Monday, November 13, 2017

Kyo-Chon ~ 1Utama...



Sebelum sambung entry Langkawi, meh kita divert sket baca menda lain...hehe dari sehari ke sehari nak bawak mydear pegi makan kat sini...1st time makan officemate belanja...saya rasa sedap sangat tu yang next visit tu bawak mydear plak ngan eman...secara kebetulan bawak eman ke ofis, so time lunch hour kita g makan kat sini....

kat sini basically macam kita makan KFC jerlah sebab specialty dia  ayam goreng..so mmg menu berasasakan ayam goreng jerlah...tapi bezanya salutan sos pada ayam...bleh ushar menu kat bawah nie yer...





kalau tengok dari menu ada tiga jenis coating untuk ayam red pepper, soy garlic dan honey...last time masa pergi ngan officemate dulu dia order tiga2 perisa...tapi yang terpaling tersedap adalah red pepper sbb dia pedas2 manis...pilihan ayam korang bleh amik wing & drummet atau drumstick atau whole chicken..


pilihan kita orang pada hari kejadian..amik wing & drummet...kalau nak puas makan amik drumstick tebal sikit isi dia...next time kalau pergi saya nak order half chicken bagi puas sket makan...jgn dia letak bahagian breast byk sudah, terkulat-kulat plak nak makan nnti hehe...


kalau bawak kanak-kanak korang boleh juga order salsal series...basically chicken strip salut dengan crispy rice...sedap juga nie cicah dengan sauce honey mustard dan jambalaya sauce...masa pergi haritu eman makan yang nie jerlah, sbb dia tak bleh tahan pedas, bleh pegi 2 ketul jer lepas tu mengelupur huhu....


kalau datang time lunch time dia ada yang set lunch...haritu kita orang buat pilihan dari set nie... dan pilihan air cuba amik sparkling plum tea...nyum sangat tau air dia..hehe kalau sapa-sapa yang suka makanan korea bleh consider utk try nie...tapi a bit pricey sket...hari tu kitaorang makan kena RM70++ huhu...

KyoChon 1991
1 Utama Shopping Centre
LG 311, Lower Ground Floor,
1 Utama Shopping Centre, No1,
Persiaran Bandar Utama, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Monday – Sunday : 10am – 10pm

Ordering and reservations : 6017-2833 676

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie