Wednesday, November 30, 2011

My-Lil-Sis Wedding ~ Hantaran...


hari nie kira cam entry wordless wednesday lah sbb saya takder mood nak citer...perut sakit memulas2 berdenyut2...mlm tadi brp kali bgn pi toilet...ini gara2 tuna kari nie...mydear yg salah, mydear yg salah...huaaaaaaa atit...

so hari nie saya nak share ngan korg pic hantaran adik saya...hantaran nie semua kakak ipar saya yg buat...dia mmg kreatif dan kemas bila buat...tiddo kul brp tah gamaknye sbb masa saya masuk tido kul 1 tu ada byk menda yg nak dibuat...bgn subuh tu saya tgk tergolek sesorg dia tido depan pelamin adik saya dah lari tido masuk bilik huhu..

gbr saya just snap2 mcm tu jer...tak amik dar mana2 angle ponx main snap jer mana yg dapat...sbb takder masa sbb pagi tu agak kelam kabut sket...smpi hntran ponx lupa nak kuarkan dari bilik time nikah tu...bila org dah duduk baru sebuk nak terbongkok2, tertonggeng2 kuarkan hntarn...huhu

.:: perfume, baju, tafsir al-quran dan buah ::.


.:: chocolate ::.


.:: kasut ::.


.:: sirih junjung ::.


.:: kek ::.


.:: jam dan cincin ::.




dah tu jer...nak bwk diri sbb perut memulas2 dah nie...sbb baru mkn...sbb lapar sgt so pegilah mkn...sedap jer dlm stgh jam lepas mkn perut ponx dah start blk meragamnye...

~~end~~



Tuesday, November 29, 2011

My-Lil-Sis Wedding ~ Khatam Quran & Marhaban...


sekarang nie agak bz sket ngan macam2 menda...nak update blog ponx tak smpt, kdg2 nak bukak and blog hop ponx tak sempat...time nak tido jer buka2 sket mana2 yg kerap update tu sbb takut tertinggal byk menda plak karang....

so sambung blk citer wedding my lil sis...smbg ke baru nak mula ek...hehe saya blk kg kamis petang lai..saya blk ngan adik saya lah sbb mydear kat singapore jumaat tu baru blk....smpi kat kg mmg takder sapa2 lai and tak buat2 apa2 ponx sgt khemah jer yg dah terpasang...memandangkan penutup nie mak and ayah saya decide nak pki catering jer sbb derang ponx dah tak brp nak sihat lai so catering adalah pilihan yg tepat utk dia dan utk kami2 juga...huhu

nak kata tak byk keja sgt ponx tp tetap tiap2 mlm ponx tido lmbt...hehe yerlah sket2 nak kena wat gak kan mcm bunga telur semua...jumaat mlm plak ada majlis khatam quran dan marhaban so itu kira acara pemanas lahkan...takder mlm2 berinai semua kita pilih utk acara yg lebay berkatlah kan baru afdal....

.:: eman ngan cousins ::.

sebelum acara mula budak2 lah yg paling suka sekali main depan pelamin hehe ada jer menda2nye yg derang nak wat...siap karpet kelabu tu derang bley jadikan slide lai...bley2 klu dah nama budak2 kan...hehe

.:: eman ngan kakak sufya ::.


.:: hemsem tak eman pki jubah dari atok n wan from mekah ::.

malam tu saya pkikan eman jubah yg my PIL poskan dari mekah...nak pki raya haji tak sempat so saya pkikan dia masa mlm tu...dia plak dok ulang alik lalu depan makcik2 tu semua terus derang pangil eman ustaz kecik...hehe


.:: goodies utk mlm itew bear bertelur...yerlah nak panggil bunga telur tp bkn bunga...nak panggil bear telur cam tak best plak so kita letak lah nama dia bear bertelur...huhu ::.


.:: berguling2 kat kapet nie mmglah besh ::.


malam tu makan kambing panggang and nasi lemak...kambing panggang tu my cousin buat akikah anak dia...so dia hire tukang grill tu all the way from KL yaw...

