Monday, January 14, 2013

Genting Highlands 2013...

cuti-cuti malaysia kitaorg dimulakan dengan percutian di kota keriangan...mmg riang sangatlah klu cuti kat sini...huhu eman lah riang sungguh2...smpi dah nak tutup tempat permainan tu semua dia tak nak blk...kitaorg stay dekat first world hotel...cuti 3D 2N sajerlah nak leisure2...

dlm pada org bergelut naik keja and antr anak ke sekolah, time tulah kitaorg cuti...org takder anak yg sekolah lai tak perlulah sebuk2 kan...huhu so kita kena sebaliknya...selain bkn peak season aman sket klu nak berjlan sbb org tak ramai...


booking 2 bln sebelum lai tau, punye semangatnye...huhu kitaorg amik yg world club punye so bilik ada best sket, siap ada bathtub lai tu and breakfast ponx kat tingkat khas...bilik and club cafe kat tingkat 28 mmg seronoklah sbb bley nmpk view...mknan biasa2 jerlah, cuma tak sesak....


hari pertama lepas check-in kitaorg just jenjln cuci mata jer and enjoy view genting...cuaca sejuk seronoklah jenjln...lepas tu lepak2 dlm indoor games teman eman jerlah...tak amik ponx pakej, kitaorg pay per ride jerlah...sbb takderlah semua menda ponx bley mainkan...tp mahallah satu kali main RM8...huhu redha jerlah... :p




esoknya barulah misi kitaorg dimulakan...hehe berseronok di taman tema kota keriangan...keh2 eman lah org yg seronok, semuanya dia nak main...tp almaklumlah apa jer yg dia bley main...huhu sbb outdoor games byk yg utk org dewasa....owh tp satu nak bgtau klu masuk sini tiket saya tak berapa ingatlah tp klu anak korg bwh 90cm masuk adalah percuma...tp eman nie tinggi dah dekat 100cm dah...so harap maklum kenalah byr...huhu



kebanyakkan games yg kitaorg join sekali semua utk eman...saya lah yg terpaksa berkorban, games yg kena org dewasa teman saya yg kena...huhu mydear tak berapa sehat...games utk dewasa ponx mydear main sket2 jer...saya ponx main sket2 gak sbb satu lai malas lah nak beratur...saya main buaian pusing2 and space shoot yg plg extreme lah :p


last sekali eman nak masuk rumah hantu nie...beria2 dia nak masuk smpi merajuk2 lah...nasib bley masuk and surprise sbb dia tak takut....gelak lai ada...dia siap bahan mydear yg konon2 yg mydear takut...pdhal org tu buat2 takut jer...


 nasiblah dok tido sana 2 mlm sbb kitaorg sempat lai balik bilik lunch and eman tido kejap...huhu seronoklah eman...so nak pi solat ponx tak terkejar2...tp sayanglah plak beryls wonderland dah takder...sblm nie tengok org amik gbr kat situ best jer...tp masa saya pegi dah takder dah katanye....

so esoknye lepas breakfast lepak2 kejap terus check-out, lepas tu sambung blk jenjln sket terus jer balik...masa balik tu berkabus punyerlah tebal smpi jarak pndgan dekat jer...tp seronok plak sbb pipi disapa kabus...sejuk jer...huhu 

2 comments:

juelee said...

dah lama tak g genting.. last year g, main kat indoor je.. heheh

juelee said...

dah lama tak g genting.. last year g, main kat indoor je.. heheh

 
Design with love by Jiji for Zamimie