Friday, October 31, 2014

Penang 2014 ~ Family Fun Package by Golden Sand Resorts...

sebelum saya cerita menda2 lain saya citer dululah package yg saya amik tu...my sis yg perkenalkan nie sbb aritu dia pegi ponx guna package nie....1st sekali saya nak warning yer...package nie adalah utk org yg banyak kali dah pi penang and dah tak berapa nak heran nak ronda2 town atau ronda2 cari makan...klu 1st timer tak yah amik ek....so package utk 2 adults + 2 child...klu ada anak lebih dari 2 kena tanya hotellah...mgkn kena top-up lah kot sket duit....


package nie nama dia Family Fun Package.....kalau korang berminta pegi kat web site golden sand tu and cari kat bahagian offer...selalunya hotel2 nie kalau kita amik pakej mmg ada untunglah....mcm dulu masa kat hard rock kitaorg amik yg cheezy package tu...so kali nie lagi menguntungkan...

apa yang menguntungkan....oke korg tgk sdri kat bawah nie eh...

  • Daily buffet breakfast for two adults and two children below 12 years old at Garden Cafe
  • Complimentary one extra bed for a child under the age of 12 years old
  • Daily dinner (either buffet or set dinner) for two adults and two children at Garden Cafe inclusive of free flow of beverages (soft drink, juices, house wine and house beer) for the whole family
  • Four hours of daily admission to Adventure Zone with kiddie lunches for two children
  • Two Polly the Parrot soft toys
  • One lunch consisting of two wood-fired pizzas

sepanjang 3 hari korang duduk kat sana tak payah susah2 nak cari makan eh....hari pertama check-in petang so lunch kenalah mkn siap2...lepas tu malam ada buffet dinner....tiap2 hari ponx berbeza buffet diner yg derang kasi...malam 1st tu Mediterranean buffet yg second night tu asian buffet...so dua malam tak yah sebuk2 nak kuar cari makan...esok pagi breakfast, lps tu lunch dia bagi 2 pan pizza....besar hokey kitaorg mkn ber3 mmg tak habis...dah kenyang smpi petang....mlm plak buffet dinner lagi...esok pagi breakfast plak....so check-out pi lah cari nasi kandar atau segala bagai menda yg korang nak mkn...

.:: pizza for lunch kenyang mkn dua pinggan nie...siap tak habis lagi tu huhu ::.

dari segi mkn mmg settle lah...lepas tu aktiviti ponx byk kat sini...spjg kitaorg kat sini pagi pegi pool...petang plak pi main2 kat adventure zone...so 3 hari kat sini boleh pegi 3 kali main kat advanture zon tu....lepas tu kat advanture zone tu dapat 2 kali makan utk kanak2...takper anak tak mkn, mak pak ponx boleh bedal...so klu pegi petang kira minum petang lah...

mmg takder masa nak fikir jln2 kat luar...sbb tu saya ckp utk 1st timer dtg penang tak sesuai amik pakej nie sbb spjg masa mmg kita dok kat hotel jer...mlm2 boleh lah jln kat luar tu pasar malam batu feringhi...last sekali free 2 polly parrot mcm kat bawah nie...utk dani dan eman main kitai2 huhu....

.:: polly the parrots maskot adventure zone ::.

oke harga pakej total 3D2N nie utk weekdays yer, klu pi weekend mahal sket...mahal byk sbnrnya huhu...sbb hari tu saya try booking Khamis smpi Sabtu harganya RM1,700++...tapi bila booking rabu sampai jumaat RM1,300++ jer....so dekat 400 ko bezanya...huhu pilihan ditangan anda...trylah godek2 website dia and tgk sdri bezanya...

oke tu jer entry pendek tuk hari nie...kui2 nak pi PMC ada appointment ngan doc cantik Dr. Azlina Firzah...follow up saya hari tu...read: Bertemu Breast Surgeon.... 


Eman The Next Dugrostar...



* scroll down for new entries *

Apa macam ada talent tak nak jadi Dugrostar by Dumex…hehe bolehlah kot nak mencuba, gaya dah ada dah nie…bakat ada ke tak belakang cerita dulu…yang penting eman kenalah berani…sebelum tu moh kita tengok mana tempat nak pi casting nie…kot2 ada yg terdekat bley pegi ujibakat…jap2 eh nak test suara jap bley ke eman nie…huhu



Ini adalah venue ujibakat yg diadakan seluruh Negara….tengok mana tempat yg terdekat nie bolehlah pegiii…klu tak pandai menyanyi ponx takpe…klu pandai menari boleh juga pegi…ballet, pop dance, shuffle dll…tak pandai menari takper..pandai main alat muzik? Piano, guitar, ukulele, dram dll…ponx boleh juga pegi…

Venue
Date
KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014
Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014
Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014
One Borneo, Sabah
8-9 November 2014
Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014
KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014
Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Dugrostar Roadshow ni akan mengambil tempat di 7 buah negeri, masing-masing menjemput anak-anak yang berbakat untuk menyertai Dugrostar Studio (Wild Card). Peserta-peserta akan dibahagiakan kepada dua kategori; 3-6 tahun dan 6+ hingga 10 tahun. Penganjur akan pilih seorang pemenang daripada kumpulan 3 - 6 tahun dan seorang pemenang daripada kumpulan 6+ hingga 10 tahun masing-masing daripada 7 lokasi tersebut untuk memenangi wang tunai sebanyak RM1000!

So kalau korang rasa anak korang berbakat tu boleh lah bawak pi ujibakat…dari dok melalak terlolong depan tv kat rumah…cuba try ketengahkan bakat mereka tu…wpun kadang2 tak Berjaya tak mengapa, tapi sbnrnya boleh juga build-up confident level anak-anak untuk berdepan dengan crowd…brulah anak-anak jadi berani dalam apa bidang ponx…so apa lai moh lah kita…

Inisiatif ini sebenarnya diwujudkan mereka yang terlepas penyertaaan Dugrostar Final yang telah berakhir pada 12 Oktober yang lalu.. Kepada mereka yang berminat nak menyaksikan performasi peserta-peserta Dugrostar, boleh jugak jemput kawan ramai-ramai ke lokasi-lokasi di atas..   

Kat Dugrostar Roadshow tu ada juga booth-booth dan aktiviti-aktiviti lain yang disediakan oleh penganjur dimana korang enjoy dengan family korang..

Sales /On Ground Activities      :
·         Special Product Promotion
·         Exclusive Dugrostar Premium Collection
·         Product Sampling
·         Clowns
·         Ballons

Booth Activities :
·         Dugrostar™ Step (Dance Machine)
·         Dugrostar™ Beat (Music Machine)
·         Dugrostar™ Style (Face Painting)
·         Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
·         Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
·         Dugrostar™ Creative (Sand Art)
·        
          At the same time, the *Dugrostar™ Studio video booth allows those who did not register in time, to still perform and be part of the Dugrostar™ campaign, with the opportunity to win other attractive prizes! For *FREE!

Stage Activities :
·         Dugrostar Finale
·         Interesting children’s performances (invited)
·         Coloring Contest
Other Stage activities

For more information on Dugro® and Dugrostar™, log on to www.dugro.com.my or call the Dumex CareLine at 1-800-38-1038.

Thursday, October 30, 2014

Penang 2014 ~ Golden Sand Resorts Hotel Room...

rasakan, entry lagi tiap2 hari...haha dah kemaruk katanya nak menulis...roh berblog dah sampai kot maksudnya....ala time rajin, time ada menda nak citer rajinlah....dapat tiba mood malas ke laut malas lah kan...hehe
.:: welcome fruit ::.

so entry kali nie kita citer pasal biliklah...kitaorg amik bilik biasa jer, and takder seaview bagai sbbnya beza view tu sampai RM300 semalam...mengarut sangatlah, setakat nmpk pokok kelapa, swiming pool ngan laut yg sipi2 nmpk jer baik tak payah...dapat mengadap petronas and mcdonalds kat depan tu ponx tak kisahlah...janji katil best...huhu next nnti saya citer pasal pakej yg saya amik yer...


laluan nak ke bilik...pjg hotel nie lift plak ujung ke ujung...bilik kitaorg plak kat tengah2 so jenuh menapak...haha tapi maklumlah jln sekali ngan eman bising jer mulutnya...nasiblah kan klu ada yg terganggu...huhu


.:: bilik yg kitaorg duduk for 3 days and 2 night ::.


ini lah biliknya...katil twin bed....pakej yg saya amik tu takder plak king size...ke secara kebetulan takder masa saya nak booking tu...katil super single tido berdua ponx boleh...saya share ngan dani...mydear untung sbb dia tak perlu share ngan eman sbb dah ada extra bed siap2 dia letak...mgkn sbb pakej tu 2 adult + 2 child so dia dah siap2 letak  lah tak yah nak request....

bilik dia cam hotel2 lain lah, bilik air ada bath tub, sinki satu cermin besar...so sama mcm semua hotel2 lain...takder beza...beza cadar bersih, bantal empuk, bilik atau katil atau bantal takder bau kepam so mmg A+ bg saya...huhu cuma saya tak suka lantai tiles jer...dlm gbr tgk mcm laminated floor tapi rupa2nya tiles...ada dua sbb saya tak suka...satu sbb bilik fully aircond, so lantai sejuk wei...dah ler takder selipar yg ada selipar getah bwk pi pool tu jer....satu lai sbb sayakan ada anak kecik, katil tinggi so risiko klu baby jatuh terhempas kat tiles, haru wei....at least klu carpet atau laminated oke sket....tp mcm mydear ckp ini utk jangka masa pjg...klu laminated cepat rosak, klu pki carpet bau kepam plk...okelah boleh diterima pki alasan tu huhu....



ini lagi satu plg saya suka sbb botol air besar 1liter...haha tpi bukan boleh bwk blk ponx botolnya....sebotol rm50 klu nak beli...tapi sbb kitaorg nie mmg jenis peminum air byk....dr ptg check-in smpi ke mlm dah tinggal sebotol jer...tapi yg lagi bestnya tiap2 petang dia akan tekan door bell and tanya ada apa2 yg kita perlukan....spjg byk2 hotel yg saya duduk ini 1st time dok hotel yg tak pyh kita panggil dia yg akan tanya kita...masa nielah request air byk...tak yah minta dia tukarkan alas lantai yg dah basah sket...towel ponx habis dia angkat tukar haha....ke sbb mydear golden circle member tak tau lah plakkan....


pantry mcm biasalah benda2 basic nie mesti ada...tp suprise eh sket ponx kitaorg tak usik...siap lupa nak kaut bwk balik lai...saya klu amik selalunya nescafe...senang nnti org dtg umah nak buat air...klu hrp kitaorg dua org balik2 chinese tea, green tea...so klu beli nescafe selalu keras jer....huhu tapi yg plg best sekali peti ais kosong hokey...takderlah air tin ke, kacang ke, coklat ke, kopok ke....itu saya suka...sbbnya klu ada eman asik nak mengecek jer, klu ada air dlm peti ais tu berpuluh2 kali dia ulang buka tutup, nak kasi mmg tak lah....baik beli kat luar huhu...owh ada satu citer tu hotel nie dia jual eskrem hagen dazs tu, so mydear tanya lah harga, rm17 klu tak silap budak tu jwb...lepas tu budak tu laju2 lagi ckp "baik abg pi beli kat 7-e bang lagi murah"...haha baguskan sbb 7-e ponx ada kat luar jer tu jln kaki sket jer smpilah....



wifi dia terbaik laju, mcm pki unifi plak kat umah...hehe seronok jerlah dani layan youtube...saya ponx bgn2 pagi check facebook and ig dulu...wifi dia merata2...pegi kat mana2 ponx dapat jer laju...lebih laju dari 3g kot...


morning baby....awal pagi dah bangun lepas tu kacau org nak tido....kul 9 lebih org nak pi breakfast dia dah ngamuk sbb nak tido balik...hai lah baby bikin havoc jer yer....


Tuesday, October 28, 2014

Penang 2014 ~ The Journey...

see the tajuk...ada tahun lagi eh...nmpk sangat setiap tahun ponx pegi penang...huhu klu korang click labels penang tu akan link lah ke entry penang yg lain...penang adalah destination feveret kitaorg...tak tau pasal apa, maybe sbb original kayu nasi kandar kot...huhu setiap kali pi mmg tak pernah miss mkn kat sini....pasemboq kah, mee sotong kah kitaorg tak heran sangat ponx....



so kali nie pi kita pi balik lalu kot jamabatan kedua pulau pinang...seriau jugalah sbb panjang jmbtanya plus sunyi sket sbb tak ramai org guna...24km tu jauhnya...klu waktu malam mmg boleh nmpk lah bengok2nya jambatan nie sbb boleh nmpk dari lampukan...dan tempat tinggi ponx sama...klu kita jln atas nie biasajerlah tp ada part tu mmg nmpk bengok, lengoknya....


yg nie bhgn dekat penghujung sampai pulau, bukan bhgn tengah...klu tgk belah kanan akan nmpk jambatan yg pertama...mmg dia buat setentang dengan yg jambatan pertama tu....so mmg cantiklah...

trip kali nie kitaorg duduk dekat Golden Sands Resort by Shangri-La...so kita ubah angin plak tukar hotel lain...tapi pilihan utama mmg nak dok area Batu Feringghi...wpun jauh sket dari town takder masalah sbb kita bkn nak ronda2 town...klu mydear pi kejanya takderlah perlu dia ulang alik...lagi ponx mysis pegi baru2 nie and dia amik pakej yg hotel tawarkan...so kitaorg ponx amik juga pakej nie...untunggg sangat...tu nnti citer lain lah yer....

trip kali nie tak banyak sgt gbr yg ada jerlah....kamera bawak juga...tapi smpt snap beberapa jer...pki kamera phone tapi byk sgt gegar2nya....dah tangan sebelah dokong dani, sblh nak snap pic mmg tak stable lah...plus bila dah dukung dani harap maklum mmg muscle gegar2 lah...spjg trip nie mmg sakit2 badan and lengan terutamanya sbb kerap dukung dani...haha

area pool besar dan byk pool dia serta ada banyak sungguh sectionnya...tapi kitaorg lepak yg dekat bhgn bumbung biru tu jer sbb sikenit nie mandi bawah teduh lah...sian dia panas kot hitam anak mama nnti hehe...abg eman ponx cam biasalah join sekaki juga kat sini....dapat juga dia main water slide kejap...tapi kali nie kitaorg tak lepak lama kat pool sbb hujan sokmo....klu kitaorg berdua jer mmg belasah jerlah hujan ponx...tapi bwk sikecik kat kenalah berpada-pada sket...


ini yg paling best kalau duduk Golden Sands Resort nie...mak pak ngan anak-anak sekali boleh berseronok huhu...nie ponx kita citer kemudian...kalau tak nak buat outdoor activities ponx byk...pi jer kat tepi pantai tu macam2 ada...paragliding, banana boat, jetski...nak massage ponx boleh...nak buat hair braids ponx boleh...nie biasalah omputih2 dok tepi pantai rambut gerbang2 dia ponx rimas kot...haha 


lain2 nnti citer entry lain yer....so belanja korang gbr kami anak beranak sekeping dua....gbr si bambam dani letak lebih sket...abg eman plak skrg tak friendly camera...gbr dia semua tak jadi...klu nak snap picture jer sure buat muka selenga...haha

 .:: bos kecik kena ikat dok dlm kusi diam...tak larat mama nak pegang all the way huhu ::.

.:: encik nak air oren satu eh ::. 

 .:: ini namanya muka tak sabar nak pi terjun kolam...tapi dia tak tau kitaorg ada suprise besar utk dia ::.

 .:: excuse my bear face takder make-up, takder edit yer [ayat cliche tak haha] ::.



Monday, October 27, 2014

Deepavali Holiday...


Hai korang...monday blues ker hari nie...huhu samalah kita awaknye...5 hari cuti lemau rasa nak g keja...dengan dani buat perangainya....layan jerlah ek...sbbkan pengasuh dani amik cuti khamis, jumaat tu...so kita ponx sekali lah cuti...lama dah kot tak cuti2 malaysia nie...kesempatan yg ada kita gunakan sepenuhnya yer....tgu next2 entry eh...gbr banyak nak kena resize so amik masa lah sket....

happy working days...

 
Design with love by Jiji for Zamimie