Monday, April 30, 2012

My Peace Man...


tak lain tak bukan eman lah sapa laikan...sejak2 dah pandai wat peace sign nie tiap kali amik gbr jer nak peace...pantang org halakan kamera mesti buat peace....



gbr bwh nie saya snap curi2 mulanye sbb mydear skrg berada di vietnam so dia suh lah mms gbr anak dia tgh wat per....sekali dia nmpk saya tgh nak snap gbr dia terus dia wat peace sign...

gbr bwh nie masa sepupu mydear kawen kat penang minggu lepas...tiap kali org amik gbr mesti buat peace...smpi derang gelar kat dia budak peace...tak tau dr mana belajar...sbb kitaorg takderlah selalu sgt amik gbr wat peace...


nak pi mkn nasi kandar ponx buat peace...masa nie tgh beratur nak dinner kat original kayu nasi kandar...saya tgh snap sana sini bila dia nmpk jer terus wat peace...hehe comel lah sangatkan...




gigit jari tu maukah eman...lepas dah snap nnti terus nak tgk balik gbr tu lepas tu sdri tgk sdri gelak besar...kira mcm gelihati kot tgk diri sdri wat peace...


setelah diselidik saya rasa saya tau kat mana dia belajar wat peace sign nie...saya rasa dia bljr ngan mamat kat bwh nielah...


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.




saya rasa dia bljr ngan super mario...sbb sejak2 nie dia suka tgk kat youtube super mario nie...kan klu mario dpt settle mission nnti dia akan buat peace sign...



Friday, April 27, 2012

Currently Watching Rooftop Prince...


big grin :D haha skrg nie saya dah demam citer korea dah...asik2 bukak channel 393...mula2 dulu dok tgk citer Jewel In The Palace yg episode byk giler tu...lepas tu diam kejap and tgk plak citer Playful Kiss yg comel giler sbb citer budak2 sekolah...dah tu tgk plak citer 49 Days yg seday bangat...[ada lai citer yg saya dah tgk nnti saya review ek]

lepas dah ada channel 393 Channel OneHD terus saya terajin tgk citer korea dah...kdg2 tak sabar sgt tgu kat tv tgk online jer...sbb dah jmpa website yg besh mmg dok tgk kat situ jerlah...yerlah tak rajin nak tgu citer seminggu 2 kali nie...kalau boley nak tgk hari2... bak kata kat VP hari2 mau...hehe


kalau korg nak tau sinopsis citer bley baca kat sini AsianWiki kalau tak bley tgk dekat kimchidramas.net klu korg tak rajin nak tgu loading and segala buffering korang tgk jer kat channel 393 OneHD setiap hari Isnin dan Selasa jam 9.05 mlm...bestlah citer nie cam comel jer wpun ada jugaklah tak logiknye...klu ikut kat TV baru 2 episod jer...klu tgk online baru smpi episod 10 klu tak silap saya...citer nie ponx tak byk episod ada 20 jer so okelah bg saya...saya suka tgk citer yg episod pendek2...yerlah klu pjg2 kang meleret merapu bagai2 plak...pilihan ditangan anda...hehe

Thursday, April 26, 2012

Princess Fat Free Fryer....

tgk iklan kat milkadeal macam best jer Princess Fat Free Fryer nie...sbb boley goreng nugget, fries and segala bagai tanpa minyak...klu tak selama nie klu nak goreng menda2 tu semua kena guna minyak byk...dah ler membazir minyak satu, satu lai tak menyihatkan plak rasanye....lepas tu bley guna function grill jugak nmpknye...

klu promotion dalam milkadeal nie dapat harga RM455 dari harga sbnr RM569...hari tu tgk yg Philips Air Fryer tu harga smpi RM1k lebay...giler babeng punye mahal...yg nie lebay murah dari tu function still sama jer... okelah kan...tgk dia punyer video ponx tak merumitkan nak guna...


kalau berminat korang pi kat milkadeal nie smntra stok masih ada...sbb dia bukak utk 100 unit jer stkt nie saya tgk baru 9 org beli...skrg saya tgh fikir2 juga nie nak beli ker tak...huhu


Puteri Pacific Hotel, Johor Bahru...

so mcm biasalah klu dh dok hotel kena bagi review utk panduan org lain....sbb org mcm saya lah klu nak booked and duk satu2 tempat tu saya suka baca review kat blog2...sbb dr situ kita bley tahu gbr sbnr hotel serta bilik tu....

oke kitaorg smpi johor lebay kurang kul 8 lebay dekat kul 9 klu tak silap saya...bdn mmg dah letih dah sbb saya g keja dulu...blk keja siap2 terus shoot ke JB...dah lah letay lapar plak tu sbb dok siapkan keja sbb nak cutikan terus tak smpt nak mkn...

hotel nie dekat jer ngan bangunan and betul2 bersebelahan dengan bgnan Persada Johor...klu duk kat sini bley lah jln2 jer kat kwsn sekitar...pi shopping complex apa tah lupa plak namanye...ada dua tp satu tu tgj renovate yg nie betul2 dekat...yg satu lai tu kena di seberang jln gak...dekat lah sgtkan...smptlah saya pegi ngan eman berdua jer sbbkan mydear kan keja so seharian kitaorg dok kat bilik...pagi bwk eman pi pool, lepas tu tghari pi jln2 kat situ...ptg tido kat bilik...hehe

.:: lobi hotel besar sungguh ::.

.:: haipp nak korek idung lah tu huhu ::.

.:: kaunter check-in dan segala bagai kaunter...besarkan..nmpk mydear kecik jer ::.

hotel nie nak booking kena online...puas kitaorg cari tak jmpa plak no telefonnye...tak leh nak wat reservation call...leceh gak klu org takder internet semua kena redah jerlah...klu tak der bilik kosong sekian terima kaseh huhu...

kitaorg dpt bilik tingkat 11 dapat bilik pemandangan belah persada johor bawah tu ada kfc 24 hhours...kat situlah saya ngan eman lunch esoknye...huhu jln kaki seberang jln jer siap ada link way bridge dari hotel ke bgnan persada...

masuk2 bilik jer terus eh...nmpk luar mcm gah tp bilik biasa2 jerlah...bed runner ponx takder, togel jer...mcm bilik hotel biasa jerlah senang citer...still gunakan perabot lama, berkarpet, tv kecik huhu...tp better than kangar palace lah huhu...bau kepam takder so okelah bg saya...

gbr dlm bilik nie jer yg ada saya amik sbb letay sgt...smpi2 terus landing smbil tu sebuk nak google tempat mkn kat JB kan...bilik air oke bersih ada bathtub semua cumanya dia punye curtain dlm bilik air kat bathtub tu bertaik lalat sudah...buruk sungguh pemandangan saya mls lah nak snap...cukuplahkan nak review lebay2 kita bkn dok bilik yg mahal2 kan so klu org hotel tu baca mesti dia ckp; 'amik bilik murah nak komplen lebay'...huhu eh murah ponx tak murahlah RM200 ke RM300 lebay jugaklah smlmkan...

breakfast pagi oke sedap...wpun pilihan tak byk tp sedap bg saya...yerlah nak mkn byk mana ponx pagi2 kan...huhu rendang best, cucur bilis best sbb dia buat cucur bilis cicah sambal...hari pertama tu siap ada lempeng mkn ngan kelapa lai tu...cuma satu jer waitress tu awatlah muka masam jer...mood ke lautkah...klu sorg tak per saya jmpa dua org oke...dua2 hari yg lain dan org yg lain...hehe

erm next time boley jer klu nak dok sini sbb dekat ngan kemudahan lain...klu ikut husband g os bley lah duk sini...so time derang g keja bley lah korg shopping2 hehe...owh yer cd pirate ponx byk tau...saya beli satu korea drama (the moon that embraces the sun) ngan dua cd lagu bruno mars ngan selena gomez *cough*cough... :p

Wednesday, April 25, 2012

Singgah Selalu, JB...

cerita masa kat JB...punyelah lama terperukkan baru skrg nak citer...biasalah pc bermasalah...blm lai citer saya cuti so sbb tulah blog tak berupdate sokmo...lepas tu malas ponx sama...huhu pegi jb ikut mydear os so mmg takder aktiviti apa2 sbb pegi ponx tergesa2 balik ponx tergesa2....hehe so kita kuarkan dulu citer psl mkn...

lepas dah check-in and luruskan pinggang baru cari mkn...smntra rilex2 tu saya google lah tmpt mkn best kat jb and terjmpa derang citer psl restoran singgah selalu nie...dengan GPS mmg takder masalah...saya nak bg direction ponx tak tau...tp jln setentang dengan Tune Hotel tu jer yg saya boley ckp...huhu

mamat nie klu nmpk buku menu dia nak konker sorg2...lepas tu mulut bising; "mama nie eman nye, eman nye"...klu kita tak layan terpekik2 dia panggil...huhu nak tgk menu ponx tak aman mcm nie...

sblm apa2 snap lah dulu tuan punye blog...sat lai dah membaham mmg lupa lah nak snap...lagi2 lah waktu nie dah kul 10 perut dah lapar and mata ponx berpinar2 sbb menu byk sgt... :p

dah ler buku menu besar lepas tu menu byk lah sungguh tak tau nak order apa...nak order nasi set2 laut tu susah gak...sbb mydear kureng sket...lepas tu nak mkn plak kena ngan tekak eman, takkan nak amik ketam bercili plak...lai ponx kang nak kopek isi ketam tu terkial2 dia dah jerit2 suh suap plak....




rambang mata tgk gbr...bila dah lapar2 mmg tak tau nak pilih mkn apa...masa google tu tak jmpa apa yg derang suggest mkn kat sini...so main taram jerlah order...janji eman bley mkn and perut kenyang sudah...

air amik sirap ngan fresh orange...sajer gedik2 dari ari tu nak rasa air sirap cam orang kawen tu...tp susah nak jmpa...klu jmpa ponx kat umah mak saya...tu ponx klu bernasib baik dia rajin buat adalah air tu...tp fresh oren dia mmg pekat and sedaplah...tak campur air punye...pure betul...

sekali nmpk dlm menu nasi goreng ketam...selamat sbb nak mkn ketam and nak kasi eman mkn sekali kita order yg nie sudah...sedap lah nasi nie...wpun rasa ketam dia tak byk tp still bley rasa ketam yg manis tu...dia bkn guna isi ketam betul2 cuma tak cukup byk jer...nasi dia sdri ponx dah sedap...eman punye laju mkn separuh lebay sket dia sorg jer mkn...

mydear mmg tekak mat salleh so order western lah dia....ponx sama gak sbb rambang mata tak tau nak order mana satu so pusing2 order ini juga...hehe chicken chop with black pepper sauce...rasa biasa jerlah mcm kat kedai2 lain...

yang nie terpaling terbest sekali roti john...kitaorg pegi smpi 2 hari mkn menda nie juga...sedap roti john nie lain sket dari beli kat pasar mlm tu...dia ada mcm rasa kari2 gitew...mydear mkn sorg2 tak pndg kiri kanan dah tup2 tinggal seketul jer...huhu

esoknye mkn kat sini juga tp saya tak bwk kamera sbb mula2 ingat nak mkn kat shopping kompleks apatah namanye dekat ngn seri pacific hotel tu....pastu mydear berubah fikiran nak mkn kat sini juga...mlm tu kitaorg mkn nasi + sup ayam + telur dadar utk eman, mydear roti john and saya sizzling mee...tak sedap so korang tak yah order menda nie...menyesal plak order...konon2 nak mkn lain dari yg lain terus tak besh...so klu pegi JB lai bley mkn kat sini cuma kena pastikan order mknan yg betul2 sedap...nyum2

Tuesday, April 24, 2012

Family Day Tema Merah...

bertempat di Zaini Guest House Janda Baik Pahang...seawal jam 8.00 pagi dah berduyun2 org berpakaian merah meniti jambatan buluh...hehe family day opis saya...kira dalaman punyelah untuk suka2...sbb kitaorg nie staff unit jer dah 30 org tak campur ngan family lai...so mmg ler ramai...tu ponx ada yg still bujang lai and ada yg tak dpt dtg...agak ramailah kan mmg gamat kwsn nie....

kitaorg pilih tmpt yg private sket supaya selesa kami nak beraktiviti dan tak kacau org lain....konsep adalah BBQ dan potluck...so mknan mmg super banyak...tempat pilihan adalah back to nature mmg best sbb tenang jer bunyi air sungai, bunyi riang2...dok bawah pokok mmg terbaiklah...

disebabkan jambatan yg elok runtuh dan tuan punya kawasan nie tak smpt nak bina balik jambatan baru dia buat jambatan smntra....jambatan buluh...seriau jugaklah dgn nak bwk ayam sebesen, hadiah2 nak seberang titi nie mmg mencabar...tp berjaya jer tanpa berlaku insiden tak diingini...alhamdulilah...bkn tak bley redah sungai...tp sungai tu berbatu2 didalamnya licin dan berbahaya...

.:: sblm apa2 snap2 lah dulu mama and eman ::.

.:: pandangan dari tingkat atas, serius rasa mcm duduk kat kampung ::.

kitaorg dapat kemudahan club house sbb kita dah bayar yuran masuk RM10 setiap org...so kemudahan dlm tu dia bg...mcm rumah kayu dua tingkat lah...yg bwh lapang jer yg atas bertutup sket bley nak solat and rehat...ada disediakan sejadah bantal tilam semua...

.:: tapi nak naik atas dia punye tangga mmg curam giler hehe ::.

.:: tepi club house ada sungai kecik ::.

aktiviti kitaorg plan aktiviti mudah and santai jer sbb nak seronok2kan...so smntra setup utk mkn2 and bakar kitaorg buat aktiviti mewarna untuk kanak-kanak...sajerlah suka2 eman ponx masuk...eman semua acara ponx dia nak masuk huhu....easy going lah katakan...


tgk kat bawah nie acara masuk air utk pasanagn dia ponx nak join juga...sbb dia nak main air sbnrnye...hehe yg nie kitaorg juara...tak sangka lah plak sbb tgk org lain laju2 jer lari...saya mula2 jer lari laju last jln jer....hehe

kat bawah nie plak acara bwk sumi dlm sudu ponx dia nak join...hehe pegang sudu ponx tak stabil ada hati nak bwk sumi dlm tu...takperlah saya layankan jer janji dia seronok...


.:: unit penyata rasmi dan family ::.

ada byk lai gbr saya tak larat nak letak sbnrnye ini ponx pilih2 jer....gbr mknan, gbr aktiviti ponx byk...seronok jer semua org saya rasa....next time kena wat lai...

.:: yg nie bhgn bawah dia...luaslah ::.

.:: jgn tak tau eskrem malaysia ponx ada...debakkk ::.


lepas habis aktiviti sblm acara penyampaian hadiah acara mandi-manda dan makan2lah...sungai dia cetek dan berbatu so bleylah nak duduk2 jer smbil kocak2 air...eman sukalah dia dapt main air...dah ler air sejuk jer...klu ikutkan ngan saya2 sekali nak berendam dlm tu...hehe


lepas dari nie dah simpan dah kamera sbb leceh plak nak main air semua nak pegang kamera lai...last2 simpan jerlah....lebay kurang kul 4 kitaorg balik dah...sbb kena kemas semuaye dulu sblm balik....eman naik keta tak smpi 5 minit dia tido dah...punye letih and mengantuk...smpi rumah saya angkt letak kat kerusi dia tido smpi magrib...tu ponx sbb kena kejut klu tak smpi esok ponx dia tido lai gaknye...hehe



 
Design with love by Jiji for Zamimie