Wednesday, January 16, 2013

Berniaga Kena Ikhlas...

berniaga kena ikhlas baru berkat sket...cerita semalam beli yong tau fu kat pasar malam...dekat pasar mlm BSP dulu ada 1 org jer yg jual yong tau fu...tp sekarang nie dah ada dua org yg jual...still lah yg the 1st one tu barang jualan dia meriah, cumanya a bit expensive lah...klu beli amik sket jer dah RM9 - RM10...so jrg2 lah beli...

so semalam trylah kat satu tempat baru nie...saja lah nak tolong org melayu berniaga...fikiran +ve jer...so bila ada persaingan mgkn harga akan lebay murah sedikitlah....kedai nie pilihan tak banyak ponx sket2 jer...amik tak byk mana lah dengan sayur ngan kuay teow...so kena RM6.50...okeylah bg saya...

balik rumah mkn amik satu cicah kuah ada rasa hangus kata mydear...hangit kot time dia panaskan...so kesimpulannye failed...sbb semua tak fresh...ada yg dah agak berbau rasanye...and ada tu dah masam plak tu...ermmm terus mkn sayur ngan kuay teow tu jer...smlm tu masa nak amik ada satu dua menda tu serius dah nmpk busuk n dah lama dr pndgn mata saya...tak amik ponxlah sbb klu dah biasa tgk fish ball korg akan tau fresh atau tak...

seriuslah klu nak berniaga kenalah betul....klu tak byk pilihan sgt takper, janji sedap barulah next time bley datang lagi...erm klu mcm nie kenalah kembali kat gerai 1st yg mahal tu...takper beli sekali sekala jgn beli selalu...huhu berniaga kena jujur dan ikhlas baru berkat... =)

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie