Friday, December 17, 2010

Penang Day 4 @ Breakfast, Check-out & Kayu Nasi Kandar..

hari nie last day kat penang...dh tadker menda nak citer dh sbb tak byk menda yg kitaorg buat masa nie...lai ponx gbr ponx dh tak byk snap...

:: cheeky boy...bfast time ::



:: time check out ::

:: lobby hotel kecik jer ::

:: the one and only restaurant yg ada ::


hotel nie dh lama lah rasanye sbb byk perabot2nye dh mcm old fashion...so far bilik mmg puas hati, bersih but cadar adalah bau kepam ek...doyai failed tul sib bantal berbau wangi....lasi satu tv dia kecit cinonet sgt lah nak kena tgk dekat2 bru nmpk...haha dasar rabun kan... =p so sapa2 yg agak nak pi bercuti penang satu family boley lah dok kat sini...suite kan so besar lah...bleh sumbat 2-3 family yg penting bwklah toto...extra bad ponx RM50 jer klu tak silap...wpun bilik agak mahal tp boley share2 lahkan... =)

lepas tu terus menuju bayan lagi...kali nie nak pi mkn nasi kandar lagi tp kat original kayu nasi kandar....org agak ramai jugaklh sbb masa tu kul 2 lebay...kat dlm penuh org kat luar plak org beratur nak amik mknan ponx ramai...erm tp takder amik plak gbr kat sana sbb dok sebuk bg eman mkn...huh adalah snap 2-3 jer... =(


:: saya minum kelapa , mydear plak air limau...kelapa tu best kelapa pandan wangi jer ::


:: mknan saya sedap sgt....ayam dia sedap sbb mcm rangup2 gitew...kari ponx mabeles...pingan yg dh bersih tu mydear punye hikhik licin ko mkn...kitorg gilir2 mkn sbb nak jaga eman... ::


:: dh masuk keta bru smpt nak snap...mgkn klu pki DSLR tak malu nak snap sana sini kot hehe ::

so itu jerlah rentetan peristiwa apa yg kami buat masa di penang ari tu...abis dh jgn tgu lai ek citer penang...lepas nie nak pi belah pantai timur lak...mydear nak pi kuantan sbb dia tak penanh gi sana...saya dulu masa bljr kat pekan, pahang mmg selalu pi kuantan...tp dh lupa dh apa yg best kat belah2 kuantan selain pantai...so klu sapa2 tau tmpt best kat kuantan bgtau ek...nak susun itinery dulu wpun tak tau bila lai nak gi hehe...planning tu penting baru lah bermakna perjlnan... (^__^)

~~end~~


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie