Thursday, December 16, 2010

Cicak Melekap aka Spiderman tp bkn Cicakman...



nmpk tak blkg bas yg itam jer tu...yg mcm cicak melekap...ha nielah nak citer smlm masa blk dok tgk motor nie punye rapat dia follow bus tu...sket punye berani lah...klu lah tetiba bus tu punye lampu break rosak melekap lah ko kat bas tu...tak ponx silap2 ko tidolah bwh bas....saya bknlah dengki tp bahaya oke....dh lah dia follow tu jauh gak sbb saya nmpk dr tol bangi sampai nak ke tol seri putra tu dia dok follow lagi...and bus itu adalah laju...saya kejar dgn kelajuan 100km/j serius tak terkejar...mgkn kelajuan bus adalah 120km/j....

sorilah kepada penunggang2 moto saya bkn jaki tp kdg2 derang nie membahayakan diri sdri...saya adalah pengguna setia highway PLUS hari2 saya lalu pegi dan blk keja...weekend ponx lalu gak...tp selalu nmpk org bwk motor nie dia suka nak ikut lane keta tak ikut lane motor aka lane emergency tu...tau tak derang itu adalah bahaya...saya kdg nak potong terpaksa mkn jln org sbb saya akan potong dgn amik jauh tak mo dekat2 motor takut tersinggung...sat lai klu terlanggar sket jer derang boleh jatuh tak kira lah ke kiri ke kanan....klu tak bernasib baik mmg akan dilenyeklah...

smua ponx sure maklum klu keta kat highway nie sure laju2...klu jln kat bdnr takper keta semua slow sbb jem...klu motor jatuh derang boleh bgn lai and keta smpt nak break...nie klu kat highway keta laju tak kurang dr 80km/j tak ke putus or hancur sgala2nye.... ngeri okeh...sbb saya selalu tgk kat dlm web ondescene tu kejadian2 mcm nielah yg berlaku kat penunggang motor...

so berhati2 lah dijln raya....pagi nie org semua emo2 so saya ponx emo2 jugaklah...huhu khidmat masyarakat dibwa oleh zamimie.blogspot.com ngeh22.....

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie