Tuesday, March 27, 2012

Paint The Town Green yaw...



ini baru2 betul2 katak hijau...huhu 

ini honda jazz hybrid terbaru...
hari tu tengok dalam lori yg bawak tu nmpk menarik lah plakkan..dah ler honda jazz dihatiku...

nmpk sporty dengan kaler hijau nie...

mmg sesuai kaler hijau nie ngan ciri2 hybrid...

blk kg dari jauh org kampung dh nmpk...huhu

nak baca lanjut pasal Honda Jazz Hybrid korang click kat bawah yer




Perlis Trip ~ Makan-makan at Kuala Perlis dan Hari Terakhir...

tak abis lagi citer perlis kan...kan, kan..saya janji ini adalah yg terlast sekali punye entry kat perlis...sbb hari berikutnye saya tak amik apa2 gbr ponx sbb kamera dah terperosok jauh ke bwh and bateri hp dah kong...nnti last nie saya citer ek...

so blk dari mkn jo cendol pulut smpi kat hotel lebay kurang 7.30...mula2 rasa mcm kenyang lah plak...bila fikirkan eman dah mkn so tak kisahlah klu saya tak kuar mkn mlm tu...tanya mydear plak dia ponx ckp kenyang juga...tp saya mcm nak mkn kat kuala perlis tu sbb tah bila lai tah nak kuar...so ckp ngan mydear klu rasa lapar kita kuar jerlah sbb kuala perlis bukak jer smpi 1-2 pagi - kata org hotel tulah kan....

so sbb dah berlengas2 mandi and lepak2 lah smbil tgu vanilla coklat episod akhir...mydear ckp keja dia dah habis so camner nak smbg jln2 ker atau nak blk...terus saya ckp kita blk jerlah esok sbb takder menda nak buat kat perlis ini melainkan mydear nak pi langkawi naik feri so saya on jer...tp saya tau menda2 yg melecehkan nie tak yah lah beria2 ajak sbb jwpnnya adalah no...huhu 

vanila coklat dah habis and perut ponx ada rasa lapar sket...so moh bersiap dan pegi lah kuala perlis...kwsn kat kuala perlis nie dia dah wat tempat mkn baru...saya ponx dah tak ley nak imajin camner rupanye dulu dan skrg...tapi gerai adalah banyak...tak tau nak pilih mana satu...so kitaorg duduk jer kat mana rasa nak duduk and rezeki org tulah sbb kitaorg pilih kedai dia...hehe



kitaorg mkn kat kedai Edah SM 4...tak tau lah apa maknanye hehe...tp itulah kedai yg kami pilih...


masa nak pilih2 mknan tu mydear ckp dia tak nak mkn sgt...dia just teman saya mkn jer katanye...so saya ponx tak amik ikan sbb takkan nak mkn sorg...mydear tak mkn ikan hokey...dia cuma mkn sotong goreng tepung jer...so amiklah sotong...sotong dia besar2 tau...saya amik 2 ekor jer....lepas tu udang yg sekg RM45 klu tak silap saya besar tapak tgn saya tu saya amik 6 ekor jer...lepas tu amik kerang stgh kilo and order tomyam satu


inilah yg kitaorg mkn ari tu....sotong grg tepung, udang masak sweet sour, takder dlm gbr kerang bakar (sbb smpi lmbt), tomyam, ulam dan pencicah...



hasil dia dua ekor sotong buat goreng tepung...banyak gak sepinggan..cumanye seday sotong dia liat mcm getah...kesian kat eman dia suka sotong grg tepung nie...tapi dah liat mcm getah so dia mkn tepungnye...bersungguh2 dia kunyah tak lepas2...mydear yg mmg cerewet kat seafood sbb dia tak mkn sgt mkn 2-3 ketul jer...last2 dekat 5 ketul tak abis...saya ponx tak lalu nak mengunyah sbb liat sgt smpi lenguh pipi...seday sbb tepung salut dia sedap and rangup tp sotongnye liat...


the saver mlm itu adalah udang masak masam manis..sedap sungguhlah..rasa rugi tak amik smpi 20 ekor...haha masak nak abiskan sowg2 mkn...tp surprise nye mydear suka...cuma saya kena kopekkan kulit udang tu...sighhhh 


tomyam okelah mcm biasa...menepati citarasa saya tp takderalh smpi nak ckp wow sedapnye tomyam...hehe yg penting tomyam melayu bkn tomyam thai...tomyam thailand dia cair sket tp rasa tomyamnye...


pencicah nie ponx sedap....nmpk jer mcm cair mair kan...tp cukup pedas and masamnye semua saya cicah ngan pencicah tu termasuklah sotong grg tepung...kerang stgh kilo saya abiskna sorg2 cicah ngan pencicah nie berair idung saya tp sedap...

total saya mkn ngan nasi dua pinggan tak termasuk air adalah RM28 jer...murahkan...sgt murah lah klu nak banding dgn kat kl nie...klu ada peluang pegi lai nak mkn lai puas2...hehe owh yer air kedai lain jual...air ponx bru RM2 jer...air limau ais ngan teh o ais...eman sbb dah mkn ptg tu so dia mkn sotong punye tepung jer...sbg upah kitaorg bwk eman naik kereta kuda...

suka betul dia naik keta kuda nie...naik bertiga RM13...dewasa RM5, kanak2 M3...okelah bg eman seronok2...bila ckp eman horse camner bunyi dia sebut kelekak kelekuk sbb bunyi kaki kuda tu...hehe



esoknye tu lepas bfast dlm kul 10 terus kitaorg check-out sbb nak blk dah...terus ke padang besar jer tak sempat ponx nak cari mangga harumanis...malas lai ponx...ke padang besar ponx tak beli apa...ada mendalah yg saya nak cari tp takder...pusing2 barang yg sama jer derang jual...last2 pi beli toto jer...smpi 5 helai beli...mula2 mcm nak beli byk2 konon sbb nak jual kat kl...tp malas...sekali beli 5 amik ko kena berenti tepi jln dan susun...bonet muat 4 jer sbb ada stroler eman kan...beg letak kat seat depan...kat kerusi tu ada toto yg kelima...eman ngan saya dok kat blkg huhu...kitaorg jadi bos hari tu...



sbbkan sesak padat sumbat barang saya telah tersumbat sekali kamera bwh kerusi kereta and klu nak amik kena punggah barg keluar...leceh...sbb tulah takder gbr hari last huhu...hp dah flat dah mls nak charge... so dlm kul 1 lebay dah bertolak dari perlis dah...lalu ikut ladang chuping, terus ke changlon and terus amik highway utara selatan...masa pegi ari tu masuk ikut alor setar...dah ler tgh hari panas terus jadi mengantok...eman 5 minit kuar dari padang besar dpt air kosong sebotol terus dia lena...saya tersengguk2 gaklah tido kesian kat mydear drive sorg...


area2 nak smpi penang saya dah terbangun and borak2 ngan mydear terus tanya nak mkn kat mana...and kitaorg fikir menda yg sama jom nasi kandar...huhu terus set GPS mkn kayu nasi kandar kat bayan baru kot, dekat blkg hotel vistana tu...cantik lapar, panas dpt mkn nasi kandar ngan ayam grg panas mmg terbaikkk...huhu total kitaorg mkn ayam grg seekor...eman 1, saya 1 and mydear 2 klu cantum jadi 4...tak ker seekor ayam sbb aym grg diakan ker quarter... 

masuk penang just utk mkn jer...dah mkn kuar lah balik dari penang...eman punye seronok dpt tgk kapal dari atas jembatan...next time pegi penang nak ajak mydear naik feri plak...bertolak balik kali nie smpi dua kali berenti...hehe last2 smpi rumah jam 9.00 mlm...

dah tu jer percutian singkat kami 3D2N yg mebawa kami dari selangor - perlis - kedah -penang - selangor...letay tp seronok sgt... :)

Monday, March 26, 2012

Perlis Trip ~ Jo Cendol Pulut...

hari yg sama masa balik jer dari UUM tu kitaorg tak terus blk ponx tp dari changlun tu amik jln ke alor setar sbb nak pi mkn cendol pulut...jo cendol pulut...punye lama lah kedai nie, famous amos plak tu hehe...dah ler ramai org all the time...dari changlon tu lebay kurang 10-15 minit ke sana tu...klu tak silap saya lah....

masa tu dah kul 6 dah ponx so minum petang teruslah...kitaorg order cendol pulut, cendol biasa, mee rebus and cucur udang...rasanye jo cendol pulut nie specialty dia bkn mknan lah sbb mknan dia biasa2 jer....eman sukalah dpt mkn cendol...eskrem katanye...lepas tu sebuk sgt nak suap sdri last2 separuh cendol ke lantai...sadis betul...nasib tak tumpah atas baju dia just kena kaki...klu tak nak bersihkan and tukar baju agak leceh gaklah...


 mee rebus dia so-so jer tak order ponx takperlah saya rasa...mee rebus nie mydear yg order dia mkn sket jer...sekali pndg nmpk mcm laksa, bila dah masuk kat mulut lalu kat tekak terus masing2 pandang2 jeling2...huhu tak tau nak describe...yg penting tak best langsung...sbb mcm takder rasa mee rebus ponx..pelik rasanye..



cucur udang rasa biasa jerlah mcm kita mkn kat mana2 ponx...saya suka mkn yg part2 rangup tu...tak yah cicah kuah ponx takper...cuma kuah cicah tu agak kureng sketlah..huhu saya nie byk menda cerewet sket... :p


star of the day cendol lah kat...dah nama kedai ponx jo cendol pulut so kena try gaklah cendol pulutnye...sedap gak cendol pulut tu sbb pulut dia mcm dia bekukan kot so rasa pulut tu cam dah lain sket and bila campur ngan cendol, santan and ais dia jadi sebati...nyum2



see this boy yg mcm bos yg tekak melayu nie...tgh tgu nasi goreng cina ngan telur dadar...nak kena bg dia mkn nasi baru dia kenyang sket...klu mknan2 lain dia tak berkenan dia tak mkn sgt...nnti mulalah mlm2 asik mintak susu jer kejanye...kenyang kejap jer susu lepas tu lapar mintak blk susu.... 




Thursday, March 22, 2012

House For Rent ~ Taman Impian Putra, Bangi...


 
 
Cammelia Court
Level 2, Block 1 (With Lift)
Taman Impian Putra , Bangi Lama
New apartment with New furnitures

Monthly Rent : RM680

3 Bedrooms and 2 Bathrooms

Furnished: Partially furnished

Property Type: Apartment/ Flat

Facilities: Mini market, Playground, 24 hour security
Built up 780sqft
3 Bedrooms + 2 Bathrooms
Fully tile
Washing area
1 parking lot
24 hours security
Nice view + Privacy



In house facilities (Fully furnish)
1) TV Rack
2) Sofa
3) Dining table
4) Master bedroom set
5) Single bedroom set
7) Optional Electrical Appliances (TV, Washing Machine, Refrigerator) add RM 90





 .:: master bedroom ::.

 .:: second bedroom ::.

 .:: dinning hall ::.


Nearby to residential area, shop lots, laundry, mini markets, schools, restaurants and bangi lama commuter station (1km).

Easy access to Lekas and North-South Expressway which provide easy accessibility to

1) Kajang 13km
2) Bangi 8km
3) Putrajaya 15km
4) Serdang/Balakong 20km
5) Cyberjaya 20 km
6) Kuala Lumpur 32km
7) KLIA 20km
8) Bandar Seri Putra (1km)
9) Bangi Lama (1km)

Looking for newly wed couple, young executive or student.
Interested please call/sms Zal 013-3911192




Intel® Ultrabook™ Temptations...

~ The Daring Temptations ~



kalau korglahkan korg pecahkan tak...huhu

klu saya tak kena tangkap saya nak pecahkan gak kot...tp takut gak tetiba dah pecahkan tetiba dtg polis tangkap tak ke naya jer...huhu

i bet klu letak kat malaysia ponx kotak tu sure cepat jer ada org pecahkan...


lagi lah klu tetiba dah pecahkan and ultrabook tu adalah kita yg punye mmg rebut2 org nak...huhu
a new category of sleek, stylish, thinner and lighter computer inspired by intel...

~ The Determined Temptations ~


kreative betul derang nie wat promo...mcm2 jenis buat...tp yg nie mmg bestlah sbb kena usaha lebay sket korek2 pasir tu...huhu

klu korg baca kat bwh nie dia ckp ada 6 jenis iklan yg derang buat mcm nie...and ada ayat dia yg para 3 tu ckp; "....beyond their comfort zones in earning the chance to win an Ultrabook" dapatlah kot ek...

What would you do for an Ultrabook computer?
That’s the question Intel Corporation asked in Ultrabook Temptations, a series of six light-hearted experiments filmed in six cities across three countries – Australia, Indonesia and Thailand.
Two experiments were conducted within Australia, namely Melbourne and Bondi Beach, Sydney.
The experiments were temptations for consumers, encouraging them to go beyond their comfort zones in earning the chance to win an Ultrabook.
“We created the Ultrabook Temptations to see just how far people would go to get their hands on one,” Intel A/NZ digital marketing manager, Claudine Pache, said.

more video here... Intel® Ultrabook™

Wednesday, March 21, 2012

Pearl Milk Tea Addicted...

pic: groupon fb




kitaorg suami isteri skrg tgh giler ngan pearl tea nie...mmg lah menda nie dah lama tp kitaorg baru gilerkanye skrg...huhu act saya dah lama minum air bubble2 nie...sblm ada chatime lai...beli kat gerai2 yg biasa jer...saya selalu beli kat ikano kiosk dekat a&w klu tak silap saya yg ada jual banana crepe yg rangup dan sedap tu...lama dah tak g ikea...[abg jom pi ikea minggu nie hehe]

tp dulu beli yg perisa2 lain...tp skrg nie stick utk satu rasa jer milk tea...itulah yg plg terpure dan teroriginal pearl tea...yg perisa2 lain tu dia dah improvise supaya lebay variety perisanye...

stkt nie saya dah penah minum cool blog, each a cup and chatime punye pearl milk tea...tp yg terpaling terbest adalah chatime...cool blog biasa sgt, each a cup sedap gak sbb teh tu dia guna jasmin tea cuma klu each a cup nie kena tgk outlet juga...saya biasa beli yg kat tesco nilai tu...setiap kali beli sure berbeza rasa dia...ada sekali tu beli dia guna pearl yg lama2 dah sbb pearl tu dia dah jadi mushy dah tak best sgt...

chatime adalah terpaling terbest sekali sbb cukup lemak manis dia...mydear tak pernah minum yg chatime punye...klu dah sure setiap kali beli kena beli yg large punye...nyum2 rasa mcm nak pi midvalley plak masa menulis nie nak pi beli pearl tea kat chatime...haha


tp nak minum kena minum ngan mydear ngan eman...klu minum share2 and rebut2 ber3 nie lagi nikmat kesedapan dia terasa...hehe takper2 nnti klu blk rumah FIL ajak derang minum kat publika...syok2 mode: drooling

ada satu lai yg sedap derang ckp Gong Cha klu tak silap kedainye...nnti2 nak try tp tak tau kat mana kedainye ada...klu korg penah minum kat mana2 pearl milk tea nie bgtau ek selain 3 nama yg saya dah ckp tadi tu.... mode: senyum

Tuesday, March 20, 2012

Hilang Cincin Jugak...

hari tu cik fiza skrg saya plak yg hilang cincin tunang...yer cincin tunang kesayang saya juga telah hilang...bila ckp ngan mydear

saya: abg ada nmpk tak cincin ayg?
mydear: tulah letak sepah2....nah nie ha...

sekali tgk brooch daaa...cara ckp konfident jer yg cincin tu dia yg jmpa sbb saya letak sepah2...tp mmg rutin saya klu cincin dan jam bila blk rumah dan bukak akan letak bersama kat 3 spot jer...atr 3 tmpt tu jerlah saya letak...takder plak saya letak merata2...yg saya sepah2kan brooch yg 3 RM5....smpi skrg saya tak phm mydear nie tak bley bezakan ker brooch ngan cincin... mode: toing, toing

saya bengang sbnrnye sbb bila barang ilang kenalah kita ditenangkan bkn kita disalahkan...dlm kes saya saya disalahkan...mmg hanginlah saya...sbb apa saya ada dua cincin satu cincin kawen and satu lai cincin tunang...saya tau mmg kat situ lah tmptnye saya letak dua2 cincin tu sbb yg tinggal cincin kawen jer cincin tunang dah ilek dah...so bajet jatuh tp cari2 tak jmpa plak...

bajet lai satu mydear amik nak pi buat ukur nak beli cincin lain...sbb tu lah dia wat2 marah cincin ilang...bajet jerlah...mana tau dapat cincin baru blink2 mcm kat bwh nie... mode: berangan




yerlah dulu masa nak kawen mana mampu ponx beli cincin mcm nie beli jer ikut kemampuan...so haraplah dpt cincin batu segedebuk cam nie...kompom tido mlm ponx senyum smpi telinga...hehe tak yah diamond yg carat2, diamond biasa2 ponx takper janji cantik cam nie...huhu

tp angan2 jerlah sbb smlm masa godek2 kertas dekat almari make-up terkeluar lah cincin tu dari tempat persembunyiannya....berangan smpi ke bintang katanya...takperlah tak perlu bayar ponx klu berangan... mode: sentap

tp kan2, tpkan cik fiza ari tu dia jmpa cincin dia and dia ponx peknen...adakah saya ponx akan begitu????? :) ponx nan ado angan2 jer lebay sbb skrg saya sedang bersama cik P....hehe dah tu jer nak citer kebetulan ilang cincin tunang sama cm cik fiza...tu jerlah ponx...huhu

tpkan, tpkan (tapi lagi) klu saya peknen dan bersalin nnti agak2 mydear bg tak cincin berlian segedebuk mcm tu...sbb masa eman dulu dia bg gelang emas besor jam tangan...mode : berangan lebay...huhu :p

Perlis Trip ~ UUM Here I Come...

lepas kerja dlm kul 5 mydear amik kitaorg kat hotel tak tau nak g mana so saya cdgkan kat mydear nak pi tgk tempat saya bljr dulu kat UUM...lama dah tinggalkan alam kampus almost 7 years..so kali nie dari kangar tu kita ikut jln dalam so lalu lah kat arau bandar diraja semua...

jln nielah yg saya lalu dulu masa mula2 nak daftar kat uum tahun 2001...ingat lai hari pendaftaran tu smpi kul 3.00 pagi kat kawasan nie mmg gelap gelita lah...lampu jln takder lai masa tu...dah lah jln dari pekan changlun masuk ke dlm tu rasa dekat 10 km kot...mak saya berkali2 tanya betul ke jln nie...gelap jer, kg ponx takder...huhu mmg seriau lahkan...



tapi bila dah mendekati tu turun bukit dah nmpk dah cahaya dari uum tu barulah mak saya lega...tp smbil tu dia bebel2 lah ckp jauh lah itulah, inilah...klu korg nak tau saya hampir2 nak tukar U dah dulu...biasalah mak2 kan sapa yg tak concern kat anak...dia risau saya dok jauh2 sana...dia nak g ponx susah...so konon2 mcm nak tukar ke UKM lah tp saya oke jer kat sini...merata berjln, cuma tak smpi ke thailand jer...huhu 

kat sinilah rasa raya haji takder mknan...terpaksa kuar cari mknan kat alor setar tp mkn mcd lah...itu thn pertama sbb kena naik bas segala...lepas2 tu dah merempit ngan motor member cari mknan best...yerlah UUM nie besar giler klu nak cari mknan sedap walau kat dlm uum sdri tak lalu lah saya nak jln kaki...dgn cuaca panas terik ngan tempat jauh mmg kurus dan hitam lah saya kat sana...hehe

dan kat uum jugaklah saya tahu erti kejujuran mengenai segala2nye persahabatan, percintaan...cehh nak citer2 sayu plak hehe...tp masa kat sinilah yg terpaling seronok sekali saya...

lama dah tinggalkan uum byk menda dah berubah...


kolej lama saya dulu yg namanye perwaja dah tukar DPP BSN...DPP tu tak tau plak utk apa...tp seday masa sesi orientasi dulu kolej kitaorg selalu kena kondem...nnti satu kolej sebut perwaja and kolej2 lain sebut bankrupt...luntur semangat...derang semua kolej best2...kolej telekom, EON, proton, petronas, TNB, MAS...yg gempak2 semuanye kitaorg jer huhu...semua ponx tak bersemangat lepas tu...masa orientasi jerlahkan...


sekarang daha ada litar go-kart kat dlm tu...masa sblm saya grad dulu baru ada ura2 jer and derang dah ckp dah kat mana tapaknye...thn berapa dia bina tak perasan plak saya...satu menda lupa nak wat nak pi tgk rusa...tp ak taulah ada lai ke tak gaknye...selalu kitaorg dtg bwk pisau 10 sen tu pi potong rumput area2 kndg rusa tu and bg kat rusa tu mkn...time musim buah plak ada buah durian rambutan melambak2 lah...mangga ponx merata2 ada tak heran dah....


mercu tanda uum gah atas bukit nun Dewan Muadzam Shah...kat sinilah dewan konvo, dewan exam ponx bley gak utk exam teras U kat semua amik mmg penuh lah...kat sini gak wat konsert...selalu konsert nasyid lah sbb kitaorg ada artis kat sini...kumpulan nasyid UUM...rasa derang student kat sini dulu so masa saya masuk tu derang nie lecturer kat sini...klu korg nak tau kumpulan nasyid Firdaus tulah...masa derang lancarkan album baru feat ngan tomok saya lah yg plg tersemangat sekali pi launch album derang kat perkarangan perpustakaan...hehe ada sekali gbr ngan tomok... nnti klu rajin saya scan gbr ek...


bgnan baru yg dulu takder ponx lai...giler besar nie...klu korg tgk nmpk mcm dua tingkat jer...tp dia byk tingkat sbb jln atas bukit tgk dari jauh dah besar lim kok wing dah saya rasa...




masa kat sini ari tu rasa sayu jer...teringat kenangan zaman2 tu...tah bila lagi gaknye saya akan ke sana lai...nie ponx snap dari dlm kereta ngan tgn sebelah sbb sblh lai tgh pangku eman tido...so just lalu mcm tu jer...klu tak mau gak bwk mydear ronda2 dekat tasik, nak ajak pi the mall, nak ajak jenjln and panjat bukit sintok (ada lai ker)...huhu bye2 UUM semoga bertemu lagi...huhu


Monday, March 19, 2012

Perlis Trip ~ Hotel Putra Palace...

sorilah gbr yg bilik tak renovate tu saya tak lupa nak amik...mula2 ingat lepas lunch tu sblm tukar bilik nak amik gbr tp mydear dah suh saya pi masuk siap2 bilik baru tu and dia yg pi amik brg ngan bellboy tu...

harga saya tak prsn plak tp atr RM150 - RM250 lah klu tak silap saya...sbb yg suite dlm RM300 lebay jer..bilik kitaorg nie deluxe jerlah...tp sbb dah renovate mmg selesa sbb semuanye barukan...huhu lantai ponx bkn karpet yg lama2 tu tp dia pki laminated floor....cuma area katil jer berkarpet...

buka2 pintu bilik setentang ngan bilik air so agak2 masuk bilik air kenalah tutup pintu sia2 jer klu tetiba pintu depan terbukak and kita kat dlm tu ponx sama dok bertentang mata hehe...buka2 pintu sebelah kiri yg korg tgk mcm pintu tu adalah wardrobe built in...besar giler...klu mcm almari 2 pintu tu dia ada 3 set...besar sungguh...ada lah peti ais ngan kettle...yg takder air mineral stkt kopi teh adalah...nak masak air saya pki air mineral jer...tak lalu tgk air paip tu sbb sblm masak saya tadah dulu dlm gelas..mcm berkeruh sket jer...bleylah masak guna air mineral stkt nak wat susu eman..
katil cam biasa king size ler...klu tak tak muat nak tido ber3 atas katil...cadar and sarung bantal semua baru so takder bau2 yg kurang menyenangkan...bley tido nyenyak smpi ke pagi...klu korg ygk panel bed tu dia mcm dinding pelindung dari arah pintu yg kita masuk tu...so takderlah buka2 pintu jer terus nmpk katilkan...




tv zaman skrg kat hotel2 ada flat screen baru moden...bkn apa mlm sblm tu masa tanya budak hotel tu ada tak bilik yg dah renovate dia jwb ada bang, ada tv flat screen...huhu kitaorg takderlah kisah sgt tv tp kitaorg kesahkan environment and kebersihannye...yerlah nie dlm bilik air tu tempat kuar air tu terlopong tak bertutup...eman dah ler alergik sket laluan air tak bertutup sbb dia takut ada lipas...huhu lepas tu klu nmpk elok takper...ini hitam berlumut dan berdaki...yerlah tempat lamakan...


yg nie plak dari belah katil tu ke arah pintu masuk and almari tadi...ada lah tempat nak tulis2 surat ker nak make-up ker nak caj phone ke segala mcm mak nenek bley lah caj kat situ...


bilik air sama jer design ngan bilik lama cuma dia tukar tiles mcm ala2 laminated floor...masa mula2 bukak (lom pijak lai lantai) saya ckp camner nak mandi nie sbb ingat laminated floor kan...huhu towel lama and dah keras tp still oke bley guna sbb takder bau yg tidak enak...



ini jer gbr kat lobi yg smpt saya snap huhu sbb takder mood sgt plus masa smpi tu dah mlm lobi ponx dah suram muram sbb dia dah padam lampu tempat2 yg takder org...blk plak dok layan eman dekat mini kolam nie...so klu korg nak dok sini saya syorkan korg mintak bilik yg dah renovate klu tak sure ada jer tak kena ngan mata korg nnti...hehe tp okelah bley jer klu jenis org tak cerewet... 

 
Design with love by Jiji for Zamimie