.:: hidangan nasi lemak malas saya nak bukak penutupnye so amik jer gbr bekas bertutup huhu ::.

acara start lepas maghrib lebay kurang kul 8 lah startnye...dekat 60 lebay jugaklah org yg ada ramai...semuanye geng2 surau, geng kampung dan geng2 mengaji mak saya...tp yg lead adalah geng mengaji sbb mak saya ponx nak khatam sekali so dia panggillah geng dia...





pelamin nie masa saya mula2 smpi nmpk cam tak cantik...bila dah bukak lampu semua baru nmpk cantik...klu dalam gbr lai nmpk nice...huhu so bila korg tengok pelamin sure dah taukan temanye...pink purple dan kelabu...lebay kurang masa saya kawen gak dulu...huhu



mydear smpi lepas majlis sbb petang tu dia baru blk dr singapore and kena blk rumah dulu amik kereta...kesian letay so dia ckp nak tido kejap and bertolak lepas magrib...smpi2 majlis baru jer habis and org tengah mkn huhu...tp dia bawak kek utk eman potong sempena besday eman lagi...kali nie potong ngan family plak....sbb dah ramai2 ada kan so seronok lah mkn reramai...

.:: choc cheese berries ::.



tuan haji kecik nak potong kek dah and dia adalah peminat tegar kek...hehe

~~end~~


Monday, November 28, 2011

Huawei Share With Honor Tokyo Giveaway...

Sticky Post Entry



ada tak sapa2 yg nak pegi tokyo....nie free nie kalau korang dapat...bkn stkt dapat tiket jer mcm2 lai akan korang dapat smartphone, duit usd lai...USD1,000 yaw...byk tuh bley pi tokyo disneyland...hehe

The Prize

  • Two round-trip air tickets to Tokyo
  • Two nights' accommodation at a luxury hotel
  • Two Honor smartphones
  • US$1,000 spending money
  • Dinner for two at one of Tokyo's top restaurants

wah berangan2 nie kalau dapat pegi apa nak wat kat sana hehe...kalau korang berminat tak susah ponx nak join cuma like dan ikut jer apa yg dia suruh...tak yah nak create slogan ker, isi tempat kosong ker....giveaway adalah anjuran huawei company...klu nak tau lebay lanjut korang klik kat bawah nie yer...


~~end~~

Friday, November 25, 2011

HP & Tabasco Sauce...

.:: Tabasco Sauce ::.

.:: HP Sauce ::.

pernah tgk dan makan tak sos2 kat atas nie..tak tau lah samada korg dah tau ker tak...tp nak share lah ngan korg pasal sos2 nie mengandungi DNA babi dan telah disahkan oleh JAKIM...nak tau lebay lanjut click gbr surat kat bwh yer...


semalam pegi tesco tgk sauce2 nie semua dia dah letak kat section Non-Halal....seday sbb saya dah byk kali guna dah sos2 nie...harap2 tak menjadi darah daging saya... :( lepas nie pilihan bahan halal nak kena lebay teliliti...sepatutnye JAKIM wat pemantauan lebay teliti sebab banyak jer saya tgk restoran2 yg ada sijil halal ada letak sos nie...cth mcm pizza hut kan adakan...harap derang peka lah ngan menda nie sbb still baru lagi rasanye...

tesco antara syarikat yg prihatin dengan menda nie...siap hantar surat pengesahan kat JAKIM...lepas dah dapat feedback yg menda tu tidak halal terus derang kuarkan dari section dan letak kat section non-halal...good job tesco mcm nielah yg perlu dibuat oleh syarikat2 lain..

harap korang yg baca dapat sebar2kan yer...

~~end~~

Thursday, November 24, 2011

My-Lil-Sis Wedding...

selamat dah kawen adik saya sabtu lepas...lega dah kot mak ayah saya sbb semua anak2 dia dah kawen..tk yah nak fikir byk lah derang...skrg masa utk beramal dan enjoy their life jer lah....
gbr saya tak transfer lagi dr kamera yg nie saya amik dr fb photog tu...adalah sket2 jer dulu..

to adik and azrin semoga kalian berbahagia ke akhir hayat...amin








nnti2 lah baru saya buat entry psl nie yer...sbb jumaat mlm tu ada majlis khatam quran semua...lepas tu ada acara potong kek utk eman semualah...hehe

~~end~~

Wednesday, November 23, 2011

E-man Birthday Treat ~ Besday Celebration...

so hari nie nak citer plak pasal sambutan besday eman kat umah bbysitter dia...takderlah sambutan besar2an sama jer cam org2 lain celebrate anak dia kat taska tu beli kek sebiji dan goodies...mula2 tu mcam dah give-up nak siap2kan menda2 semua sbb tiap2 malam utk minggu tu saya kena baking RVC sbb ada org order...dah siap plan lai nak buat weekend mean hari isnin lah baru eman celebrate besday dia...tp cam kesian ponx ada...terus saya bekerja keras utk anakanda tersayang...hehe

so khamis tu saya blk 5.30 nak cari brown bag tp kecik sangat yg saya jmpa...pusing dlm yummies bakery tu berpuluh2 kali dah smbil fikir solution selain brown paper bag tu...last2 jmpa kotak yg letak cuppies tu...a bit pricey lah tp sbb beli 7 keping jer so pejam mata jerlah...balik2 terus ajak mydear pi tesco plak sbb nak kena cari reben utk jamuan kat opis dan utk goodies eman....wpun simple tp deco penting huhu...nasib mydear tak bising2....beli kek tuk eman, mkn kfc lepas maghrib blk rumah terus start baking RVC tuk jumaat tu...nasiblah tinggal letak icing jer so tak amik byk masa sempatlah saya nak buat goodies eman tu...

settle semua siap kemas smbg plak buat goodies eman...sekali bila nak print tagging toner yg color abis plak...sbb tak guna sgt so dia jadi kering...terus keciwa lai...tp mydear gigih smbg tol print apa semua sbb saya dah give-up dah tak nak wat...bley lah print jer pki kaler hitam and kat kertas A4 jer...huhu janji adoo...

tada inilah hasilnye goodies eman...tak sama berat dlm tu hehe tak tau nak susun camner ponx main sumbat jer dlm tu...isi dlm dia semua mknan...klu tahn lepas saya letak dua biji keta mainan thn nie sbb tak smpt nak beli so letak mknan jer susu dutch lady for kids, m&m, kismis, cadbury chocolate ngan cereal...cukuplah tu sendat dah kotak tu hehe...


.:: amacam comel tak...keja last minit semua nie...klu ada byk masa lai hebat dari nie saya ingin buat ::.

so pagi tu atr kek dan goodies so saya kirim sekali camera kat bbysitter tu suh dia amik gbr...tak dpt rai bersama2 bley lah tgk gbr cara bdk2 tu celebrate nak tgk excited ke tak...huhu


.:: inilah anak2 yg mybbysitter jaga...ada lai 2 org takder dlm gbr satu baby satu lai cuti kot..saya tak brp risau sgt dia jaga ramai2 nie sbb dia jaga berdua ngan kakak dia sekali ::.


.:: the only girl dikalangan derang hehe ::.


.:: meh eman tgk reben dia betul tak mama pasang [wat spot checklah plak huhu] ::.

saya beli kek kat king's confectionery jer lai ponx nak beli kek kecik jer...beli besar2 kang sapa nak mkn plak...so beli kek coklat banana utk eman sbb dia suka mkn chocolate ngan banana so beli lah kek tu...mmg dia suka sgt sbb bbysitter tu ckp dia mkn plg byk sekali huhu mmg dasar sweet tooth sama cam baba...hehe tp utk kek and desert lah bkn sweets...

.:: banana chocolate cake ::.

.:: bersungguh2 tul dia makan ::.


.:: eman ngan bestfren dia...mulut asik sebut danish, danish jer...org lain tak pernah plk dia sebut...bln dan tahun lahir sama jer cuma beza beberapa hari yg danish tu 4/11/2009 eman plak 11/11/2009 sbb tu ley jadi bestfren gaknye ::.

so ingat dah habis di sini tp mydear tetap gak nak wat besday party utk eman...so skrg tgh fikir nak wat kat mana jer nie and tgh pilih masa yg sesuai sbb plan nak wat kat kfc or mcd or a&w jer lha malas nak wat kat umah sbb nnti kena kemas rumah hehe...tp klu wat kat umah lagi best ley lepak2 and relex2 tak yah rushing sgt...waktu dah suntuk plak tu...nak abis dah bln 11 nie...klu wat bln depan dah belated besday sgt2 dah and maknanye wat besday party mama lah jwbnye...huhu

.:: peace yaw ::.

~~end~~

Tuesday, November 22, 2011

E-man Birthday Treat ~ Zoo Negara...


akhirnya sampai juga citer eman pasal zoo negara...mydear kata dia nak bwk juga eman gi zoo so terus kitaorg pegi zoo dari the curve...smpi kat zoo kul 1 lebay nasib baru lepas hujan so takderlha panas sgt..lagi ponx zoo kan byk pokok2 besar so okelah bley teduh2 and cover dari kepanasan...cuma jln agak lembab dan licin...jln berlumutkan sbb tu kena jln hati2 sket...

tiket masuk RM20 utk dewasa tp kena tunjuk mykad...klu tak tunjuk mykad harga dia mahal sket...tiket kanak2 tak prasn plak saya sbb eman masuk free jer...huhu








masa mula2 masuk tu eman cam tercengang2 jugaklah sbb tempat besar and byk pokok so dia tak ley nak imagine tempat apakah itew...huhu bila dia nmpk dah burung bersepah2 and nmpk gajah semua barulah dia nmpk excited sket...tak nak dah dok dlm stroller terjun kuar jer dia dari situ..huhu tp bila dia dah tak nmpk haiwan tu barulah dia nak dok dlm stroller...




.:: aksi roar dikandang badak hehe ::.



.:: tak heran dah dengan binatang sbb dah dpt asklim ::.




bila jln2 dalam nie asik teringat cerita p. ramlee yg masam masam manis tu dating kat zoo negara...haha bley tak? :p tgk zoo nie cam kecik tp luas gak sbnrnye naik lenguh kaki kitaorg...bila dah nak hujung2 tu dah skip byk jer tempat...pegi mana yg perlu jer...cuma tak lalu jer nak rehat lama2 sbb seat byk yg basah sbb baru lepas hujankan...so terpaksalah teruskan jer perjlanan...nak naik tram malas sbb bwk stroller kan nak sangkut tang mana plak...org ramai plak tu..klu tak ramai takperlah...

ada juga animal show tp masa kitaorg smpi tu dah nak habis dah show tu...anjing laut punye show...yg mcm selalu kita tgk dlm tv tu sama jer lebay kurang shownye...huhu





tp tulah keciwa sket sbb haiwan2 tu semua dok menyorok jer...dok jauh2 mgkn sbb hujan kan sblm tu so dia mengantuklah gamaknye...lepas tu lai satu kat zoo nie dianye signage sket sangat smpi kitaorg tercangak2 sket nak amik jln mana, jln mana...map kena beli plak tu...last2 kitaorg redah jer ada yer terlepas lantak lah malas nak pusing2 blk...dah ler naik turun bukit huhu...







sorilah gambar rawak jer...sejak add author baru tu saya tak tau camner nak ubat setting kepada yg baru sbb bila g kat dashboard tu takder ponx setting yg bley kita ubah supaya jadi posting baru yg bley ubah size gbr, bley remove gbr....ada sapa2 bley tol ker? bgtaulah ek...sgt2 menghargai...

~~end~~





 
Design with love by Jiji for Zamimie