Saturday, December 25, 2010

Tapau WOng Solo...

sebabkan jeles ngan mydear lunch wong solo saya paksa juga dia tapau utk saya....so dinner lepas mkn ayam penyet wong solo...lama dh tak mkn ayam penyet kat the curve tu sbb wong solo lagi sedap dr ayamt penyet tu...nyum

:: set ayam penyet ~ nasi, ayam penyet, terung berlada, tauhu dan tempe ::

klu nak mkn ayam penyet nie kena make sure mkn tanpa bersulamkan air...klu tak mengelupurlah kepedasan...pedas yang amat sgt tp sedap....tp klu ada yg tahan pedas okelah...ayam dia sedap smpi tulang2 ponx kita boleh kunyah jugak...pas tu terung dia sedap, selalu mkn ngan mydear dia mmg tak mkn terung tu...so beruntung lah saya sbb boley pau yg dia punye...hehe

set yg biasa kami amik set ayam penyet...ada gak set ayam bakar tp tak semarbeles ayam penyet boleh lah klu dh jemu and nak tukar selera....klu tengk atas ayam tu ada sambal kan dlm plastik tu ponx ada sambal jugak...smbl yg dekat ayam tulah yg plg tersedap wpun rasa simple jer...dlm plastik tu plak ada kicap pedas ngan sambal yg rasa cam sambal belacan...tp samabl tu dia masak lah sbb agak berminyak2...

bila dh kepedasan mkn ayam ngan sambal saya pi cicah lai tauhu ngan ala sambal belacan...mengelupur minum air satu jug pas tu bukak peti ais mkn buah plak sbb nak ilangkan rasa pedas...bahananye pagi esok sakit perut....takper wpun sakit perut mkn pedas boleh tingkatkan metabolisma...huhu

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie