Friday, July 10, 2015

Bubur Lambuk Simple...


seperti yang dijanjikan hari nie saya nak share ngan korang resepi bubur lambuk simple dan mudah...senang sangat nie campak2 jer dah jadi hehe....kot2 lah dah habis bulan ramadhan nnti tetiba teringin nak mkn, nak cari yg free org kasi mmg tak jumpa lah huhu...dani suka sangat bubur lambuk nie dah 2 hari makan...nasib saya buat lebih sket...so boleh makan 2-3 kali sampai jemu hehe...

klu google banyak jer resepi kat internet tu...so saya pilih resepi yang paling mudah utk org yg tak banyak masa tapi teringin nak makan bubur lambuk...nie kira2 bahan semua dah ada kat umah lah...klu takder start keta gi kedai plg dekat beli 2-3 jenis barang mungkin...so macam biasa resepi saya takder sukatan, main campak2 jer...agak2 korang nak byk daging letak lebih, biar berketul2 daging...nak rasa udang kering kuat letak lebih lagi...nak rasa berlemak sangat letak santan lebih...gitu jerlah cara saya...

Bubur Lambuk Simple dan Mudah

Bahan-bahan
beras
daging (potong kecil-kecil)
udang kering (tumbuk halus)
bawang merah (hiris)
bawang putih (hiris)
halia (mayang halus)
rempah 3 sekawan
halba
lada hitam
santan
garam
daun sup dan daun bawang 
bawang goreng

Cara-cara
  1. rendam beras dalam 2-3 jam supaya cepat sket kembang nanti, takderlah lama sangat masaknya.
  2. tumis bawang merah, bawang putih, halia, rempah 3 sekawan dan halba sampai bawang layu. kemudian masukkan daging dan udang kering. kacau sebati...
  3. bila udang kering dah naik bau dan daging dah bertukar warna masukkan air, beras dan lada hitam (agak-agak klu nak rasa kuat letak byk)... terus tukar dan masakkan dalam rice cooker (terpulang klu nak teruskan atas dapur ponx boleh)
  4. tambah lagi air. sukatan saya 1 pot beras sama dgn 4 pot air...bila bubur dah kembang and dah dapat seperti tekstur yg anda suka masukkan santan last sekali. sukatan saya 1/2 pot santan pekat campur 1/2 pot air. perasakan dengan garam dan biar mendidih.
  5. bila dah mendidih sekejap tu terus tutup api, kacau sikit dan biarkan jer dia mereneh. nanti dia akan kering sendiri air tu...sbb haba dari periuk tu masih ada lagi... tapi klu nak cair2 sket tambah lebih sket air...
  6. bila nak hidang nnti taburkan dengan daun sup and daun bawang serta bawang goreng...mmg terangkat bau dia...hehe
Selamat mencuba di hujung minggu... :)

Thursday, July 9, 2015

Coin Deposit Machine...

jumaat lepas sempat ke bank utk masukkan duit syiling...habis tempat dah syiling2 tu, takder tempat nak letak lagi lah..selalu tukar ngan abah saya, tapi sbb banyak sangt dia takmo...huhu kitaorg ponx malas nak kira2 lai...pastu teringat dulu ada org pernah share kat FB pasal coin deposit machine nie...derang ada senaraikan kat bank2 mana...tapi bila pergi takder ponx machine tu...lepas tu google and terbaca kat website maybank klu tak silap, rupa2nya mesin nie dia letak kat belah dalam...so klu bank tutup mmg kita tak jmpa lah mesin tu...ada sebab kenapa dia letak kat dalam...nnti saya cerita yer..

kali nie saya pegi kat maybank cawangan the curve sbb saya yakin ada mesin tu kat sini sbb awal tahun hari tu saya mcm ada ternampak2 dalam bank tu...kat satu sudut yg tersorok kat tepi nun jauh disana....saya takder snap byk gbr sbb risau kang guard ingat saya nak merompak plak dok amik gbr sana sini...yg ada ponx snap curi2 jer...byk yg tak jadi dari jadi, gbr kabur jer...huhu


inilah dia rupa coin deposit machine yang ada kat maybank tu (kredit: malaysianbanknotesandcoins)... korang jgn risau klu 1st time nak buat..dia ada bg arahan yg jelas kat situ...korang ikut jer arahan dia...slow2 terlembab2 ponx takper sbb takder org yg tunggu kat belakang mcm cash deposit machine tu...org cuma pelik jer korg buat apa kat situ...sbb bunyi syiling tu memang meriah hehe...

klu nak tau belah kanan yg tengah2 tu lah tempat masuk duit (ada snap gbr tapi kabur sangat gbrnya)...dia ada conveyor yg bergerak and bawak masuk duit dlm tu and sort duit syiling kita...senang jer tak yah nak asing2 duit 10 sen, 20 sen, 50 sen...kita lambakkan jer dalam tu nnti dia yg akan sort and kira...owh yer duit siling 5 sen ponx dia kira sekali tau...tapi kena make sure jangan masukkan byk2 terus, letak lah sket2 sbb takut mesin tu tersangkut...take your own sweet time sbb takder org kacau ponx hehe....bila mesin tu kira and ada syiling yg tak menepati piawaian dia akan kuar kat kotak kecik kat bawah tu yg belah kiri...


kat skrin nnti dia akan tunjuk dah berapa banyak siling yg dia dah kira...klu ada lagi masuk lagi dan lagi smpi syiling korang habis...klu ada syiling yg dia tak terima tu korang cuba masukkan byk2 kali....klu ada rezeki terlepas juga...klu takder rezeki mmg smpi kesudah dia taknak terima...gunakkanlah duit tu di kedai2 yg memerlukan...hehe takyah lah dah nak simpan lai klu tau mesin tu tak terima huhu...


bila dah settle pengiraan duit tu dia akan kuar dua resit macam nie...SYILING BAUCAR tu kita tulis nama, no acc and no tel and yg SYILING RESIT tu kita simpan sebagai bukti...syiling baucar tu bila kita dah lengkapkan apa yg diperlukan kita kasi kat kaunter...so by kul 4 petang dia akan masukkan jumlah syiling yg tertera ke dalam acc kita...klu kita dtg pagi atau tghari lah...klu kita datang dah petang esok baru dia masukkan dalam acc kita...

sbb tulah saya cakap dia letak mesin tu kat dalam...sbb lepas kita dah deposit kan syiling tu kita kena berurusan dengan kaunter plak...and kena make sure mana2 bank yg korang pegi untuk deposit kan syiling tu tadi korang kena lah ada acc ngan bank tu...klu tak macam mana dia masukkan dalam acc kita duit tu...

oke dah tu jer nak share info ngan korang harap2 berguna...bawah nie info dari link maybank and cimb bank...dia ada senaraikan cara nak guna mesin tu and kat cawangan mana yg ada mesin tu..



Wednesday, July 8, 2015

Lambakkan Menu Iftar Day 10 hingga Day20...

rasakan punya malas nak update menu iftar smpi 10 hari kita update sekali harung jer kui2...kalau sesapa follow ig ngan FB saya dah tau lah hari2 mmg saya update....blog jer agak malas sedikit...nak share resepi utk satu2 menu ponx smpi terlupa nak amik personal picture...selalu amik group picture makanan jer kan...so susah lah sket klu nak fokus kat satu2 jenis mknan...ish rugi rasanya sbb itu utk kegunaan diri sdri juga...sbb lepas nie klu nak buat balik saya just google jer dlm blog..


Hari Ke-10

.:: ayam masak lemak cili api, salad telur and tauhu, air longan, karipap and puding caramel ::.

hari ke10 nie adalah hari sabtu...so kalau weekend saya akan terlebih2 rajinnya...hehe sbb tetiba rasa nak mkn karipap buatan sendiri...yerlah klu sendiri masak nie puas hati...inti mmg penuh, takderlah kes karipap inti oksigen kan...hehe plannya nak buat karipap inti daging...tp cari daging mlm sblm tu takder plak...terpaksalah berintikan udang kering...tudia punya byk letak mmg sedaplah karipap tu...huhu mydear plak request nak mkn puding caramel, tgk bahan mmg semua ada kat rumah...so mmg sapsap soi buat masuk oven and siap...nnti saya share resepi dia yer...senang and simple sgt...tak tau knpa klu jual kat bazar ramadhan tu mahal sgt, korng buat jer sendiri tau..boleh makan smpai puas...hehe

Hari ke-11

.:: kari ayam, sambal sotong, sambal daging kicap, sadin, sayur, ikan and ayam goreng, sup bebola daging, kuih-muih and buah ::. 

hari ke-11 iaitu hari ahad berbuka kat rumah PIL...so saya bawak karipap yg saya masak hari sblmnya...hehe habis langsai...sekali dtg tudia mil masak sket punya banyak tak muat dlm frame gbr...hidang ponx smpi kena buat 3 tempat...section air, section kuih-muih and section main dish...tak tau nak mkn mana satu...mydear mkn smpi 3 kali tambah...eman ponx sama smpi 2 kali tambah ada ikan goreng, kuah kari ngan kicap mmg laju jer eman mkn...hehe seronok jer tgk... 


Hari Ke-12

.:: kari ayam, ayam masak kicap, buncis goreng suhun, tempe goreng, popiah ::.

hari ke-12 nie saya masak ayam masak kicap and sayur jer...kari tu tapau dari rumah mil lah...mydear mmg feveret kari mak dia buat...nak bljr dari dulu tak lepas2 lagi hehe...sbb selalu klu kitaorg smpi sure dia dah siap masak...kari dia lain sket dr yg saya biasa makan, sbb kari dia tak pekat sangat and ada letak kerisik...popiah plak saya goreng yg frozen jer...plan asal nak buat sdri tp cam malas banyk...so kita beli yg segera mmg jimat masa...huhu sos mkn jer ngan sos cili thai tak yah sebuk2 nak masak sos sdri bkn nak mkn ramai2 ponx hehe...


Hari Ke-13

.:: nasi goreng udang kering, telur mata, keropok ikan, and kuih ::.

tudia dah start dah menu sempoi kuar...selain dari takder idea nak masak lauk apa, sbnrnya tekak juga nak mkn menda yg bukan2 sket...mknan bergoreng lah maksudnya...mydear plak takder masalah sbb dia tak cerewet sangat, janji mkn cukup...hehe nasi goreng udang kering mmg sedap hoih...yg nie senang jer nak masak...tumbuk udang kering, bawang putih and bawang merah smpi lumat, tumis ngan sedikit cili boh, pecah teluar and kacau bagi hancur...masuk nasi and garam kacau sebati...terbaik lah rasa dia mkn plak ngan telur goreng mata goyang and keropok goreng...mmg habis smpi 2 pinggan huhu....


Hari Ke-14

.:: ayam masak black pepper, tauhu telur sambal udang kering, ikan bawal goreng and kuih ::.

menu yg takder sayur...semua sayur leburkan dalam ayam black pepper tu...goreng ikan utk eman and dani...eman mmg suka ikan goreng garing2...dani ponx tak sangka dia suka,,pdhal nasi curah kicap and ikan goreng jer kot hehe...senang lah mcm nie takderlah mama nak masak fancy2 sangat hehe..

ayam black pepper nie senang jer nak masak dia, lagi senang klu ada sos black pepper dalam botol tu tuang jer senang...saya perap dulu ayam dengan halia, bawang putih, sos tiram and black pepper...lepas tu tumis bawang besar and masukkan ayam perap tadi, bila nmpk dah putih isi dia baru masuk air, tambahkan sos black pepper/klu takder letak black pepper yg ditumbuk kasar, masuk sayur yg korang suka, carrot and brokoli (klu tak letak ponx takper, nak kasi menarik jer kaler and malas nak masak sayur lain sbnrnya huhu)... klu nak nmpk kaler dia gelap sket tambahkan sedikit kicap..klu kuah cair boleh tambah tepung jagung....siap dah hehe...


Hari Ke-15

.:: mee goreng, yong taufu, air lemon herbs and kuih ::.

kuar balik dah menu sempoi..hehe hari sblm tu mydear cakap teringin nak mkn yong taufu sbb dia yg hari2 pegi bazar ramadhan so agaknya hari2 tengok terliur lah kot hehe..okelah saya ckp beli yong taufu and saya masak sempoi punye lah...sbb nnti klu mkn nasi dah kira berat, yong taufu lai takut tak berhabis...kita mmg amalkan penjimatan dibln ramadhan nie...buka mmg mkn smpi habis...sbb tulah selagi tak habis sila sumbat dlm perut yer hehe...cara lain adalah dengan masak dalam kuantiti sket jer...sbb tu saya tak suka masak kuah gulai mcm kari or masak lemak...sbb klu masak setakat 3-4 ketul ayam agak sukar....masak simple2 jer...

Hari ke-16 
hari jumaat so mcm biasa sbb hantar eman kelas piano kita berbuka kat luar saja...kali nie kitaorg mkn kat kedai mamak sebelah restoran saba'...rindu nak mkn roti canai ngan kari mamak...selain dari tak ramai org, tak yah nak booked2 meja, jimat ponx jimat...mmg kena ngan tekak jugalah kan...hehe

Hari ke-17 
hari nie buka puasa depan rumah jer...sbb jalan rumah kitaorg nie ada buat majlis berbuka puasa, solat terawikh and moreh..menu adalah potluck...so saya buat tuna pasta bercili, lain dari yg lainkan...hehe nnti2 saya share...dah macam makan buffet hotel, tak sempat saya nak snap gbr...dari berbuka puasa makan smpi ke kul 10 malam tak habis lai makan...amik sket2 sambil borak2 takderlah kenyang melampau...dah rumah ponx depan khemah makanan sempat saya balik rumah waktu org solat terawikh and baring2 dulu, sbb dani yayak plus dia nak minum susu...elok habis org solat terawikh saya gi balik mkn hehe....

Hari Ke-18

.:: kari ayam (tapau), ayam goreng, sup sayur, popiah sira, sotong and cendawan goreng tepung ::.

malas nak masak nie namanya...sbb barang basah ponx dah kering plus menghabiskan jer makanan yg ada kat umah tu...hehe kari tu tapau dari majlis semalam tu...popiah sira tu plak guna popiah frozen jer...sira tu buat sdri...hoih senang sangat...tumbuk bawang putih and bawang merah, tumis dengan cili kisar, tambah kan sos cili thai, letak gula...gula kena lebih sket supaya dia bersalut likat dekat popiah tu...bila nmpk mcm dah pekat sket korang campakkan popiah yg dah digoreng tadi...dah elok bersalut angkat and tabur dengan bijan yg disangai...mydear cakap sedap sangat...hehe saya takder guna sukatan, main campak2 jer jer...gula tu yg penting kena lebih...korang ponx penah mkn popiah sira kan rasa dia manis...tapi pedas2 manis mmg best lah..

kat sini saya share resepi sotong goreng tepung...korang jgn risau yer...klu saya share resepi tu maknanya resepi dia simple and mudah jer, itu konsep mieoney kitchen hehe....semua barang ada kat umah...



Hari Ke-19

.:: bihun goreng, telur mata, sosej, kuih-muih and air jagung ::.

dah kuar balik menu sempoi nie...sempoi ponx mkn kenyang oke what hehe...sbb barang basah mmg dah habis betul dalam peti ais...nak tgu refill kat pasar malam hari selasa...so masak jerlah apa yg ada...dan saya plak teringin nak mkn bihun goreng yg ada letak udang kering...mmg nak cari org jual takderlah...so mari masak sdri bkn susah sangat ponx hehe...hari nie maksu adik nak berbuka sekali dengan kitaorg...awal2 lagi dah pesan saya masak simple jer...kang terkejut plak dia mkn bihun jer...hehe tapi dia tapau kfc, tak smpt snap sbb dia dtg lewat sket dah berbuka dah waktu tu...


Hari Ke-20

.:: kuay teow goreng daging, bubur lambuk, roti sosej, kfc (smlm punya), kek puding pandan and sirap soda ::.

smlm mc, tapi masak tetap masak sbb bila dah petang dah oke and larat...lai ponx masak sempoi jer...pregnant kali nie mmg rajin melampau2 masak tu...tak tau pasal apa tah...keinginan masak tu membuak2, wpun kdg2 letih balik kerja tapi tetap juga nak masak sdri..bubur lambuk tu pon resepi plg senang saya guna, tumis2 lebur jer dalam rice cooker...senang betui...huhu dani yang picky eater tu ponx selera dia makan, smpi 2 kali tambah...huhu seronok lah tengok dia mkn puas hati saya masak.

kuay teow goreng daging tu ponx senang jer...daging hiris nipis, perap dengan sos tiram and black pepper, tumis bawang putih, masukkan daging, masukkan kuay teow, kicap manis, kicap pekat sket, sos tiram and sos cili, kacau sebati...klu taknak kuay teow benyek jgn letak air byk...letak sket jer bg basah2 jer kuayteow tu,,,bila dah sebati campak taugeh and daun kucai and tutup api baru kacau...itu utk nak make sure taugeh tu still lagi rangup time kita makan...

dah tu jer...jenuh korang nak bacakan...takperlah klu rajin baca lah, klu malas tengok gbr jer...hehe nanti senang2 saya share resepi plak...kali nie nak share resepi puding caramel ngan bubur lambuk plak...jgn risau semua resepi mudah jer saya kasi...sbb tu saya boleh masak utk berbuka wpun kul 6.15 baru turun dapur....tips dia masak yg simple2 jer...saya jenis suka masak yg stir fry sbb mmg laju jer dah siap...klu nak masak yg complicated punya kita tunggu weekend baru kita masak tau...itu tips mudahlah...ada org dah siapkan paste dia siap2 contoh dah tumis dah siap2 kari ke asam pedas ke...so nnti balik petang tinggal masukkan ayam atau ikan...itu tips bagus juga...so terpulang lah pada kemampuan serta keinginan masing2....janji kita dapat siapkan mknan homemade utk family...tp klu dah tak boleh tu beli jerlah...no harm jgn plak smpi stress2 nie dalam keta nak smpi rumah cepat nak masak...kita buat mana yg termampu...yer dak hehe...


Thursday, July 2, 2015

Our 3rd Edition...

hari nie taknak citer pasal menu iftar, kita citer pasal menda lain plak yer...kejap jer pejam celik, pejam celik dah 22 weeks dah pregnant...dulu2 masa anak pertama asik mengira jer kejanya...yg nie tetiba eh dah 20 minggu,, eh dah 6 bulan...dan eh tetiba dah rasa nak bersalin dah lah...hehe bertabah jerlah kan...dah nak masuk anak ke-3 so cam dah calm2 lah sket...dah tak poyo2 sangat...dah matured lah katanya...lai ponx beza ngan dani tak jauh mana ngam2 dua tahun dani, baby ponx insya-Allah akan keluar...

.:: kalau ikut babycenter.com baby dah sebesar ini, lebih kurang 11 inchi dan seberat 500grm...mmg besar dah ponx perut nie...risau bley pki ke baju raya nie...beli takderlah awal sangat week pertama puasa hari tu kot huhu ::.

klu ikut due 3/11...tapi ikut pengalaman dani dulu kuar awal...cuma eman jer awal dua hari dari due...itu mgkn sbb anak sulung...yg nie anak no-3 mungkin lagi awal...insyallah moga dipermudahkan....saya bajet baby mgkn kuar hujung bln 10...hehe pandai2 jer jadi doktor sndrikan...tp klu baby lahir bulan 10 sama bulan dengan dani (7/10), kalau baby lahir bulan 11 sama dengan eman (11/11)...hehe baik punya plan, nnti senang celebrate besday sekali harung jer...jimat huhu...

.:: nak jadi abg dah si kenit nie tak lama lagi...takmo nakal2 yer syg ::.

actually pregnant kali nie mmg kitaorg tak plan ponx...klu ikut asal nak bagi gap 3 tahun lah gitew...klu paling awal ponx nak bersalin tahun 2016...tapi dah rezeki Allah nak bagi kita terima jer...tapi nasib waktu tu dani ngam2 dah 2 tahun...yerlah selama nie nak dapatkan eman ngan dani ponx bukan senang...sbb kitaorg bkn lah dikurniakan Allah rezeki senang mengandung...byk effort yg diperlukan utk saya mengandungkan eman ngan dani dulu...makan ubat, pergi berurut, kira waktu subur...tapi kali nie mmg tak, tup2 jer  dah lekat...alhamdulilah awal rezeki Allah bagi...

masa early pregnant tu saya pelik sbb 3 hari dah lewat period...sbb saya nie mmg period selalu on time...klu tak ponx samada awal sehari atau lewat sehari dua tu jer...masa hari ke-4 lewat period tu, ada kluar stain yg chocolate sama mcm dani dulu...masa tu dah berdebar2 sbb ckp takkan pregnant plakkan...hari ke-5 baru beli pregnancy test tu tapi takut2 nak test, sbb tak bersedia katanya..beli ponx test kit yg paling murah jer, yg stick punya...huhu masa dani dulu bkn main lagi dengan clear blue bagai...bila dah cek positif lahkan..

awal2 tu tak teruk sgt morning sicknessnya rasa loya2 jer...bila dah nak masuk 2 bln dah barulah start teruk sket...tapi tak seteruk eman ngan dani...kali nie muntah time pagi jer, loya sepanjang masa...tapi lagi satu letih teramat2 sangat...rasa tak bermaya jer...mkn mmg tak lalu lah, tghari jer yg mcm selera sket boleh mkn....mlm langsung tak nak mkn...klu mkn ponx kena memilih ada stgh2 menda jer bley mkn...klu silap sket mkn yg berminya, bersusu semua tak boleh...mmg terlambak muntah lepas makan tu...

waktu nie tetiba jadi risau sbbnya bln 5 kitaorg nak travel...hampir setahun kitaorg tgu waktu tu nak sampai, tetiba dah mcm nie punya tak larat saya mmg tak boleh nak berfikir dah waktu tu...bila dok kira2 time tu mcm dah lepas 1st trimester...sbb blm check-up ngan doc lai so tak tau due date yg benar...smpi satu waktu tu mydear paksa saya kuar berjalan, amik angin luar...klu tak saya mmg dok umah jer...memerap jer, mmg tak campur masyarakat, mata pejam jer sbb bkn boleh tido, semua serba tak kena...keja toksah cakaplah mmg tak pegi dekat 2 bln juga cuti tak bergaji...huhu

tapi alhamdulilah berjaya juga saya menempuh 1st trimester itu...smpi juga tempat yg kitaorg tgu2 hampir setahun tu...wpun blm pulih sepenuhnya tapi boleh lah, gigih jugalah berjalan...dgn travel 8 jam dlm flight huhu tu nnti2 kita citer lah....gbr ada 3,000 keping nak muntah nak memilihnya hehe...

.:: tgklah bertapa tak semenggahnya muka travel baju ponx last minit beli...main belasah jer huhu takder lah ootd bagai...janji dah sampai kuikui::.

okelah next time sambung lagi yer...

Wednesday, July 1, 2015

Fesyen Muslimah Terkini di Hujung Minggu

Sekarang nie semua orang nak bergaya saja…yang bertudung tak terkecuali juga nak bergaya. Lagi-lagilah bila ramai selebriti kita dah berhijab, memang menjadi ikutan. Memang awal-awal terikut-ikut tapi lama-lama terbuka sendiri perasaan tu. Off course, memakai hijab bukanlah semata-mata untuk mengikuti fesyen terkini, tetapi ia juga sebagai mengikuti tuntutan agama Islam. Namun, secara tidak langsung ia menggalakkan lebih ramai lagi wanita untuk menggayakan fesyen Muslimah.

Kalau nak bercakap mengenai fesyen Muslimah, banyak elemen-elemen seperti potongan pakaian yang menutup aurat, lebih longgar dan labuh haruslah dititikberatkan. Selalunya wanita yang bertudung lebih gemar memakai baju kurung atau jubah moden untuk ke pejabat tetapi bagaimana pula gaya fesyen muslimah terkini di hujung minggu?





Selalunya time-time weekend kita nak bergaya juga, bukan setakat nak pi ofis jer bergaya…walaupun setakat pi shopping mall tepi rumah, bergaya itu perlu huhu…pilihan kita mestilah Fesyen Muslimah yang casual. Yang selalu jadi pilihan tentulah jeans dan blouse, sebab casual dan mudah. Ini kira fesyen common yang selalu kita pakai jeans, blouse, t-shirt, ulang balik yang itu jerlahkan. Tapi jangan dilupa selain jeans, blouse muslimah ini juga boleh dipadankan bersama palazzo pants dan harem pants.




Selain itu, anda juga masih boleh kelihatan easy and casual dengan menggayakan dress labuh dan blouse Muslimah atau t-shirt lengan panjang. Atau bergaya dengan kaftan labuh atau kaftan pendek. Pilihan di tangan anda J

Kadang-kadang time weekend ada juga kenduri kahwin atau majlis tertentu yang memerlukan kita berpakaian sopan dan manis. Apa lagi dah nak raya nie kan..semua ponx nak bergaya gi open house hehe... so apalagi boleh lah kita bergaya dengan jubah moden atau dress Muslimah untuk penampilan yang lebih ayu dan feminine. Sapa kata berhijab tak boleh bergaya kan..hehe Selamat berhujung minggu SOON hehe!

 
Design with love by Jiji for Zamimie