Tuesday, January 31, 2012

Mencari Sesuap Nasi... :(

kisah bermula khamis lepas masa sang suami takder pi team building tu...masa dua beranak tinggal berdua jer kat rumah...waktu tu jam menunjukkan jam 7.15 mlm...setelah si anak meluahkan hasratnye nak mkn sup ngan telur terus maknya turun kedapur nak masak sup dulu...elok jer tengek [bahasa kg sket nie] periuk berisi air kat dapur sekali api gas padamlah plak....ciss takder gas plak....mana nak cari mlm2 nie gas...huhu seday...

terus naik atas mandi and bersiap terus angkat eman pi mkn kat kedailah...hehe kedai mana, mana lai klu bkn kedai cop ngan lor....kedai thailand feveret eman mkn sup ayam ngan telur dadar....dari dlm keta dia dah berzikir cop lor, cop lor....so ke sanalah kami....

[gbr takder lupa nak snap]

episod mencari sesuap nasi tak habis disitu sbb esoknye lepas saya blk keja [hari jumaat] pi cari gas...kedai jual gas mmg lah ada 2-3 kedai tp yg hantar kat umah ada satu kedai jer...yg lain kena angkat sdri...huhu tak kuat kederat saya...nak angkat tong gas kosong ponx tak mampu...huhu terus berenti kat kedai mamak haji tapah yg plg terfemes kat bandar seri putra order roti nan ngan nasi grg mamak tak nak pedas...ngan air suam...sajer jer order air suam awal2 sbb klu order air sedap awal2 nnti eman asik nak melantak air jer...


tapi yang mamak tu bengong gaknye org ckp tak nak pedas tetap dia bg pedas...bila saya ckp ini pedas nie, saya ckp tak mo pedas...dan2 masa tu eman mkn rilex jer....terus mamak tu ckp dia oke...elok jer mamak tu blah barulah dia pedas2...teruslah saya plak yg kena mkn nasi grg tu...dah ler sedap sure lah habis mkn sepinggan...eman plak mkn roti nan tu tp takderlah byk mana sbb dh kena ugut nnti mamak tu marah barulah mkn tp sket jerlah...sbb mata dah tertumpu kat tong eskrem smbil ckp nak alim, nak alim...saya ponx order milo ais, ais kurang...nah eman mama order alim utk eman...haha eman tertipah... :p


lepas blk mkn dah takder menda nak wat kat umah klu balik awal2...yerlah hari jumaat esoknye sabtu mmg takder menda yg perlu digesa2 nak buat...masak ponx tak payah terus ke playground atau kata eman gegound...hehe smptlah lepak 15 - 20 minit terus saya ajak eman blk...sbb byk plak nyamuk kat situ risau takut nyamuk aedes jer...tu ponx dia tak mau blk last2 ckp jom blk tgk baba ada tak kat rumah terus laju jer tuju kereta smbil babai gegound... :p


blk rumah lepak2 jap kat luar smbil tgu kot2 ada lori gas lalukan....smbil2 tu main bola ngan eman kat luar rumah and siram2 sekali pokok bunga, pokok and rumput...sat lai mydear bising klu dia tgk pokok2nye tak bersiram...huhu saya mmg mls nak siram sbb pokok tak seberapa nak ada ngan tak semengah nak siram ponx tak bersemangat... :p

lori gas ni ponx satu, seminggu sampai 7 hari lalu, satu hari sampai 2 kali pinpin ponpon memekak tp bila kita nak beli satu biji haram ponx takder lalu...smpi hari sabtu ponx takder lagi lori gas tu...mydear plak smpi dari pd agak petang lah...dekat kul 5 baru smpi...letay tak ilang bina and kayuh rakit malas ler saya nak suh dia pi beli...terus episod pencarian sesuap nasi ponx bersambung...episod ke berapa tah...huhu

malam tu pi makan wong solo jerlah...malas lah nak fikir2 order jer terus senang... :p nmpk tak gbr kat atas tu sipi2 volkswagen polo tu...bkn saya punye...tp saya suka...hehe episod pencarian hari tu berakhir dengan mencuci mulut dekat tutti frutti amik perisa vanilla ngan cream n cookies...org yg plg suka eman..org kedua tersuka saya lah...hehe mkn tutti frutti tak bley selalu sbb nnti jemu and tak berapa nak excited serta bley mengeringkan poket...huhu


Best Food Around Town..



korang tau tempat makan best2 kat kawasan korang? jgn lah simpan sorag2 sharelah ngan kitaorg semua nanti bley dapat reward oooo...


atau korang nak tau tempat2 makan yg best utk anniversary ker, utk celebrate apa ker senang jer..pi lah ke openrice malaysia...


OpenRice nie adalah satu website yg mana korg bley cari tempat2 makan yg best yg org lain review...cth kalau kita jmpa satu tempat mkn yg tp kita tak tau best ker...so bley kita bukak website OpenRice Malaysia nie dan carilah klu2 ada org dah penah share..

cth mcm kat bwh nie bley jer pilih jenis mknan, kawasan mana, price range dia...semua adalah...



atau ponx korg mkn kat satu tempat best and nak share ngan kawan2 so bley lah share kat sini...klu ada blog tulis dlm blog..klu takder bley lah share kat OpenRice Malaysia nie...so apa lai share dan menang, menang, menang....




~~end~~

Monday, January 30, 2012

Jumble Sale...

salam...hai uolls lama dah blog nie senyap sunyi, tp takderlah smpi bersawang blog...sekali sekala jenguk juga blog...hehe saya bz sket skrg nie ada kerja yg perlu disiapkan dan dateline yg perlu dikejar...cehh dateline lah konon...so cik fiza jgn nak speku i pregnant plak...hehe sesungguhnye i blom lai pregnant anak kedua... :p

tp minggu lepas semua dah settle insya-Allah minggu nie dah bley berblog seperti biasa yer...nntikanlah entry bertubi2 dari saya...hehe tp dlm busy2, sempat gak saya join acara jumble sale kat opis nie hah jumaat lepas...gigih baking cupcake...dah ler mydear plak kena pi team building khamis tu mcm lipas kudung saya nak baking, nak layan eman, nak tidokan eman, nak frostkan cupcake and nak pi cari mknan [yg nie akan diceritakan kemudian]....


maka dengan itu terhasillah dua jenis jer ponx cupcake red velvet ngan chocolate cupcake...dua2 nie frosting dia cheese lah kan...mmg berpeluh nak letak atas cc tu sbb cuaca panas sketkan so dia cam melting sket...dlm2 pada tu bley lah hasilkan 80 biji...tu ponx tido dekat kul 2 pagi and sblm kul 6 dah bgn dah...blk petang tu melepek letay kul 10 dah masuk tido...





tak berapa byk sgt barang2 yg dijual sbb opis kitaorg nie ponx bkn ramai sgt staf...tp yg plg best kelab jual mknan...nyum2 ada laksa, nasi lemak, rojak buah dan nasi impit kuah kacang...saya smpt tapau laksa tuk mkn tghari...mula2 masa letak dlm mangkuk tgk sket punya byklah...sekali dah mkn sedaplah plak mmg licin lah mangkuk ngan kuah2 sekali saya sebat...sedap punye pasal...hehe

pemandangan dari opis saya...korg nmpk tak apa itu...itu adalah istana negara yg baru tu...nmpk gaklah dari jauh nun sana...takderlah zoom sgt ponx saya amik...zoom sekali jer..


so utk hari tu hasilnye cc saya sold out...alhamdulilah rezeki lah kan...harap2 sapa yg beli tu puas hati yer...klu nak order bley jer amatlah dialu-alukan... :)

Thursday, January 26, 2012

Be My Baby ~ Wonder Girls....

sorilah korang mesti keciwa kan bukak2 blog saya tak berupdate...saya masih lagi sebuk sekarang nie...mmg takder masa nak mengarang entry...

yerlah klu sapa2 yg dah lama baca blog saya mesti dah tau cara penulisan saya...panjang dah bergbr...huhu

skrg mmg takder masa langsung...

insya-Allah minggu depan dah tak bz...

oleh itu marilah saya tinggalkan korg ngan lagu Be My Baby dari Wonder Girls...like 1 juta kali... :)


kalau rasa nak nyanyi bley tengok lyrics Be My Baby kat bawah nie yer...sempatlah copy paste sket smntra nak legakan otak...huhu

Be My Baby ~ By: Wonder Girls

[Sohee] Watching gyesok barabomyeo nan

Waiting niga dagaogimaneul barae

Eoseo naege wa nal deryeoga jebal

Dreaming ni mamdo na gatgireul

Praying gaseum joimyeo nan gidohae

Jeo haneure ireoke du soneul moaseo

[Lim] Ireon jeogi eomneunde naegaseumi dugeundugeun dugeundaego

Myeot beon bon jeok eomneunde ni moseubi jakku kkume nawa

Chabunharyeo haneunde niga tto nae apeman natanamyeon

Saranghandago malhaebeoril geotman gata

[Yeeun] Please be my baby, Please be my baby

Neoman saenggakhamyeon michigesseo

Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u

[Sunye] Make me your lady, Make me your lady

Naui sarangeul neoege julge

Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

[Sohee] Crazy naega michyeonneunji wae

Lately haru jongil nan mwol hadeunji

Neoui sajini meorissoge bakhyeosseo

Perfect modeun ge wanbyeokhae

Terrific geotgwa sok modu da eojjeom neoneun

Mojaraneun ge hanado eomneun geonji


[Lim] Chabunharyeo haneunde niga tto nae apeman natanamyeon

Saranghandago malhaebeoril geotman gata

[Yeeun] Please be my baby, Please be my baby

Neoman saenggakhamyeon michigesseo

Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u

[Sunye] Make me your lady, Make me your lady

Naui sarangeul neoege julge

Jeoldae huhoehaji anke haejulge No

[Yubin] Ja deo isang ije mangseoriji ma

Nae mareul uisimhaji ma

Nae mareul mitgo nareul ttarawa

Nan ni insaengui majimak

Yeojaga doego neon nae majimak

Namjaga doel georan geol aljiman

Neon ajik molla wae nolla ja eoseo ppalli nareul golla

Mal hal pillyodo eobseo geunyang

Nae maldaero jal hal saenggangman hamyeon dwae

Geureoni ni ape nal jal bogo pandaneul hae bwa

Eottae 88 naido ttak maja modu da maja

[Yeeun] Please be my baby, Please be my baby

Neoman saenggakhamyeon michigesseo

Niga neomuneomu gatgo sipeoseo u

[Sunye] Make me your lady, Make me your lady

Naui sarangeul neoege julge

Jeoldae huhoehaji anke haejulge No


Wednesday, January 25, 2012

Tarian Naga Alaf Baru ~ Everyday I'm Shuffling...


Friday, January 20, 2012

Majlis Pernikahan Ally Iskandar & Farah Lee..

Hanya 2 kali lafaz, Ally Iskandar telah dinikahkan berwakil wali bapanya, Romli Bin Ismail oleh jurunikah kawasan Kampung Atas Tol, Tuan Haji Mohd Abu Bakar dengan mas kahwin berjumlah RM250.

Pihak lelaki, Ally Iskandar menerima 9 dulang hantaran daripada pihak perempuan iaitu set pakaian lelaki, sedulang manisan, kelengkapan baju melayu, sejadah dan jubah, gubahan bunga rampai, replika rumah, sebuah iPhone dan sebentuk cincin.

Farah lee menerima 7 dulang hantaran berupa gubahan sirih junjung, telekung dan sejadah, sebentuk cincin dan mas kahwin, sebuah rumah, sebuah Mac Book Pro, sehelai baju kurung dan senaskhah Al-Quran.

Detik-detik pekenalan Ally dan Farah Lee bermula hanya berhubung melalui laman Facebook.Pada 20 Ogos tahun lalu bersamaan 20 Ramadan barulah mereka bertemu apabila Farah diajak oleh adik Ally Iskandar yang juga kenalannya sejak sekolah menengah berbuka puasa bersama abangnya Ally, di sebuah restoran dan dari situ bermula cinta pandang pertama mereka.

Majlis dibuat secara sederhana dengan dan hanya kenalan dan rakan sekerja serta keluarga terdekat sahaja hadir. Bukan soal takut publisiti,cuma Ally memilih untuk majlis itu dibuat secara kecil-kecilan sahaja, tidak perlu besar-besaran atau majlis yang penuh glamor.

sumber : OHbulan!







kahwin dah ally iskandar nie...semoga berbahagia hingga akhir hayat...suka tgk dia ngan farah lee rasa secocok jer wpun nmpk mcm abg ngan adik... :p tp farah lee adalah nmpk matured wpun umur 23...

source : OHbulan!, beutifulnara

Wednesday, January 18, 2012

MAS Flashmob at KLIA...

one word jer nak ckp...cool....



sorilah skrg nie tgh bz sket mmg takder masa nak update blog...ini ponx curi2 masa jer nie...
so blog akan kembali berupdate seperti biasa nnti...
skrg klu update menda2 mcm nie and sket2 jerlah yer...

Monday, January 16, 2012

Dolsot Bibimbap Korean Food...

amacam menyelerakan tak hehe...1st time nie saya mkn mknan korea selalu tgk mcm mengiurkan serta menyihatkan jer...so jumaat ari tu pi mkn kat fud court midvalley...tgh fikir2 nak mkn apa sekali ternmpk ada jual mknan korea lah plak...pucuk dicita ulam mendatang terus beli...dol sot bibimbap...saya amik chicken bibimbap sbb klu beli yg daging sure dia pki daging kisar...at least klu ayam dia guna ayam betul rebus dan cincang...

klu tgk sumber protein dia telur ngan ayam jer...slebihnya sayur mayur...ada kangkung, cendawan, taugeh, carrot, timun dan sengkuang...bwh dia ada nasi and cara mkn kita gaul semua ngan telur2 tu sekali ngan gochujang (cili pepper paste)...gbr dah gaul lupa nak snap sbb tak sabar2 nak mkn...hehe mula2 nmpk mcm sket tp serius kenyang giler...saya mkn separuh jer sbb ketat dah perut...dan sedap...wpun tak berapa pure sgt tp tetap sedap...lagilah mkn ngan kimchi bertambah2 lah sedap....

patutlah org korea muka cantik2, licin2 badan ponx kurus2 jer...mknan dia mmg menyihatkan betul...sbb byk mkn sayur dan kurang mknan2 berminyak...makanan dia semua rendah kalori tau...bagus2...

hari tu masa tgk kat channel 706 astro tu dia ada tunjuk psl mknan korea nie...so dia ada tunjuk yg dolsot bibimbap nie dekat 10 jenis sayur mayur dia letak dlm maangkuk tu...huhu

Sumber dari wikipedia:

Bibimbap is a signature Korean dish. The word literally means "mixed meal" or "mixed rice". Bibimbap is served as a bowl of warm white rice topped with namul (sautéed and seasoned vegetables) and gochujang (chili pepper paste). A raw or fried egg and sliced meat (usually beef) are common additions. The ingredients are stirred together thoroughly just before eating. It can be served either cold or hot.

Vegetables commonly used in bibimbap include julienne cucumber, zucchini, mu (daikon), mushrooms, doraji (bellflower root), and gim, as well as spinach, soybean sprouts, and gosari (bracken fern stems). Dubu (tofu), either plain or sautéed, or a leaf of lettuce may be added, or chicken or seafood may be substituted for beef. For visual appeal, the vegetables are often placed so that adjacent colors complement each other.



Thursday, January 12, 2012

Thistle Hotel PD ~ Last Day...

konon habis dh citer psl PD tp tetap gak nak sambung citer...sbbnye bosan takder menda nak cerita...kang tak berupdate plak blog so tangan cam gatal jer nak wat entry...huhu

so nie citer last day dah nie...pagi2 lai kitaorg dah bfast and by pukul 9 pagi kitaorg dah terjun dlm pool...mmg ler pagi lai, lepas tu sejuk plak sbb smlmnyekan spjg hari hujan...abis tu nak wat camner tghari kang dah nak check-out so mandi puas2 lah...saya tak turun ponx mydear ngan eman jer...eman punye taknak pki bju smpi menangis2...gasak lah ko mandi pki suar jer...bkn apa sejuk...saya beli swimming suit yg suar ngan baju lain tu...murah tau jenama ogival dpt RM10 jer...hehe



eman seronok sgt spend masa dlm pool suara dia jer gelak2...berani dah duk dlm pool sdri tp kena letak dlm pelampung tulah...huhu time nie pagi lai org ponx tak ramai so aman jerlah...dia lai suka kita lepas dari pegang jer...konon nak ajar eman terapungkan diri tp bila tiarapkan dia oke bila telentangkan dia dah cuak dah...panik smpi mengelupur...hehe so misi nak ajar eman beranang tak berjaya...


slide nie lah smlmnye saya naik lps tu smpi kat bwh terhentak dlm pool...thanks dear bg cabaran yg menyakitkan...iyalah slide utk kanak2 yg ko sekali naik nak wat per...nasiblah yg jaga kolam tu tak nmpk klu tak malu berganda klu dia tiup wisel tu...haha

eman mandi dlm sejam jer sbb lepas tu dah hujan gerimis2...so teruslah kitaorg naik...barang ponx tak kemas lai...naik atas main sumbat jer janji bley zip beg tu...hehe siap2 semua bila dh settle acara bergambar sblm pulang...smntra nak tunggu bellboy tu lah kan..

cubaan eman nak wat peace sbb sblm tu mydear ada wat peace...sekali bkn dua jari, empat jari yang keluar...hehe smpi juling2 mata buat peace yaw.. :p

yer our family picture yg semua bulat sana, bulat sini, bulat sana sini...haha takper2 kita tgu lagi 2 bln tgk bulat mcm nie lai tak kitaorg...dah snap2 pic baru nmpk langsir tu terselak sana sini...mula2 ingat tak nak tarik langsir tu tp cahaya dari luar...bila dah tarik tak perasan tak elok plak...klu tak bley framekan gbr nie...ngan eman masih lah cubaan buat peace yaw dia...huhu


bye2 thistle jumpa lai next time...so far kitaorg puas hati kecuali tak puas hati dengan buffet breakfast jer...dah lah kena byr RM40 sekepala itu tak kisahlah tapi mknan tak byk choice, mknan best, space kecik sgt, waiter ponx nak taknak jer serve kitaorg...tunjuk tempat ponx tak nak, pndi2lah ko cari meja sdri... yg lain2 puas hati...klu ada umur pjg, rezeki lebay bley lah kembali lai...

Wednesday, January 11, 2012

Thistle Hotel PD ~ Makan-makan...

sblm smbg cerita nak iklan kejap hehe...hadiah giveaway dah bungkus dah cuma takder masa nak pos jer yer...sori yer lea and asma nnti ada masa saya pos tau...

.:: bungkusan tgu masa jer nak hantar kat pemiliknya ::.


oke kita sambung semula yer citer thistle nie wpun dah hampir sebulan berlalu... :p so kali nie citer psl mkn2 jerlah sbb citer yg berfokus sket...huhu mkn mmg kitaorg byk mkn dlm hotel jer sbb satu hujan dan sebab kedua adalah keadaan mydear yg demam waktu tu... :(


masa hari pertama tu kitaorg dah mkn kat Cowboy Place untuk lunch...bila dah habis ronda kat sekitar hotel naik bilik solat dan terus turun mandi pool...hehe mandi tak lama ponx sbb dah start gerimis2 terus naik bilik....masa nie dlm kul 5 lebay kot tp perut dah lapar dah...mgkn lunch tu awal kul 12 kitaorg dh lunch...dicampur pula ngan mandi-manda dlm pool dan cuaca sejuk2 mmg lah cepat lapar...apa lai order lah in-room dining...hehe


.:: mee goreng mamak ::.


.:: jumbo hotdog ::.


heaven dapat mkn mcm nie lapar2...dah ler masa mknan smpi saya tgh nak solat asar so derang [mydear ngan eman] dah berjemaah dulu mkn...terus rasa tak khusyuk nak solat...tp mknan dia okelah sedap gak yg mee tu dah ler ada udang besar grg...mmg nyum2 lah... :p

malam pertama kat PD kitaorg tak mkn ponx..keluar2 jugak pi kedai mkn sbb nak bg eman mkn kan...yerlah ptg tu dah melantak mcm tu punye takkan lah lapar lai mlm kan...agak2 lah sket kan...huhu so sbb ptg tu eman mkn main2 kitaorg tetap bwk dia pi mkn...mcm biasa menu rutin dia nasi putih, sup ayam ngan telur dadar...hehe mmg sepinggan nasi tu dia mkn sorg2...kitaorg mkn sorg 2-3 suap jer..eman mmg suka mkn telur dadar ngan sup dia bley mkn nasi sepinggan habis sorg...






pagi tu cam biasalah bfast kat hotel...tp keciwa lah bfast dia tak besh dan tak byk choice...ada ke pagi2 hidang nasi minyak cam tak logik ponx ada...ermm dah ler utk bfast kena tambah lain tak masuk dlm harga bilik...kitaorg hari2 mkn menda sama jer...tp bubur ayam dia antara yg tersedap yg saya penah mkn...nyum..


lunch tu kitrog kuar mkn kat kedai dekat2 situ jer...betul2 depan hotel mkn tak amik plak gbrnye sbb handle eman yg mengantuk and cranky..huhu ronda2 sket area2 pantai belah2 ke melaka smpi lah kat tiara beach resort terus blk hotel...


tu yg blk tu mydear demam smkin teruk ngan perut berangin...lepas tu hujan spjg hari dapat turun pool kejap jer...bosan takder menda nak wat saya ngan eman turun ke lobi berdua jer lepak2 kat lobi...masa nie ada team carol nyanyi lagu krismas...yerlah mlm krismas kan and eman ponx smpi 2 kali santa claus tu bg gula2 tu kat dia...hehe





.:: cookies n cream haagen dazs ngan mocha cake ::.

ini yg kitaorg mkn kat lobi bwh hehe...mydear ckp korg mkn jerlah apa korg nak bil caj kat bilik...huhu klu ikutkan mcm2 saya nak order tp sbb kesian lah kita mkn sedap2 kat bwh tukang bayar terlepek tak berselera kat atas...huhu so cukuplah itu jer mknan kitaorg order...lama gak saya lepak dekat sejam baru naik blk kat bilik...


naik2 bila dah nak dekat maghrib dah tgk mydear oke dah sket...tp tetap lai suma tak bley...hehe so tgh nak solat maghrib tu ada org tekan door bell rupanye2 hotel bagi chocolate satu box...eman sempat mkn sebiji sblm saya simpan sbb dia mkan comot2...dah ler mkn atas katil habis kotor cadar hotel tu...huhu nasiblah kan tak dapat nak tol.. :p tp masa nak blk tu saya lupa nak amik dlm freezer hotel melepas lah saya nak rasa..

.:: chocolate souvenir dari pihak hotel ::.

dlm kul 8 lebay mydear dia ajak kuar pi town PD nak cari klinik katanye klu tak buka nak pi cari farmasi nak pi beli ubat...dia tak nak mkn tp kitaorg kenalah mkn dengan hujan2nye dengan penuhnye tempat mkn terus jer saya ajak mydear blk...leceh dengan org demam ngan bdk kecik nak redah hujan tak pyhlah...klu saya sorg jer saya redah...huhu last2 balik bilik terus order lah in-room dining...

.:: fish and chip ::.


saya order fish and chip jer sbb dah lewat sgt nak order berat2...nasib eman ponx suka jer mkn...saya sbnr risaukan eman lapar jer klu saya bley jer mkn megi...dekat sekeping ikan tu dia mkn plus ngan potato wedges tu...hehe yg ikan nie dia goreng ngan breadcrumb klu selalu kita makan dia goreng ngan batter kan yg nie lain sket...bila perah lemon tu lai sedap mkn...

dah tu jer citer makan2 kitaorg kat PD...tgklah klu rajin saya sambung lai citer psl PD nie...citer last lah klu saya malas saya tak citer huhu...sbb dah takder yg menarik sgt nak citer... :)

Rasa Bersalah...

pagi2 lai dah update blog...huhu sbb rasa bersalah giler yg tak terluah...tak tau nak wat camner nie...citer bru jer terjadi skjp tadi...saya accident...accident kecik jer saya dilanggar motor...wpun nama saya dilanggar kira mcm saya tak bersalah tp sbnrnye saya yg bersalah...

semuanye berlaku kat simpang masuk opis nie...sbb saya nak susur ke kanan lepas tu depan saya ada bmw nak seberang jln tp dia dah mkn smpi satu jalan....saya susur lah slow2 tp sbb sblh kiri saya ada kereta so saya tak nmpk motor yg datang dari arah kiri saya...sepatutnya saya stop tp sbb saya confident takder kenderaan dari sana saya jln jerlah...jadi motor nie dia nak elaklah bmw dan keta saya so terkenalah berdentum sket...

saya cuak dah masa tgk muka motorist tu dia mmg nak marah saya...tp saya kenal dia saya bukak tingkap and tanya dia oke....dia ckp oke terus kitaorg masuk opis dan punch card...tp saya tgk dia jln hincut2...kesian plak...tak tercakap sori saya kat dia sbb rasa bersalah sgt...motor dia and kereta saya oke jer cuma masa dia langgar terkena lutut dia..kesian plak kat dia....tgk lepas parking tadi dia dok kat tangga opis ngan member2 dia...dia senyum jerlah bila nmpk saya tp hati saya yg tak sedap...

muhsin klu ko baca nie aku minta maaf byk2 ek...sangat2 minta maaf... :(

Tuesday, January 10, 2012

2nd Order Homemade Chocolate...

alhamdulilah rezeki awal tahun baru...bos kat opis order 50 pax of chocolate...hehe thanks pn mona sbb order kat saya...dia order yg 6 biji and request letak sticker thank you...so saya letak sekali reben sbb nmpk mcm kosong plak klu takder reben...

pn cakap takder specific kaler so buat jerlah ikut suka...kebanyakkan saya guna dark chocolate, milk chocolate, white chocolate dengan strawbery chocolate...semua saya guna chocolate beryl's kecuali strawbery chocolate...

ini kira order kedua saya...yg 1st dulu tu masa jujue kawen dia minta saya buatkan 50 pax juga utk diberi masa hari nikah dia...hehe okelahkan buat masa free time dapat gak income..


cuma chocolate nie nak buat kena time malam...klu buat siang masa panas tu nnti mestilah choco tu jadi tak cantik...sbb suhu sekitar panas, suhu badan ponx panas...so masa nak transfer chocolate tu dia cam dah melt kan sket permukaan choco tu...berapa kali masa nak masukkan choco dlm box tu saya rendam tangan saya dlm air ais...hehe mybe next time kena buat pki glove kot...atau mybe kena buat dlm bilik yg sejuk...hehe maknanye klu kat rumah saya kena buat dlm bilik tido sbb ada aircond... :p

 
Design with love by Jiji for Zamimie