Friday, October 31, 2014

Penang 2014 ~ Family Fun Package by Golden Sand Resorts...

sebelum saya cerita menda2 lain saya citer dululah package yg saya amik tu...my sis yg perkenalkan nie sbb aritu dia pegi ponx guna package nie....1st sekali saya nak warning yer...package nie adalah utk org yg banyak kali dah pi penang and dah tak berapa nak heran nak ronda2 town atau ronda2 cari makan...klu 1st timer tak yah amik ek....so package utk 2 adults + 2 child...klu ada anak lebih dari 2 kena tanya hotellah...mgkn kena top-up lah kot sket duit....


package nie nama dia Family Fun Package.....kalau korang berminta pegi kat web site golden sand tu and cari kat bahagian offer...selalunya hotel2 nie kalau kita amik pakej mmg ada untunglah....mcm dulu masa kat hard rock kitaorg amik yg cheezy package tu...so kali nie lagi menguntungkan...

apa yang menguntungkan....oke korg tgk sdri kat bawah nie eh...

  • Daily buffet breakfast for two adults and two children below 12 years old at Garden Cafe
  • Complimentary one extra bed for a child under the age of 12 years old
  • Daily dinner (either buffet or set dinner) for two adults and two children at Garden Cafe inclusive of free flow of beverages (soft drink, juices, house wine and house beer) for the whole family
  • Four hours of daily admission to Adventure Zone with kiddie lunches for two children
  • Two Polly the Parrot soft toys
  • One lunch consisting of two wood-fired pizzas

sepanjang 3 hari korang duduk kat sana tak payah susah2 nak cari makan eh....hari pertama check-in petang so lunch kenalah mkn siap2...lepas tu malam ada buffet dinner....tiap2 hari ponx berbeza buffet diner yg derang kasi...malam 1st tu Mediterranean buffet yg second night tu asian buffet...so dua malam tak yah sebuk2 nak kuar cari makan...esok pagi breakfast, lps tu lunch dia bagi 2 pan pizza....besar hokey kitaorg mkn ber3 mmg tak habis...dah kenyang smpi petang....mlm plak buffet dinner lagi...esok pagi breakfast plak....so check-out pi lah cari nasi kandar atau segala bagai menda yg korang nak mkn...

.:: pizza for lunch kenyang mkn dua pinggan nie...siap tak habis lagi tu huhu ::.

dari segi mkn mmg settle lah...lepas tu aktiviti ponx byk kat sini...spjg kitaorg kat sini pagi pegi pool...petang plak pi main2 kat adventure zone...so 3 hari kat sini boleh pegi 3 kali main kat advanture zon tu....lepas tu kat advanture zone tu dapat 2 kali makan utk kanak2...takper anak tak mkn, mak pak ponx boleh bedal...so klu pegi petang kira minum petang lah...

mmg takder masa nak fikir jln2 kat luar...sbb tu saya ckp utk 1st timer dtg penang tak sesuai amik pakej nie sbb spjg masa mmg kita dok kat hotel jer...mlm2 boleh lah jln kat luar tu pasar malam batu feringhi...last sekali free 2 polly parrot mcm kat bawah nie...utk dani dan eman main kitai2 huhu....

.:: polly the parrots maskot adventure zone ::.

oke harga pakej total 3D2N nie utk weekdays yer, klu pi weekend mahal sket...mahal byk sbnrnya huhu...sbb hari tu saya try booking Khamis smpi Sabtu harganya RM1,700++...tapi bila booking rabu sampai jumaat RM1,300++ jer....so dekat 400 ko bezanya...huhu pilihan ditangan anda...trylah godek2 website dia and tgk sdri bezanya...

oke tu jer entry pendek tuk hari nie...kui2 nak pi PMC ada appointment ngan doc cantik Dr. Azlina Firzah...follow up saya hari tu...read: Bertemu Breast Surgeon.... 


Eman The Next Dugrostar...



* scroll down for new entries *

Apa macam ada talent tak nak jadi Dugrostar by Dumex…hehe bolehlah kot nak mencuba, gaya dah ada dah nie…bakat ada ke tak belakang cerita dulu…yang penting eman kenalah berani…sebelum tu moh kita tengok mana tempat nak pi casting nie…kot2 ada yg terdekat bley pegi ujibakat…jap2 eh nak test suara jap bley ke eman nie…huhu



Ini adalah venue ujibakat yg diadakan seluruh Negara….tengok mana tempat yg terdekat nie bolehlah pegiii…klu tak pandai menyanyi ponx takpe…klu pandai menari boleh juga pegi…ballet, pop dance, shuffle dll…tak pandai menari takper..pandai main alat muzik? Piano, guitar, ukulele, dram dll…ponx boleh juga pegi…

Venue
Date
KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014
Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014
Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014
One Borneo, Sabah
8-9 November 2014
Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014
KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014
Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Dugrostar Roadshow ni akan mengambil tempat di 7 buah negeri, masing-masing menjemput anak-anak yang berbakat untuk menyertai Dugrostar Studio (Wild Card). Peserta-peserta akan dibahagiakan kepada dua kategori; 3-6 tahun dan 6+ hingga 10 tahun. Penganjur akan pilih seorang pemenang daripada kumpulan 3 - 6 tahun dan seorang pemenang daripada kumpulan 6+ hingga 10 tahun masing-masing daripada 7 lokasi tersebut untuk memenangi wang tunai sebanyak RM1000!

So kalau korang rasa anak korang berbakat tu boleh lah bawak pi ujibakat…dari dok melalak terlolong depan tv kat rumah…cuba try ketengahkan bakat mereka tu…wpun kadang2 tak Berjaya tak mengapa, tapi sbnrnya boleh juga build-up confident level anak-anak untuk berdepan dengan crowd…brulah anak-anak jadi berani dalam apa bidang ponx…so apa lai moh lah kita…

Inisiatif ini sebenarnya diwujudkan mereka yang terlepas penyertaaan Dugrostar Final yang telah berakhir pada 12 Oktober yang lalu.. Kepada mereka yang berminat nak menyaksikan performasi peserta-peserta Dugrostar, boleh jugak jemput kawan ramai-ramai ke lokasi-lokasi di atas..   

Kat Dugrostar Roadshow tu ada juga booth-booth dan aktiviti-aktiviti lain yang disediakan oleh penganjur dimana korang enjoy dengan family korang..

Sales /On Ground Activities      :
·         Special Product Promotion
·         Exclusive Dugrostar Premium Collection
·         Product Sampling
·         Clowns
·         Ballons

Booth Activities :
·         Dugrostar™ Step (Dance Machine)
·         Dugrostar™ Beat (Music Machine)
·         Dugrostar™ Style (Face Painting)
·         Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
·         Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
·         Dugrostar™ Creative (Sand Art)
·        
          At the same time, the *Dugrostar™ Studio video booth allows those who did not register in time, to still perform and be part of the Dugrostar™ campaign, with the opportunity to win other attractive prizes! For *FREE!

Stage Activities :
·         Dugrostar Finale
·         Interesting children’s performances (invited)
·         Coloring Contest
Other Stage activities

For more information on Dugro® and Dugrostar™, log on to www.dugro.com.my or call the Dumex CareLine at 1-800-38-1038.

Thursday, October 30, 2014

Penang 2014 ~ Golden Sand Resorts Hotel Room...

rasakan, entry lagi tiap2 hari...haha dah kemaruk katanya nak menulis...roh berblog dah sampai kot maksudnya....ala time rajin, time ada menda nak citer rajinlah....dapat tiba mood malas ke laut malas lah kan...hehe
.:: welcome fruit ::.

so entry kali nie kita citer pasal biliklah...kitaorg amik bilik biasa jer, and takder seaview bagai sbbnya beza view tu sampai RM300 semalam...mengarut sangatlah, setakat nmpk pokok kelapa, swiming pool ngan laut yg sipi2 nmpk jer baik tak payah...dapat mengadap petronas and mcdonalds kat depan tu ponx tak kisahlah...janji katil best...huhu next nnti saya citer pasal pakej yg saya amik yer...


laluan nak ke bilik...pjg hotel nie lift plak ujung ke ujung...bilik kitaorg plak kat tengah2 so jenuh menapak...haha tapi maklumlah jln sekali ngan eman bising jer mulutnya...nasiblah kan klu ada yg terganggu...huhu


.:: bilik yg kitaorg duduk for 3 days and 2 night ::.


ini lah biliknya...katil twin bed....pakej yg saya amik tu takder plak king size...ke secara kebetulan takder masa saya nak booking tu...katil super single tido berdua ponx boleh...saya share ngan dani...mydear untung sbb dia tak perlu share ngan eman sbb dah ada extra bed siap2 dia letak...mgkn sbb pakej tu 2 adult + 2 child so dia dah siap2 letak  lah tak yah nak request....

bilik dia cam hotel2 lain lah, bilik air ada bath tub, sinki satu cermin besar...so sama mcm semua hotel2 lain...takder beza...beza cadar bersih, bantal empuk, bilik atau katil atau bantal takder bau kepam so mmg A+ bg saya...huhu cuma saya tak suka lantai tiles jer...dlm gbr tgk mcm laminated floor tapi rupa2nya tiles...ada dua sbb saya tak suka...satu sbb bilik fully aircond, so lantai sejuk wei...dah ler takder selipar yg ada selipar getah bwk pi pool tu jer....satu lai sbb sayakan ada anak kecik, katil tinggi so risiko klu baby jatuh terhempas kat tiles, haru wei....at least klu carpet atau laminated oke sket....tp mcm mydear ckp ini utk jangka masa pjg...klu laminated cepat rosak, klu pki carpet bau kepam plk...okelah boleh diterima pki alasan tu huhu....



ini lagi satu plg saya suka sbb botol air besar 1liter...haha tpi bukan boleh bwk blk ponx botolnya....sebotol rm50 klu nak beli...tapi sbb kitaorg nie mmg jenis peminum air byk....dr ptg check-in smpi ke mlm dah tinggal sebotol jer...tapi yg lagi bestnya tiap2 petang dia akan tekan door bell and tanya ada apa2 yg kita perlukan....spjg byk2 hotel yg saya duduk ini 1st time dok hotel yg tak pyh kita panggil dia yg akan tanya kita...masa nielah request air byk...tak yah minta dia tukarkan alas lantai yg dah basah sket...towel ponx habis dia angkat tukar haha....ke sbb mydear golden circle member tak tau lah plakkan....


pantry mcm biasalah benda2 basic nie mesti ada...tp suprise eh sket ponx kitaorg tak usik...siap lupa nak kaut bwk balik lai...saya klu amik selalunya nescafe...senang nnti org dtg umah nak buat air...klu hrp kitaorg dua org balik2 chinese tea, green tea...so klu beli nescafe selalu keras jer....huhu tapi yg plg best sekali peti ais kosong hokey...takderlah air tin ke, kacang ke, coklat ke, kopok ke....itu saya suka...sbbnya klu ada eman asik nak mengecek jer, klu ada air dlm peti ais tu berpuluh2 kali dia ulang buka tutup, nak kasi mmg tak lah....baik beli kat luar huhu...owh ada satu citer tu hotel nie dia jual eskrem hagen dazs tu, so mydear tanya lah harga, rm17 klu tak silap budak tu jwb...lepas tu budak tu laju2 lagi ckp "baik abg pi beli kat 7-e bang lagi murah"...haha baguskan sbb 7-e ponx ada kat luar jer tu jln kaki sket jer smpilah....



wifi dia terbaik laju, mcm pki unifi plak kat umah...hehe seronok jerlah dani layan youtube...saya ponx bgn2 pagi check facebook and ig dulu...wifi dia merata2...pegi kat mana2 ponx dapat jer laju...lebih laju dari 3g kot...


morning baby....awal pagi dah bangun lepas tu kacau org nak tido....kul 9 lebih org nak pi breakfast dia dah ngamuk sbb nak tido balik...hai lah baby bikin havoc jer yer....


Tuesday, October 28, 2014

Penang 2014 ~ The Journey...

see the tajuk...ada tahun lagi eh...nmpk sangat setiap tahun ponx pegi penang...huhu klu korang click labels penang tu akan link lah ke entry penang yg lain...penang adalah destination feveret kitaorg...tak tau pasal apa, maybe sbb original kayu nasi kandar kot...huhu setiap kali pi mmg tak pernah miss mkn kat sini....pasemboq kah, mee sotong kah kitaorg tak heran sangat ponx....



so kali nie pi kita pi balik lalu kot jamabatan kedua pulau pinang...seriau jugalah sbb panjang jmbtanya plus sunyi sket sbb tak ramai org guna...24km tu jauhnya...klu waktu malam mmg boleh nmpk lah bengok2nya jambatan nie sbb boleh nmpk dari lampukan...dan tempat tinggi ponx sama...klu kita jln atas nie biasajerlah tp ada part tu mmg nmpk bengok, lengoknya....


yg nie bhgn dekat penghujung sampai pulau, bukan bhgn tengah...klu tgk belah kanan akan nmpk jambatan yg pertama...mmg dia buat setentang dengan yg jambatan pertama tu....so mmg cantiklah...

trip kali nie kitaorg duduk dekat Golden Sands Resort by Shangri-La...so kita ubah angin plak tukar hotel lain...tapi pilihan utama mmg nak dok area Batu Feringghi...wpun jauh sket dari town takder masalah sbb kita bkn nak ronda2 town...klu mydear pi kejanya takderlah perlu dia ulang alik...lagi ponx mysis pegi baru2 nie and dia amik pakej yg hotel tawarkan...so kitaorg ponx amik juga pakej nie...untunggg sangat...tu nnti citer lain lah yer....

trip kali nie tak banyak sgt gbr yg ada jerlah....kamera bawak juga...tapi smpt snap beberapa jer...pki kamera phone tapi byk sgt gegar2nya....dah tangan sebelah dokong dani, sblh nak snap pic mmg tak stable lah...plus bila dah dukung dani harap maklum mmg muscle gegar2 lah...spjg trip nie mmg sakit2 badan and lengan terutamanya sbb kerap dukung dani...haha

area pool besar dan byk pool dia serta ada banyak sungguh sectionnya...tapi kitaorg lepak yg dekat bhgn bumbung biru tu jer sbb sikenit nie mandi bawah teduh lah...sian dia panas kot hitam anak mama nnti hehe...abg eman ponx cam biasalah join sekaki juga kat sini....dapat juga dia main water slide kejap...tapi kali nie kitaorg tak lepak lama kat pool sbb hujan sokmo....klu kitaorg berdua jer mmg belasah jerlah hujan ponx...tapi bwk sikecik kat kenalah berpada-pada sket...


ini yg paling best kalau duduk Golden Sands Resort nie...mak pak ngan anak-anak sekali boleh berseronok huhu...nie ponx kita citer kemudian...kalau tak nak buat outdoor activities ponx byk...pi jer kat tepi pantai tu macam2 ada...paragliding, banana boat, jetski...nak massage ponx boleh...nak buat hair braids ponx boleh...nie biasalah omputih2 dok tepi pantai rambut gerbang2 dia ponx rimas kot...haha 


lain2 nnti citer entry lain yer....so belanja korang gbr kami anak beranak sekeping dua....gbr si bambam dani letak lebih sket...abg eman plak skrg tak friendly camera...gbr dia semua tak jadi...klu nak snap picture jer sure buat muka selenga...haha

 .:: bos kecik kena ikat dok dlm kusi diam...tak larat mama nak pegang all the way huhu ::.

.:: encik nak air oren satu eh ::. 

 .:: ini namanya muka tak sabar nak pi terjun kolam...tapi dia tak tau kitaorg ada suprise besar utk dia ::.

 .:: excuse my bear face takder make-up, takder edit yer [ayat cliche tak haha] ::.



Monday, October 27, 2014

Deepavali Holiday...


Hai korang...monday blues ker hari nie...huhu samalah kita awaknye...5 hari cuti lemau rasa nak g keja...dengan dani buat perangainya....layan jerlah ek...sbbkan pengasuh dani amik cuti khamis, jumaat tu...so kita ponx sekali lah cuti...lama dah kot tak cuti2 malaysia nie...kesempatan yg ada kita gunakan sepenuhnya yer....tgu next2 entry eh...gbr banyak nak kena resize so amik masa lah sket....

happy working days...

Thursday, October 16, 2014

Outdoor Water Filter....

sekarang nie saya tengah mencari outdoor water filter dirumah...klu ada sapa2 yg tau sapa2 yg boleh pasang boleh lah bgtau ek.....tp ada kriteria dia utk saya pasang filter nie....klu ikutkan awal2 dulu nak pasang boleh jer...lagi senang sbnrnyakan sbb blm renovate apa2....so klu korek sana, korek sini, tebuk sana, tebuk sini mesti tak jadi masalah....

yg jadi masalahnya adalah kitaorg...atau lebih spesifik sekali mydear tak suka tong besar gabak tu kat luar rumah....rumah dah cantik2 elok tetiba tertongok tong besar mcm kat bwh nie...agak menyakitkan mata yg memandangkan....rumah besor mcm banglo takper boley sorok tang mana2 jer...nie rumah sekangkang kera jer, tak boleh nak sorok2 sgt...


klu ikutkan dah 6 tahun lebih kitaorg duduk nie, sejak2 nielah yg rasanya keperluan kritikal kenapa kitaorg perlukan filter air nie...korg bygkan eh tak smpi seminggu cuci bilik air, lantai bilik air, sinki, ngan toilet dah berkeladak balik....saya bukan cuci biasa2 eh....1st sekali saya akan spray ngan clorox...berus sekali, lepas tu cuci plak ngan cif...nmpk 2 kali permbersihan...at least seminggu lebih lah bertahan kebersihannya...tp tidak...tu blm lai air tadah dalam baldi, tak smpi 3-4 hari cuci sekeliling baldi tu keruh jer keluar....tak sanggup nak bygkan air dalam tangki haha...nasiblah kitaorg nie takder masalah penyakit kulit...

tapi yg jadi sangat2 kronik sehingga saya tak boleh bersabar adalah time basuh baju...habis baju2 yg color cerah tu jadi berkeladak atau mcm air karat kena...cuci balik mmg tak hilang oke, siap rendam clorox semalaman ponx tak mau juga hilangnya...yg jadi mangsa kebanyakkan baju dani sbb baju dia byk baju putih....baju basahan saya belasah jer klu kotor ponx...baju keja saya so far takder lai...tp tak tahan klu kena kat baju keja mydear...haha tak ponx kena kat kemeja polo dia yg harga lebih rm200 tu mau dia meroyan kot...haha baju yg gitew samada saya suh dia hantar dobi atau saya gonyoh lah sket2....

.:: filter dekat sinki dapor ::.

setakat nie saya cuma pki filter kat sinki jer utk buat masak2 air, masak mknan semua....tu ponx 2 minggu jer bertahan selamat lah keruh jer filter...nak bising byk2 ponx tak gunalah sbb sejak kitaorg duduk kat sini mmg tak pernah bayar bil air....dah duduk selangor kan air free...huhu so jgn byk bising marilah mencari solution yer...

dalam pada saya google2 terjumpa dua jenis filter yg menepati ciri2 yg diperlukan... satu adalah 3M water filter dan satu lai ultrafiltration membrane water filter...tak ramai ponx org share pasal menda2 nie..so tak tau review dia mcm mana...skrg nie just nak tau keberkesanannya dan juga harganya lah kan ofkos...kang klu mahal2 melampau tak mampu lah pulakkan...huhu

 .:: yg nie 3M filter...kecik comei jerkan...cuma dia warna biru tak berapa berkenan sgt huhu ::.

.:: yg nie ultrafiltration membrane...menegak boleh melintang boleh nak letak ::. 

so klu sapa2 tau berkenaan water filter or kenal sapa2 yg ada supply menda nie bolehlah share yer....tq

Wednesday, October 15, 2014

Cute & Clever Kid...

meh2 tengok video kat bwh nie...sure korg akan tersenyum dia pagi hari... happy working days...wpun ibu jari luka sbb kena tin susu, gigih juga menaip pki jari jemari yg lain...betapa pentingnya ibu jari...begitu juga pentingnya ibu kita sendiri... :)



Tuesday, October 14, 2014

Peach Cobbler...



mieoney kitchen kembali lagi....huhu hari nie busy sket so kita share menda2 simple dan ringkas jer ek...resepi nie saya jumpa masa dok terfikir apa mendalah nak buat ngan setin buah peach lebihan dari buat puding koktail...klu ikutkan nak ratah gitew jer...tapi mknan dalam tin kan., manis plak tu haha...teringat dulu browse internet penah terjumpa resepi nie...tapi dah lama kot dalam 2-3 tahun lepas...tapi tak tergerak hati nak buat lai...yg jadi save tu sbb resepi simple dan mudah....biasalah konsep mieoney kitchen resepi simple dan mudah... :)

meh sini tengok resepi peach cobbler yang ringkas dan mudah...semua bahan ada kat umah nie..bila-bila masa boleh buat...

Peach Cobbler

Bahan-bahan:
1 large can peaches with syrup
1 stick butter 
1 cup self-raising flour
1 cup sugar 
1 cup milk 

Cara-cara

  1. panaskan oven pada suhu 180 darjah celcius.
  2. cairkan butter dan tuang dalam bekas tahan panas atau loyang bersaiz 9 x 12.
  3. dalam mangkuk lain campurkan tepung, gula dan susu. gaul sebati sehingga tidak berketul. tuang kedalam bekas yang telah diletakkan butter cair tadi.
  4. susunkan buah peach di atas bancuhan tadi dan bakar di dalam oven yg telah dipanaskan selama 1 jam atau sehingga bahagian atas nmpk crunchy atau berkerak...berkerak atau garing yer bukan hangus...huhu

peach cobbler nie sedap makan panas2...padankan pula dengan aiskrim vanila...mmg mabeles kebabom lah...mydear bertambah 3 kali kot huhu termasuk lah saya sendiri...dapat yg kerak2 garing tu lagi sedap oooo...klu nak lagi variety korang boleh campurkan dengan bluberry juga masa bakar tu....mmg sedaplah...


selamat mencuba

Monday, October 13, 2014

Danial Birthday Celebration...

celebration lah sangatkan...huhu act celebrate nie masa raya haji haritu...advance celebration sbnrnya...early 2 days...sambut sekali ngan anak buah saya 9/10 dan dani plak 7/10...so alang2 semua dah ada kat kg kita buat2lah seronok utk budak2...boleh tiup lilin semuanyakan...bley makan2 smpi senak perut...diet blkg citer eh...balik raya haji 3 hari, almost 2kg naik hokey...insaf2 huhu


plan asal sbb my lil sis ajak buat bbq...dgn daging korban yg fresh, kita topup sket dgn ayam, sotong, ikan and jagung...kita cincai2 lah buat...wpun cincai tp sedap juga....anak2 buah ramai plak tu...semua ponx sebuk nak tolong...so yg besar2 nie rilex2 jerlah....tp derang nie tak leh harap sgt...takut terbakar plak jari jemari...plus hangus jadinya...haha semua ponx mcm piranha plak tu laju tul makan...dah ler nak bakar ayam agak lmbt...jatuh jer minyak dari ayam ha amik berapi2 jadinya...terus rentung ayamnya, bhgn dlm tak masak lai tu huhu




see the bbq pit....keta sorong jer uols senang sangat...haha abisnya bekas bbq yg asal tu kecik sgt...lmbt plak nnti nak membakar....so kita guna keta sorong nie senang sket...dah sudah tolakkan jer kat tanah lapang...elok plak mlm tu hujan lebat, so tak perlu risau klu api merebak ke apakan....nak kemas ponx senang, boleh dibawa berunding nak ke sana atau ke sini....huhu


kek besday kita beli dekat secret recipe jer...tangkak ponx dah ada secret recipe skrg nie sonang jer....tapi harap maklum pilihan tak byk...kitaorg berli absolute chocolate...sodap sungguh...dani ponx suka...tapi beli jer, bwk balik kita buatlah penambahbaikkan...nmpk topping n deco atas tu sure korg tak jmpa klu beli kat secret recipe...huhu susun2 coklat kinder buenos, kit kat bite, choc bulat2 tu...lps tu drizzle dgn salted caramel sauce by mysil...wpun rupa tak berapa nak cantik tapi rasa dia mabeles2....dah tau cara nak buat so boleh lah buat sdri next time...


1st time sambut besday katanya...org nanyi muka pelik jer...nmpk kek depan mata dengan lilin sparkle2 lagi pelik dia....cuma bagus sangat sbb dia tak nangis ponx huhu....sebuk jer nak capai lilin tu...tapi sayang plak gbr tak byk...klu ada ponx nielah gegor2 gbrnya...dah semua pakat excited bergerak jerlah masing...huhu


ini gbr yg paling oke sket...kenanganlah utk saya...gbr polaroid by my niece...thanks korng...nnti next time amik gbr cantik2 sket and mak uda bayar eh RM3 sekeping,....haha last but not least gbr latest muhammad danial ariq taken sabtu lepas kat umah org kawen at bandar ikan patin temerloh....buat pelepas rindulah korg kat dia, ke ada org rindu juga kat mama dia...ehh... :p


p/s: kalu rajin bleylah follow ig saya...bleh tgk kat sidebar tepi tu...kot2 ada live update haha...poyos sgt...keh2

Thursday, October 9, 2014

Terengganu Trip [Cerita Basi :p]...


early in the morning bertolak kitaorg ke terengganu...hoih punyelah lama punya citer...bln May kot klu tak silap saya waktu nie...dah 5 bln dah berlalu kot...citer ponx dah tak ingat...gbr ponx tak byk sbnrnya...bila ada sikenit nie mmg susah lah nak bergbr proper....elok2 bergbr ponx sure gbr tak jadi...gbr masa kenduri ponx mmg tak nmpklah muka saya...klu ada dlm gbr sure nmpk badan jer...huhu ater dok melayan angin sikenit....ermmm sbb tulah bila selak2 jer folder gbr apalah nak share...adalah sket2 nie bolehlah buat kenang-kenangan....


ini kira 1st time bagi dani travel...paling jauh ponx balik tangkak jerlah...klu eman dulu tak sampai setahun merata dh berjlnnya...penang 2-3 kali juga....takperlah dani nie dah setahun nie awak behave sket yer...perangai elok sket kita jln yer...tahun depan kita jln jauh oke...jgn sedih2.... :D


abg eman klu jalan jauh2 dia kena jadi co-pilot....klu dulu2 dia jd co-pilot tp dok dlm car seat.....masa mula2 nie mmg kitaorg tak letak dani dlm car seat tapi dani nie cepat bosan...mmg melasak kejanya...tu yg balik raya perak baru2 nie mmg letak kat dalam car seat lah dia....eloklah diam duduknya...klu tak serba tak kena, memanjat sana sini....klu 2 jam boleh tahan lagi, nie klu dah jejal 3-4 jam nak meriba mmg tak lalu lah saya...


kitaorg di terengganu 4 hari...2 hari awal tu dok homestay sbb pihak pengantin yg sediakan....next 2 days lepas tu kitaorg dok kat primula beach resort plak...so far tak byk tempat pegi wpun dok lama...dak ulang2 mkn kopok tok beng jerlah...punye sedap kopok...sekali mkn smpi 20 - 30 hinggit kot huhu....taman tamadun islam jejak dekat parking jer...masjid kristal pon saya jejak smpi ke parking jer sbb 2 kanak2 tu bru nk smpi dah tido...pegi plk time tghari panas tu...so saya tgu dlm keta jerlah...


pagi2 lepas subuh tu sblm brakfast turun pegi pantai....seronok jugaklh lepak2 tepi pantai....1st time bg dani tengok laut...eksited ke tak, tidaklah kami tahu...muka ketat jer...huhu bila tgk gbr nie bru perasan dani sama mcm saya suka sgt kerut kening....haha tgklh kening saya tu gitew sekali kerutnya....bkn apa sbb silau yg utamanya...eman pulak klu ajak bergbr begitu lh rupanya...muka terpaksa...


kalau rela hati sampai begini pose...ngan kaki bersilang dah ala2 model dah...klu ckp handsome bangga gilerlh...nk pi potong rambut kena ckp nnti rambut dah pendek baru handsome bru nk g potong....lps tu balik2 jer asik tanya...eman handsome tak mama? huhu tah apa2 lah abg eman nie...dah umur2 mcm nie dia dah buat hal sendiri dah...klu mama cium okey lai, klu baba cium takmo dah...sbb baba boy...boy sama boy tak boleh kiss....nak peluk ponx malu2...hai lah anak tahun depan masih tadika lagi kot, berak ponx mama ngan baba yg cuci jgn nak kerek2 sgt eh huhu...


geli pasir takder...makan pasir juga ada....huhu tgklah punya geram smpi ketap2 bibir lai ko eh bkn main lagi...eman dulu nak pijak pasir geli...dani nie letak kat pasir gini jerlah dia...tp tak nangislah...dok kuis2 jer pasir tu...biasalah bdk takder perasaan mmg gini....tgk jerlah gbr kat bwh nie dalam pool ponx rupa paras begitu jer...tak tau seronok ke tak....tapi skrg nie klu bawak turun kolam mandi manda seronoklah dia...nak bawak keluar mmg jerit2 mengamuk...tak padan ngan yg kenitlah awak nie...


oke dah tu jer nak citer...wpun hambar tapi tak kisahlah nak letak juga...kui2 takper lepas nie nak kerap2 lai snap gbr...tapi kena tgu dapat balik hp...hp saya rosak hokey...skrg nie dok bergantung guna gbr dari ipad...tp dari semalam nak transfer gbr tak boleh plak....aishhh...so korek jerlah gbr yg ada...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie