Thursday, June 18, 2015

Salam Ramadhan & Borak2 Kosong...

salam ramadhan buat semua umat Islam...hari nie 1st day ramadhan...sure lemau, macam saya...dah rasa nak muntah dah nie sbnrnya...hehe tapi ku tahankan jua...harap2 dapat lah bertahan..dah mcm2 perasaan dah nie..

pregnant kali nie perut mmg tak boleh kosong...bila perut kosong mulalah loya melampau2 tu yg selalunya pagi2 datang kerja cari nasi goreng hehe....pagi tadi tgh siap2 nak g keja boleh plak nak termuntah lari2 masuk bilik air....

wpun pregnant ke3 nie kurang sket morning sicknessnya tapi menda2 lain ada lebih sket...contohnya perut cepat berangin, mudah kena pedih hulu hati yg mencucuk2 dan low blood pressure...wpun makan on time and jaga makan tetap juga mudah kena...smlm tak tau waktu lunch silap makan apa gaknya...smpi ke malam perut sebu, pedih hulu hati dan asik sendawa utk legakan...smpi ke waktu nak tido ponx tak lega...selalu mmg saya bantai coke jer nak bagi lega...tapi dah mlm kan, dah nak tido malas nak susahkan mydear suh dia beli coke...huhu

saya tau mmg tak elok tapi dah takder choice...sbb dia bkn loya yang kita boleh hilangkan dengan mkn menda masam2...tapi dia macam ada satu menda tak lepas kat dada...mcm angin tersangkut kat situ...tapi bukan selalu ponx minum...bila dah tak tahan sangat2 baru saya minum...nmpknya nak kena ada stok coke kat rumah supaya senang kot2 dah tengah2 malam tak lega lai kan hehe....

low blood pressure plak rasa mcm teruk sangat bila kena...bila dah kena dia mulalah pening...ada satu hari tu saya try puasa...bila dah petang mmg kepala weng2 sangat...masa drive tu doa jer cepat2 nak sampai rumah...tapi sempat masak kejap utk berbuka, naik atas mandi and berbaring smntra nak tgu waktu berbuka tu...gigih siap berbuka ngan milo ais...dengan harapan bila minum air manis gula tu akan boleh tingkatkan pressure darah...tak eh...tak berkesan ponx, lepas buka loya lagi ada terus naik bilik tutup lampu bagi gelap...dlm 1-2 jam tido ponx tak lega terpaksalah mkn panadol...saya tak suka sbnrnya nak mkn panadol, lagi2 time pregnant...tapi dah tak tahan sangat terpaksa makan juga...tido balik dah dekat kul 11 masa tu...bgn nak turun bawah prepare botol susu dani smpi berpapah dekat tangga sbb kepala sakit...huhu penangan katanya....so hari nie harap2 takder adegan seperti itu...sahur tadi walau tak selera nak mkn...tapi saya makan kurma byk..nasib mydear beli kurma basah yg bertangkai tu...mmg sedaplah mkn...

eman plak baru tahun nie kitarog cubakan dia utk berpuasa...klu tanya eman tau tak puasa tu apa...nnti dgn confident jer dia jawab tau...puasa tu makan banyakkan mama....gelak besar kitaorg...bila saya terangkan puasa tu tak boleh mkn and minum dari pagi smpi dah azan magrib nnti dia akan jwb ooo kak ros suruh eh mama...dah kak ros mana plak nie...pastu tanya kak ros mana..kak ros upin ipin katanya....gelak lagi kitaorg hehe...pastu nnti saya jawab Allah yg suruh, semua org ponx kena puasa bkn sbb kak ros suruh...pastu byk lagi soalan yg ditanya tanda tak paham huhu...takperlah walau dia tak paham lagi maksud sbnr berpuasa...at least dia tau konsep berpuasa tu mcm mana...

sahur pagi nie dia tak bgn ponx, klu kejut bangun mesti akan ada drama swasta pagi buta huhu...tapi kitaorg pesan kat dia nnti kat skool makan time lunch jer...ajar dia berpuasa separuh hari...klu hari cuti senang sket nak ajar...hari skool nie pesan2 gitu jerlah, harap aunties kat skool bley bantu sket2...takper sabtu ahad nie bley ajar lagi...

okelah itu jer...jmpa lagi..

.:: salam ramadhan dari ironman yang dah hilang identiti hehe ::.


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie