Monday, April 17, 2017

Gold Coast Morib Resort ~ 2016

Assalamualikum semua...
jenuh lah nie nak ber-throwback saja...hehe ini lah masalah simpan lama2 cerita jadi gini lah...sbb nak share juga kat sini, nnti nak tgk balik senang...

kali nie cerita bercuti2 dengan family in law kat Gold Coast Morib...Gigihlah org dah 2-3 kali pergi kami nie baru lah 1st time nak jejak kaki...hehe plan awalnya nak cuti beramai2...so mydear yg survey2 hotel dekat agoda jumpa satu deal yg terbaik lagi bagi kami...rumah + tiket water park (8 orang) + breakfast = R.M1.6k ++  saya tak ingat harga sebenar..lebih kurang gitulah...

sori kali nie tak byk gbr sangat sbbnya waktu tu firas rifqi kecik lagi so malas saya nak snap sana sini...dan konon2 dulu mood blogging dah kelaut...ini pun gambar ikhsan mydear nie...hehe gbr dari phone saya dan group wasap family saya dah terdelete plak sbb tukar phone baru kan...so ini gbr yg ada jerlah yg sesuai utk dishare.. yg lain sesuai utk tontonan sendiri jer hehe...

apa yg saya share nie adalah utk tunjuk tentang penthouse jer...sbb gbr2 lain korang boleh goggle jer kot..yg nie mmg saya jmpa ada 1 blog jer yg share pasal penthouse nie...total penthouse nie ada 4 bilik dan 1 bilik sauna dan jacuzi yang besar...rugi jer baik buat bilik tido patutnya hehe....

.:: ini kawasan ruang tamu beraircond dan berkipas..ada tv juga ::.


.:: kawasan meja makan ::.

.:: kawasan ruang tamu dari sudut yang berbeza ::.

.:: ini ruang dapur...takder peralatan memasak...yg ada hanya kettle dan peti ais 2 pintu ::.



.:: bilik pertama ada toilet dalam bilik::.

 .:: bilik kedua ::.

.:: bilik ketiga ::.

bilik keempat lupa nak snap gambar...katilnya queen dan kecik sedikit dari bilik yang pertama...ketiga-tiga bilik nie sharing toilet...sbb toilet kat luar...

.:: ini bilik jacuzi dan sauna..ada juga katil spa disediakan..lebih besar dari  bilik yg pertama ::.

serius penthouse nie mmg besar...boleh muat 20 orang kot...huhu yang penting bawak lah toto bantal yer...sbb yang lain2 dia sediakan cukup2 jer...dapur ada tapi peralatan memasak tak disediakan...kitaorg mmg plan nak mkn steamboat malam tu...so MIL bawak periuk steamboat dan kitaorg bawak makanan lain yg bersesuaian utk disteam2kan hehe...peralatan pinggan mangkuk sudip segala kita bawak sdri...kat sana tak disediakan...so malam smpi pagi esoknya kita bersteamboat...sbb breakfast untuk 8 orang jer...yg selebihnya makan kat bilik jerlah hehe...

malam tu kitaorg celebrate juga birthday utk semua yg lahir dari bln 1 smpi bln 6 hehe...sambutan secara pukal...senang dan jimat :p 




.:: cream brulee cheesecake...sedap kena try...mmg jadi flavor feveret kitaorg nie ::.


.:: gbr kanak-kanak saja yg sesuai dishare ::.

rasa dalam phone lama byk lagi gbr sbb saya ada amik gbr setup setamboat...saya ada amik juga gmbr balkoni luar yg luas...klu tengok gbr kat bawah nie tgk rumah yg belakang kitaorg tu luas kawasan luar...siap ada gazebo...plan awal kitaorg nak setup steamboat kat luar tapi gelap takder lampu...huhu so enjoy makan kat dalam jerlaah hehe....pemandangan pun mmg cantik depan tu view laut...mmg tak kacau...


oke dah tu jerlah nak citer hehe....bubai

 
Design with love by Jiji for Zamimie