Friday, December 10, 2010

Finale Amazing Race...

:: team Philipine ::

richard & richard juara amazing race season 4 smlm...sob2 seday team pilihan tak menang terkeluar minggu last...mana lai klu bukan team msia...tp takperlah derang hebat juga cumanye tak konsisten jer...kejap2 lead kejap2 terkebelakang...

:: marina sand bay...kena meniti dr satu bgn ke bgn sblh tingkat plg atas sekali tau ::

tp yg smlm punye mmg dasyat lah tugasan...kena kopek ketam yg panas, luncur air, naik extreme bungee dan last sekali kena meniti marina sand bay hotel...yg nie lah penyebab konflik utk team indonesia [natasha&hussein]...dh ler derang nie pengayat...

:: team indonesia ::

mula2 dh leading dh masa 1st tp bkn luck mereka lah gaknye...sbbnye bila dh leading masa flight dr korea ke spore smpi2 jer ada time operations lah plk dh ler tersama dgn team Philipine [richard&richard] sadis jer...pas tu pi wat task yg susah luncur air slma 2 minit...susah gak tu sbb mmg tak pernah buatkan...klu dia pilih tugasan yg lai satu tu senang jer kena tmbh jumlah 3 nombor dlm extreme bungee tu...last part yg plg crucial kena meniti marina sand bay tu..dh ler bapak gayat so mmg tak ley wat kena amik penalti 4 hour....dpt lah derang tempat ke-3...

:: team singapore ::

yg spore [Claire& Michelle] team plak derang mmg putus harapan dh...mana taknye tak dpt flight dr korea terpaksa naik yg lewat punye smpi spore 10 pagi org lain dh smpi 10 jam awal...dh nmpk yg putus harapan sbb asik nak nangis jer, pas tu wat yg magic show tu ponx emotional terlebay...last2 smpi kt marina sand bay tgk team indonesia tak ley buat bru smngt sket derang...wpun dpt no 2 tp still okelahkan...

yg team philipine nie mmg kuat lah sngp wat apa jer janji boley menang..so layak lah derang menang...klu dlm TARA nie sbnrnya bergantung pada luck juga...selalu derang akan spoil bila time teksi [dpt teksi driver yg tak tau jln], flight [full booked yerlah beli tiket on the spot mmg susah lah nak dpt], sesat [tak pandai baca map], salah pilih tugasan...lembab ponx salah satu faktor gak...huhu

apa2 ponx TARA is the best show selepas survivor....i like... (^__^)


~~the end~~

2 comments:

cik_ah82 said...

skang survivior dh xde ek..dulu aku mmg fanatik gila ngan survivior..suka tgk task dorang..skang dh xde kan.

mieoney said...

ada... tp dia tak tayang kat tv msia dah...aku suka tgk kat youtube...klu tak silap aku skrg dh season 21...bru nak tgk season 21 nicaragua...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie