Monday, January 20, 2020

Mieoney ~ 2019 Highlights...

Masih belum terlambat lagi untuk ucapkan Selamat Tahun Baru...sure masing2 dah ada azam baru...so tak nak cerita banyak...kita cerita 2019 punya highlights banyak tak tercerita kat blog nie ha...sendu jer pun blog...hehe takperlah sapa sudi baca teruskan baca yer... :)


Kuching, Sarawak - Februari
Dimulakan dengan bulan Februari.. trip ke Kuching, Sarawak...bawak anak-anak makan mee kolok, seronok si kenit sbb dia mmg peminat setia segala jenis mee huhu...1st time utk kami kat sini...utk tahun 2019 kami travel domestik jer...pegi tempat2 atau negeri yang tak pernah lagi kami pergi... 

.:: Bangunan DUN Sarawak ::.

.:: Darul Hana Bridge ::.

.:: Jong's Crocodile Farm & Zoo ::.

.:: my man ::.


.:: Kuching City Mosque ::.

.:: Fort Margherita ::.

.:: Kuching Cat Museum ::.

.:: Replika kucing depan bangunan Majlis Perbandaran Kuching Selatan ::.

Kuala Selangor, Selangor - April
Next plak kita orang buat weekend trip saja ke Kuala Selangor, 1st time ke sini...best juga walau 1 malam jer kat sini tapi penuh dgn aktiviti...tempat makan pun best...dapat makan nasi ambeng dan soto jawa... 

.:: Meriam di Bukit Malawati ::.

.:: rumah api di Bukit Malawati ::.

.::Nasi ambeng Warung Ibu ::.

.:: eagle feeding, seronok ::.

.:: jalan-jalan bakar lemak hehe ::.


CIC Sports Day - April
Hari penting kanak-kanak...hari sukan utuk sekolah CIC...1st time utk si iqi, second time untuk dani...mula2 Iqi tak nak join, menangis...kesian plak cikgu kena dukung...bawak naik atas tempat penonton, pujuk dgn ice cream...lepas tu tetiba nak pegi duduk bawah dengan kawan2 plak...seronok agaknya tgk kawan2 kat bawah dari atas...terus join the crowd...balik dapat upah ice cream lagi hehe...

.:: Blue Rangers oii oii oii ::.

.::muka atak senyum ::.

.:: senyum happy dapat 2  medal ::.


.:: kilang Beryl's sebelah stadium...lepas event pi tapau coklat plak hehe ::.

Bandaraya Melaka - April
Bulan April mmg bulan yang padat buat kami...tiap2 minggu ada jer aktivitinya...kali ni kami ke Melaka pula...walau dah berpuluh2 kali ke sana tetap juga nak pegi...secara kebetulan Hotel Equatorial nak tutup, derang buat promosi...dapat bilik murah dan best so apa lagi mari packing...hehe

.:: Kiddos with daddy ::.

.:: kiddos with mummy ::.

.:: Muzium Istana Kesultanan Melaka. feveret place hubby - muzium huhu ::.

Hari Raya Aidilfitri - June
Yaahoo raya...tahun 2019  raya di kampung saya Tangkak...sebab raya kat Johor..anak2 dress-up raya style Johor...tapi tahun 2019 tu jadi isu kan dress-up gaya gitu...konon2 utk kerabat saja...huuuuuu lantaklah situ...kita pun kerabat juga, kerabat abah kita :) 

.:: family photo ::.

.:: photo sengal hehe ::.


Penang - June
Lepas raya Tangkak kita balik kampung husband plak Perak...kalau dah balik Perak tak sah kalau tak lajak depan sikit pi cari nasi kandar...alang2 dah puasa sebulan haritu kita reward lah sikit dgn kari plak kan hehe..

.:: Original Kayu Nasi Kandar ::.


.:: Jalan-jalan bakar lemak hehe ::.

.:: The Habitat Penang Hill ::.

.:: view mmg cantik2 dalam nie...korg kena dtg, tak rugi ::.

.:: Langur Circle aka canopy walk - sapa gayat jgn panjat gigil kaki hehehe ::.

Port Dickson - Julai
macam biasa kitaorg memang suka kalau berweekend gateway nie...bagi kanak2 happy...walau dpt main pasir dgn mandi pool jer pun seronok jer depa nie walau kat sebelah rumah...kali nie macam biasa ke PD, hotel feveret kitaorg Grand Beach Resort...depan hotel pantai yang landai dan tak ramai org...mmg best...

.:: pagi petang nak main pasir...habis rentung ::.

.:: sunset by the beach ::.

.:: dah puas mandi laut, mandi kolam plak ::.

Wilayah Persekutuan Labuan - Oktober
Lagi untuk  tahun 2019 ke tempat yang tak pernah kami jejaki...kali nie ke Labuan plak...both mydear dgn saya tak pernah pegi...Labuan nie kecik jer, Langkawi lagi besar...klu pegi 2 hari 1 malam pun dah cukup sangat...tapi kalau nak rilex2, santai2 main pasir dan mandi kolam 3 hari 2 malam ok...kita org haritu tak bawak baju mandi klu tak seronoklah kanak2 berendam...lai satu lupa juga bawak pasport...klu tak boleh juga naik feri ke Brunei...dalam 1 jam jer perjalanan...takperlah next time maybe akan buat trip ke Brunei plak..

.:: tempat feveret husband hehe ::.

.:: Muzium Maritime ::.

.:: Labuan War Cemetery ::.


.:: Muzium Chimney ::.

.:: family photo ::.

.:: Peace Park Labuan ::.

.:: Tiara Labuan Hotel -last day ::.

Taekwando - Oktober
Tahun 2019 juga mydear daftarkan kanak-kanak nie kelas taekwando...by end of 2019 derang dah Yellow belt level 2...harap2 dapat tengok derang sampai black belt tapi kalau dapat sampai red belt pun oke...satu bonus mark lah utk mereka, lagi2 eman...sbb cadangnya Form 1 nnti nak masukkan dia sekolah asrama...mudah-mudahan insya-Allah.

.:: my bodyguard ::.

CIC Birthday Celebration - Oktober
Tahun 2019 adalah tahun last dani di sekolah tadika...selepas nie dah tak boleh dah nak celebrate kat sekolah, melainkan klu nak buat birthday party....so kita buat double the celebration untuk birthday Iqi dan Dani memandangkan masing2 lahir bulan Oktober... kitaorg order Happy Meal dari McDonald's and derang bagi free service arrangement party dekat sekolah...dengan belon, maskot, game dan segala mala hadiah semua derang yang sediakan...

.:: family photo ::.

.:: birthday boys - kek from ig: kakakookies ::.

.:: McDonald's crew yang superb ::.


CIC Graduation - Oktober
Ultimate year untuk Dani...hari convocation... yeah dah grad anak mama nie hehe... udahlah majlis dekat UM mmg macam betul2 lah gradnya hehe... tema Jepun tapi kena pakai baju formal...so mama baba pakai jerlah apa yg ada...tak kuasa lah nak ber kimono bagai...dani plak demam haritu, tapi nasib dapat settle kan semuanya baru demam datang balik...

.:: family photo minus abg eman yg tak ikut ::.

.:: tahniah dani ::.


Alor Setar, Kedah - December
Penghujung tahun 2019, penutup tahun untuk trip domestik or cuti-cuti Malaysia kami...ke Kedah lah kita yer... sbbkan cousin mydear kahwin dekat Penang so kami lajak sikit ke Alor Setar... bawak kanak2 dan mydear ke kawasan jajahan masa belajar dulu...banyak jugaklah kenangan lama yg terimbau...sempat juga ke UUM, rindu zaman belajar dulu...tapi kehidupan sekarang lagi seronok lah hehe...



.:: mummy with kiddos ::.

.:: Muzium Padi Kedah ::.

.:: kiddos...nmpk tu Iqi kebosanan plus mengantuk hehe ::.

.:: bawa anak2 melawat tempat menuntut ilmu ::.

.:: abg eman ::.

 .:: mama with dani ::.


.:: Menara Alor Setar.. tgk Iqi tu happy, sejuk berangin atas nie ::.

.:: tak lengkap kalau tak pekena Nasi Lemak Royale hehe ::.



oke itu sajalah highlight tahun 2019...byk lagi nak share sebenarnya tapi nie yang penting2 jerlah kita share yer...kalau byk lagi mau muntah tgk gambar sajer hehe...kalau saya rajin nnti sambung lah lagi entry Bandung dan seterusnya...kalau tak kita jumpa lagi awal tahun 2021 untuk highlight tahun 2020 hehe....








 
Design with love by Jiji for Zamimie