Wednesday, March 20, 2019

Perth Australia 2018 ~ Swan Bell Tower, Free & Easy...

Lepas dah puas bergambar dekat Blue Boat House, kitaorang teruskan tour hari nie dengan ke Swan Bell Tower...disebabkan itineary untuk hari ini free & easy, mmg kitaorang rilex2 giler...sbb aim nak gi shopping jer sbnrnya...hehe



dekat Swan Bell Tower nie kitaorang just lepak2 dan bergambar dekat luar jer...tak naik atas pun.. parking pun senang jer, dekat tepi Swan Bell Tower tu ada parking...jgn lupa bayar parking yer...rasa macam ada had masa park kat situ, tapi saya lupa berapa lama...sbb kitaorang pun tak lama kat sana...dalam stgh jam jer...















puas lepak dan kanak2 pun dah penat berlari2...kitaorng teruskan perjalanan nak ke London Court sebenarnya...tapi salah jalan..mati2 ingat nama tempat tu Oxford Street...hahah tapi bila pusing balik dan jmpa London Court tu satu masalah plak nak cari parking...jln plak agak sesak pagi tu...terus mydear ckp tak yah pegi lah... :( so teruslah kami ke Watertown Brand Outlet untuk perasmian acara shopping hehe...





sampai2 jer isi perut dulu...waktu tu macam dah kul 12 rasanya...tapi kitaorang just alas perut jer sbb last day kat sana dah janji nak gi makan lamb ribs dekat Chicken Charcoal...so risau lah klu terlama shopping kang kelaparan plak....so kita makan kebab untuk alas perut nie di Ispa Kebab...



Memandangkan kami bukan kaki shopping, so jalan2 di Watertown nie di angin lalu jerlah huhu...barang ada yg murah macam dekat Cotton On tapi pakaian yang kita tak pakaikan, macam short pants, shirt yang sleeveless, blouse yang see thru...so tak yah ler beli, membazir....moh anak2 kita gi makan plak...huhu makan lagi best lah... :p

untuk kali terakhir sblm pulang esoknya marilah kita makan lamb ribs nie...tah bila lagi nak datang sini gaknya...ke mmg tak akan dtg lagi, entahlah...tapi doa2 dapatlah dtg Perth lagi hehe...



kali nie tak amik ayam macam last time...kita amik nasi dengan full rack of lamb ribs...ngeh2..mengah nak habiskan... sbb bila dah lama2 dah sejuk, so agak berlemak sikit...tapi kenapa tah gigih nak habiskan juga...padahal boleh jer kalau nak tapau makan kat rumah...huhu masa ni tak terfikir pun nak tapau bawak balik KL...sbb dalam fikiran dok sebuk nak tapau air coffee Dare jer huhu...

perut dah kenyang apa lagi moh kita shopping... sbb masa dah tak byk sbb kedai tutup pukul 5.. kitaorang decide untuk shopping dekat Belmont Forum, sbb dekat dengan rumah dan kat sini semua ada ada Coles, K-mart, ada Big W, ada Pandora juga....huhu so harap maklum gbr takder dah hehe...sbb busy menyopping... oke sekian saja entry haha...


***************************************************************************************************************

Click link untuk baca part lain


Perth, Australia 2018 ~ Busselton Jetty & South Perth Airbnb.
Perth, Australia 2018 ~ Kailis' Fish Market Cafe.
Perth, Australia 2018 ~ Yancheap National Park.

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie