Tuesday, December 28, 2010

Piknik di Taman....



ahad ari tu seharian takder wat per so kita pi taman lah smntra baba pi jog....smnjk eman dh bley jln nie dia seronoklah klu dpt jln2 kat luar...smntra dh ke taman ptg bg dia mkn sekali bru abis dia mkn....sbb kst tinggal umah makngah terpaksa pki kasut besar nie...jln agak tak balance lah sbb kasut besar pas tu nak tertanggal...


eman nie suka tgk ada org ramai kat taman tu....dia nak berkawan tp dia kecik lai jln ponx terkedek, jln2 ponx jatuh sapa lah nak kawan ngan dia kan...org lain boley lari terlompat2, panjat sana panjat sini....so dia pndg jerlah...takper2 eman kwn jer ngan mama ek...huhu

pas tu kan ada satu bdk pompuan kat taman tu dia mcm jaki jer ngan eman...bila eman jln nak pi kat yg binatang goyang2 cepat jer dia lari kat situ naik...pas tu bila eman pi kat jongkang jongket dia ponx cepat2 lari naik...lepas tu henjut kuat2...eman plak suka tgk sbb ingat org tu main ngan dia...saya bkn apa tkt dia terhantuk kat jongket2 tu...last2 saya amik eman terus letak kat binatang oyang2 tu..bbley bdk tu pndg ngan ekor mata, mcm jeling and muka tak puas hati...terus saya pndg dia balik...tau gelabah..huhu





apalahkan saya nie ngan bdk kecik ponx nak gaduh...bknlah tp jgn lah cam tu kan geram tu saya tgk...smbil2 tu saya suap eman mkn sekali duduk kat bangku....baba dia jog punya jauh dia boleh cam...terjerit2 panggil baba...tajam tul penglihatan huhu....



tp tulah taman nie byk plak nyamuknye...mamat nie plak pantang klu nyamuk tu bru jer cecah kaki dh berbintat...tak smpt nyamuk tu nak wat love bite isap darah...cecah jer muncung bintat...blk umah saya mandikan terus sapu mopiko...brulah lah oke...klu tak mesti berbekas2 nnti...



oke petang dh jom balik...lain kali kita dtg lai ek...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie