Monday, September 11, 2017

Cameron Highlands 2017...

Ini cerita trip tahun nie...tapi lupa plak bulan berapa...tapi kalau tak silap Isnin tu cuti Hari Pertabalan Agong...booking hotel sebelum diumumkan Isnin tu cuti...kalau tau mmg tak akan pergi...sbb kitaorg mmg ada bad experience dekat CH nie huhu...dah beberapa kali pergi jalan jem giler eh...smpi satu tempat pun tak dapat pergi...kali nie pergi jem dari Lojing smpi lah nak ke hotel...hampir 3 jam stuck...menangis kitaorang dalam kereta, dengan kanak2 nak terkencing, pastu masing2 dah bosan...macam hapa dah kitaorg dalam kereta...menyesal tak sudah hehe...

oke takper kita lupakan lah semua itu hehe...kitaorg bermalam satu malam jer kat sana duduk kat Strawberry Park...beli melalui Agoda..klu tak silap dalam RM200++ semalam without breakfast...sbbkan masa booking tu tak announce lagi Isnin tu public holiday so kitaorg dapat harga low season...hehe

.:: view dari pintu masuk ::.

.:: view dari katil ::.


.:: bilik air yang besar ::.

so far kitaorg puas hati dengan bilik...sbb bilik besar...kitaorg bawak toto untuk kanak2 golek2 cuma kena bawak sweater and stokin, serta pakai seluar tebal...sbb sejuk lah kan malam2...kanak2 mmg happy berlari sana sini...masuk dari bilik air tembus ikut bilik wadrobe...mmg serius luas...masuk 10 org pun boleh kot hehe...cuma parking agak terhad sket dan parking sempit..

so malam tu kitaorg dinner steambot and grill dekat Restoran Abang dan Keluarga, Tanah Rata...mmg recommend sangat tempat nie...murah dan sedap jer...lama gak kitaorg lepak makan dalam nie...makanan derang refill cepat jer...ini ala2 Seoul Garden, ada steamboat lps tu bleh grill2 juga...kiatrog mmg balun grill ayam jer lah...dia punya segala mala ball utk steamboat tu mmg pki jenama yang berkualiti sbb saya pernah makan ball2 jenis yang mcm nie beli dekat tesco, jenama Mushroom...cerlah korg try google Steamboat Selection 6 in 1 jenama mushroom...


.:: my cheecky boy...comot nie makan strawberry ::.

.:: family photo ::.

esoknya lepas breakfast kat bilik terus kitaorg check-out...takder bfast kat mana2 pun...dah siap2 bawak stok makanan...macam biasalah kanak2 nie pagi2 mmg liat sket nak bangun so malas lah nak pi cari bfast pagi2 buta...minum teh panas, dengan roti sambil tengok pemandangan luar...hehe
sebelum balik tu sempat snap picture kat kwsan sekitar2..

.:: breakfast strawberry ::.




tengok2 nak pegi ke arah kea farm yg belah town tu punya sesak teruk sbb kitaorg nak cari makan lunch terus give-up...sbbkan hujan juga kitaorg lunch dekat kelab golf jerlah...makan nasi goreng sambil tengok padang golf...hujan lebat waktu tu mmg sejuk sangat2...bila hujan dah reda kanak2 excited tengok kabus tebal...derang cakap awan tu nak datang dekat kita lah hehe...

 .:: menu yg derang order nasi putih + telur dadar...kat mana2 pun menu tu jer yg derang cari hihi ::.


dah lepas makan tu dan hujan pun dah reda terus kitaorg menunaikan janji pada kanak2 nak gi petik strawberry..cari yg berdekatan dengan club golf tu jerlah...tak kuasa naik ke atas lagi nak tempuh jem...huhu tapi almaklum datang hari ke2 cuti...strawberry utk dipetik dah habis...sebulan lagi org tu kata baru bleh petik...huhu yg ada jual utk dimakan jerlah....terus kitaorg beli strawberry dgn cream dan strawberry smoothies...strawberry smoothies tu sedap sangat...dua kali kitaorg beli... 




lepas dari nie gi solat kejap...terus baliklah turun ikut Tapah..nebes sbndnya...sbb kenagan dulu2 saya ngan eman muntah...mabuk ko...huhu kali nie kanak2 ada 3 org...haritu masa naik bukit fraser dani muntah selambak atas saya plak tu...siap pesan dgn mydear bawak slow...huhu scra kbtln mmg takder kereta sgt sbb dah nak malam waktu tu, dgn hujan...so mmg slow mydear bawak...alhamdulilah berjaya turun tanpa ada risiko muntah atau dimuntahkan...hehe

oke dah tu jer cerita cuti-cuti cameron saya...agak serik sbnrnya nak pegi lagi...tapi tulah mungkin lepas nie kalau nak pergi mmg betul2 tengah minggu kot baru lah bertenang sket hehe....




0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie