Monday, December 13, 2010

Penang Day 3 @ Check-out, Kassim Mustafa & Queensbay...

dah hari ke-3 dh and masa utk check out..kejap jer masa berlalu..sighhh lepas bfast smpt lai pi berenang dulu puas2 sblm blk...eman ponx seronok jer swimming...kali nie lama skt dia dok berendam and tak secuak hari pertama...sukalah tu main air...

naik2 bilik jer kemas2 sket ingat nak late check-out bila call receptionist dia ckp tak bley sbb hari nie full...apa lai tergesa2 lah pack barg sbb kul 12.30 nak kena check-out dh...cuti2 sekolah nie ramai org kat penang nie...pas tu byk plak org wat family day lah, retreat lah...sbb tgk ada petronas, osim and ada dr mana tah tp reramai lah...kat loby HR tu jer penuh org and sgtlah bising...


:: bye2 bilik eman balik dulu ::

:: kak kira yer saya mkn fries smlm 4, brp inggit ::

:: baba, jom, jom kita gi sini ::

:: gi rock shop nak cri ada jual tak fries cm smlm huhu ::

so far hard rock hotel nie bestlah...dgn environmentnye dgn keramahan staff dia, dgn keselesaam dia...tp ia adalah sesuai utk org yg sukakan hiburan, org yg anak dh besar sbb kat sini mmg byk derang wat aktiviti utk kids...klu cam yg ada anak kecik nie cam kureng sketlah sbb nnti mlm2 kat lobby ada band...smpi kul 11.30 so klu jenis budak yg susah nak tido mmg susah ler nak tido sbb bising...msa 1st time pegi dok tgkt 4 masih dgr sayup2 muzik dr lobi...second time pegi dok tgkt 2 mmg clear lah segala butir yg org tu nyanyi...huhu so next visit mmg kitaorg dh rancang akan pegi waktu eman dh besar kot cam 4-5 thn cam tu...

check-out jer terus lah kami pi JJCM...nasiblah ada gps senang sket pergerakkan...type jer nasi kandar and ikut jer arahan smpi lah ke tempat yg dituju...so kitaorg burn jer kupon mkn kat HRC utk satu sesi...tak lalu dh nak mkn mknan hotel...huhu kita pi pekena nasi kandaq and off to bayan...

:: tak tau napa mydear berkenan sgt nak mkn kat sini ::


:: nasi kandar, kuah tak banjir ayam grg merah ::


:: ane lap meja...mana saya punya aym grg tak smpi nie ::

serius ckp tak best mkn kat sini...best lai mkn nasi kat haji tapah kat umah kitaorg...kari dia okelah cuma tak berapa nak kick...tp tang ayam tu mmg spoil lah....tk menepati piawaian lah...tp takper kitaorg ada mkn nasi kandar baik punye...di mana? tguuu.....next entry (^__^)

lepas tu ada masa lai pusing2 lah dulu kat queensbay mall since byk masa lai utk check-in...yer kami check-in lai tp kali nie kat hotel lain plak...sajer tukar environmet sket....pusing2 kat queensbay tak lama ponx kejap jer...sbb yerlah shopping kompleks kan sama jer mcm kat kl...tujuan utama ada menda nak cari tu yg pegi jugak tu...tp takderlah kami nak pi bkt bendera ke, tanjong tokong ker atau mana2 tmpt lain lah...sbbnye bwk si kecik nie agak terbatas pergerakan..nak pi pasar chowrasta ponx terbantut sbb parking dpt yg jauh nak heret eman dlm keadaan tghari yg panas tu mmg tak mgkn lah...so next time ajerlah yer...tgu eman besar sket nnti...





lepas dh pusing2 kat queensbay terus pi check in...di mana? tguu next entry...huhu [entry penang yg panjang, berhari2 dh tak abis lai hehe].....
~~to be continued~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie