Tuesday, January 15, 2019

Perth, Australia 2018 ~ Blue Boat House...



Hari nie adalah hari terakhir kami di Perth sebab esok pagi2 lagi nak balik Malaysia dah...kalau ikut itinerary yang saya plan hari nie adalah hari free & easy...buat jerlah apa yg korg nak buat plus hari yang ditunggu2 shopping time...hehe


sebelum keluar rumah breakfast perlu juga, serta bekal yang diprepare untuk kanak2...minum pagi dengan milo dan susu dari Australian Product...mmg lain rasanya dari yg kita punya...tapi susu pekat kita lagi sedap lah dari yg nie...huhu yg Australia punya mmg dari susu tak sama macam Malaysia dari kelapa sawit...biasa yang unhealthy nie mmg sedap hehe...

so sebabkan free and easy jer, so keluar ikut suka jerlah...hehe plan awal nak ke Blue Boat House nie, sbb hari yang kami ke Kings Park tu tgk ramai orang kat situ, terus cancel...reschedule hari lain plak huhu...tips kalau tak nak ramai orang masa amik gambar kena dtg pagi2 tapi tulah tak pandai nak adjust macam mana amik gbr jadi bayang, sbb matahari blom atas kepala...

kat sini kami park kereta dekat Perth Dinghy Sailing Club...dari sailing club tu dah bleh nmpk blue boat house...macam biasalah parking jgn lupa bayar... byr dekat machine tapi agak2 jerlah korg pergi dalam stgh jam...lama2 pun nak buat apa...lepas tu jalan sikit dalam 10 minit sampai lah....





masa kami smpi nie mmg takder org langsung...heaven lah nak posing..tapi masalah kalau berjalan dengan si kenit2 nie dia takder perasaan takut...baik yang abg sampai lah yg adik sama  jer....bleh terkinja2 dan berlari2 atas platform tu...korg nie mmg takder perasaan takut betul tau...hilang mood mama nak bergambar....huuuu




bleh lah dari takder kan...tak lama pun kami kat sini dalam 10 minit jer...hati berdebar2 tengok perangai anak2...huhu takut tercebur jer dalam air huhu....lagi pun dah start ramai yang datang...sedang elok naik tangga nie satu group dari Singapore datang...satu family atok nenek anak cucu semua ada...peramah mereka nie...dtg dari raya ke2 lagi...kami dah nak balik esok, derang belum lagi nak balik...mmg chillax sungguh trip hehe....


last sebelum menuju ke destinasi seterusnya...sila yang sebenarnya..berkerut2 kening tu....saya mmg tak suka pakai sunglasses rasa macam tak selesa...bila pakai rasa macam lemas, padahal mata yang tertutup...rasa macam lemas smpi ke dada huhu... tapi tak seteruk eman, kalau silau nie mata mmg tak bleh buka, sampai berair2 mata huhu

muka masam jer derang sbb baru lepas kena marah...walaupun laluan basikal nie tapi still lah bahaya... 



***************************************************************************************************************

Click link untuk baca part lain


Perth, Australia 2018 ~ Busselton Jetty & South Perth Airbnb.
Perth, Australia 2018 ~ Kailis' Fish Market Cafe.
Perth, Australia 2018 ~ Yancheap National Park.

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie