertempiaran lah kucing tu lari menyelamatkan diri...huhu

.:: ini bkn berbulus pet yer ini kesygn saya yg cheeky ada jer kerenah yg buat kita fikir nak marah ke nak gelak ker ::.

.:: amacam bley jd duta whiskas tak huhu ::.

.:: junior ::.

inilah yg saya selalu ckp tu junior...gemuk kucing nie tp tak taulah napa dlm gbr nie tak nmpk gemuk...angle tak bgs amik gbr...bulu dia wpun tak kembang tapi lebat mak dia mmg DLH tp bapak dia kucing biasalah kot dpt kat dia jadilah biasa...dia ni mmg penakut ngan org apsal tah...yg nie dia tgh menyuruklah nie...time lapar nak mkn mulalah meleset2 kat kaki kita tp bila dh kenyang berdesup msk dlm tempat persembunyian...

smntra mydear takder nie keja saya jd bertambah sbb kejanye asik tumpahkan pasir kucing...jenuh saya nak bersihkan lepas tu nak cuci lai...lepas tu suka wat sepah2 kat area blkg tu...dia korek rumput blkg tu lambung2 mmg habis berkecah...yg nie mak saya request soh saya bwk blk kg sbb kucing mak saya kat kg dh mati..kesian...so slmt tinggallah  junior...

.:: black ::.

.:: hitler ::.

so lepas nie bila junior dh takder tinggallah mereka berdua nie...sian kecik2 ibu dh mati...nasiblah masa kitaorg amik tu dia dh bley mkn...tp ada cerita lai seday tu sbb yg hitler nie bila derang nak tido dia hisap nenen black tu...apa dia ingat black tu mak dia ker pdhal sebaya jer...rasa bkn ada susu ponx...tp saya tgk mula2 black tu cam lari2 jer tp gaknye kesian kat adik dia so dia redha jer...mula2 dulu mydear selalu marah kat black sbb kencing smpi perut2 basah, rupanye basah tu sbb hitler hisap nenen dia...kira abg berkorban tuk adik lah...mydear ckp dh mcm shin chan dh...klu sapa2 yg baca komik shin chan tu tau lah kot...huhu

oke dh tu jer nak citer...huhu

~~end~~

Thursday, July 21, 2011

Taste Restaurant...

yg nie minggu sblm mydear fly ke beijing and sblm eman demam sabtu tu...lai ponx jumaat tu saya blk awal sbb bbysitter eman ckp eman sakit mata...tp bkn sakit mta ponx tp kat ekor mata tu dia merah sket...saya bajet terkena gigit semut or apalah sbb mata dia tak berair and bertaik ponx...lai ponx saya beli voucher groupon tu so nak redeem lah kan..saya beli voucher yg ini ~ Groupon Voucher..lepas maghrib terus kuar gi...kwsn area bandar baru bangi sederet ngan yati ayam percik and islamic kitchen...

.:: taste restaurant ::.

.:: menu ::.

.:: our table...3 mean 3 of us ::.

.:: nmpk husyuk jer eman nie ::.

cerita disebalik caryon dan kertas tu...masa kitaorg dtg sbb ada budak so dia bg kertas utk kaler2 and caryon sebekas...mcm kita pi chillis or tgi ke or mana2 lah kan...so eman nie dia punye pandai nak mkn caryon tu...dh letak dh dlm mulut tinggal nak gigit...sepantas kilat jer pergerakkan dia nasib mydear nmpk...sbbnye yg dia nak mkn tu org tu letak caryon tu dlm mangkuk yg org buat puding kecik2 tu...lepas tu caryon tu kalerful serta pendek2 nmpk mcm cereal yg kitaorg belikan dia tu...mana lah mamat tu tak mkn...dua kali gak lah cubaan dia nak mkn tp dpt digagalkan...terus tak bg dh main caryon tu...bg sebatang jer smbil dikawal rapi...huhu

so voucher groupon tu saya beli yg set chicken chop + cupcake...air tak termasuk kena beli lain lah...so kitaorg pilih  breaded chicken leg in white cream mushroom sauce and breaded chicken leg with black pepper sauce...lepas tu amik cupcake red velvet and chocolate apatah nama dia...gedikan tokey RVC nak gak amik RVC...lepas tu kitaorg order kids meal set ada macaroni cheese + air + puding....

.:: red velvet cupcake ::.
cake nie biasa2 jerlah...rasa cam pelik sket tak sama mcm yg saya buat and yg saya mkn kat TGIF ari tu...mydear ckp yg saya buat lai sedap [kembang, kembang idung saya]...


.:: chocolate cupcake with cream frosting ::.
ponx biasa2 jer saya rasa...chocolatenye takder rasa sgt mcm tak rasa chocolate lah rasa cam biasa jer...camner ek nak ckp kurang chocolate kot....


.:: macaroni cheese::.
yg nie set eman...sgt attractive sbb dia hidang dlm pinggan, cawan serta sudu and garphu ikea tu...menariklah utk budak2 nak mkn...macaronii dia sedap smpi mydear dok share ngan eman...cuma meatball tu cam tak kena dgn mac and cheese tu...tak perlu ada ponx tak pas sbb macaroni itself dh rasa sedap....

.:: breaded chicken leg with black pepper sauce ::.

.:: breaded chicken leg in white cream mushroom sauce ::.
 utk dua mknan diatas nie saya wat kesimpulan sekali jerlah yer...portion ayam dia adalah besar, sgt kenyang mkn...isi tebal dan juicy...breaded yg menyalut ayam adalah garing dan sedap...cumanye kekurangan taste...minta maaf yer owner kedai klu baca...sbb sauce tu semua rasa cam tawar jer smpi kitaorg kena minta sos cili utk habiskan ayam tu...mmglah ada letak pepper and salt atas meja tu tp klu kita tambah mcm tu jer tak berapa nak kick and ayam tu sdri wpun juicy tp rasa tawar...rasa tu tak meresap dlm ayam...tp ianye sedap cuma kekurangan rasa jer....

so far okelaylah bley nak dtg lain kali and mkn...next time klu nak pi kena cuba menu lain plak...saya ingat nak try spaghetti carbonara sbb tgk meja yg sblh kitaorg mkn tu mcm best jer...lai ponx carbonara kan lebay kurang mcm macaroni cheese eman tu so rasa saya mesti sedap...pinggan plak besar and dia serve dgn garlic bread yg keras tu...teringat mkn carbonara kat the loaf smpi licin kitaorg kerjakan...huhu

so klu ada sapa2 yg nak try boley lah kot...wpun komen saya mcm tak meberangsangkan tp saya suggest utk mkn sbb environment dia sgt cosy...mcm kat rumah rasanye bila mkn...lepas tu trylah mknan yg lain...and dia juga ada jual kek so bley lah try...

Taste Restaurant
No.7, Jalan Medan Pusat 2D, 

Bandar Baru Bangi, 
43650 Selangor.
Phone: 017-378 6207



~~end~~

Sokongan Imun Sistem Tubuh Anak...

~48 hour sticky post..new entry kat bwh yer~


Baru-baru nie eman kena tonsil bengkak…tak sempat saya nak citer sbb dgn masa yg sangat mencemburui sayakan mmg lah tak smpt nak citer apa2….so bila dh tonsil bengkak, dia demam and jadi lemah lah…no wonder lah dia demam sbb tonsil bengkak sbbnye usus adalah system immune yg terbesar dlm badan kita..apa kaitan ngan usus and tonsil plak…sbb ianya merangkumi dr mana kita masukkan mknan iaitu dr mulut, tekak smpilah ke usus…ini semua saya dpt tau dari nutritionist dumex ari tu…


Rabu ari tu saya telah dijemput utk launch wajah baru Mamil Gold di westin hotel KL….so inilah dia wajah baru utk Mamil Gold dan juga Mamil Mama [so delicious sbb Mamil Mama nie perisa coklat] owh sbb saya dh cubakan sbb tulah ckp sedap…huhu susu yg Mamil Gold tu ponx sedap jer…lagilah bila minum sejuk2 lagilah sedapkan…haha klu lah eman dpt tau yg susu sejuk tu sedap sure dh dia tak nak minum susu panas dia…ngeh2



Bkn stkt wajah baru sbnrnye tapi lebay kepada formula baru yang ditambah baik untuk susu Mamil Gold…Mamil Gold baru dengan IMMUNOFORCE di dalamnye nie ada IMMUNOFORCE yg takder dlm susu2 jenama lain…hanya Mamil Gold jer yg ada and jgn main2 IMMUNOFORCE nie telah dipatenkan tau…dan ianya adalah scientifically proven dan diakui oleh doctor dan scientists dari 33 buah negara… IMMUNOFORCE nie sebenarnya adalah campuran oligosaccharides yang dikenali sbg GOS & IcFOS…jgn pening2 fikir sbb kita wat kesimpulan cara mudah iaitu oligosaccharides adalah makanan utk bacteria baik dlm usus..dh tu jer..simple kan tp ianya penting sbb usus adalah punca dtg segala penyakit…so bila dh takder bacteria jahat dlm tubuh senang lah nak menyerap nutrient…

Penting tu sbb ususkan tempat terima segala jenis mknan dan segala jenis menda lah kiranye sbb bdk2 kan suka kutip2 apa kat lantai dan masukkan dlm mulutkan…so kenalah jaga…dahlah kita sdri tahu keadaan usus tu mcm mana…lepas tu usus plak mmg lah tempat yg paling senang sekali bacteria membiak byk lah mknan yg bacteria nie bley mkn dlm tu…so haruslah jaga dan jaga…kdg2 eman sdri pun saya bkn perasan apa dia mkn apa yg dia kutip masuk mulut kita ponx tak perasan…dh ler jenis bergerak mcm lipas kudung…yerlah skrg nie tempoh utk dia explore menda2 baru so saya taknak lah sekat2…semua ponx tak bley camner dia nak belajar byk menda…at least bila dh ada protection mcm nie takderlah kita risau sgt dia nak pi korek pasir ke, kumbah tanah ke, kutip batu ke kan….



.:: Launch Mamil Gold New Look ::.

Mamil Gold juga ada 5 x DHA lebih byk utk pertumbuhan otak dan juga vitamin serta mineral yg diperlukan oleh anak kita mcm vitamin A, B, C & D serta zink, iron dan sudah tentulah kalsiumkan…klu dh nama susu takder kalsium takder gunanye…last but not least no sucrose formula hokey…dh tak perlu nak risau2…sbb klu ada ponx yg dlm perisa honey tu sket sangat, sangat…tak menjejaskan langsung…drpada korg merapu2 bg mknan kat anak2 tu kan…




.:: New Mamil Gold with Danone Dumex Managing Director Toni Brendish ::.



.:: kids new era needs more protection ::.

Seronok juga bila pegi launch Mamil Gold nie sbb byk menda yang dpt saya pelakari…klu korg nak tau ini kira maklumat paling melekat dlm otak saya iaitu usus adalah largest immune system dalam bdn kita dan bacteria yg ada dlm usus adalah seberat kurang lebay 1 – 1.5kg…ha amik ko, kira banyaklahkan…so maknanya kita nie berat kurang sekg lah…huhu lepas tu klu korg nak tau lagi utk setahun anak kita klu sakit kurang dr 8 kali kira dia sihatlah…yerlah klu nak ckp tak penah sakit langsung mcm tak logic plakkan…at least kena jugaklah sesekali tak sihat… J

So harap2 dengan Mamil Gold new formula nie akan dapat menyokong lagi keimmunan tubuh eman…kesian lah kan klu sakit jer…tp okelah dia tak selalu sakit sgt cuma perlulah kita tingkatkan lai supaya tak mudah sakit…so eman tak sakit mama ponx senang hati…huhu



.:: sempat lai tu snap huhu.. tp nice lah kan sbb lampu ::.


.::Blogger mama dgn wakil dumex yang kiri sekali CRM executive Sze Mun dan yang kanan saya senior brand manager kieren ::.

Last sekali meet my new blogger mama fren …


.:: from left me, anne (nuffnang), jie dan rose ::.

~~end~~

 
Design with love by Jiji for Zamimie