Monday, December 13, 2010

Penang Day 2 @ In-Room Dinning....


oke sambgan entry yg ini....Day 2 so sampai2 jer hotel konon2 nak pi mkn buffet jer sekali dia ckp mlm nie buffet seafood mydear terus senyum and saya terus seday...sbbnye mydear tak mkn seafood dan saya pengemar seafood...dia senyum tandanye no lah..if he smile and nod his head brulah oke...saya seday sbb dah tau dh mydear takkan mkn punyer...oke takperlah kita blk bilik and fikirkan camner....

so smpi2 jer bilik mydear ckp dia tak nak mkn kat HRC sbb dh kul 8 lebay and mlm itu adalah saturday night for sure lah ramai orgkan....in-room dining sajerlah...order apa2 yg ada jerlah...servis mmg sgt cepat tak smpi 20 minit dh smpi dh mknan...terkejut gaklah kan...sbb ingat lmbt lai smpinye....owh smbil2 tu cancel kan booked kat bukit merah....yg nie citer kemudian lah...

apa2 ponx mkn dulu...

:: nasi goreng ::
nasi goreng tu nasi goreng biasa jer mcm kita goreng kat umah jer...ada pandan chicken - tak best ponx...rasa pandan tu tak menyerap kat ayam ponx...grilled prawn besar tapak tgn eman...besar siut juicey and rangup serta fresh...huhu satay ayam cam biasalah rasa dia...sunny side up, papadom and acar jelatah...

:: kuatieow goreng ::
mcm biasa jugak rasa kuatieow biasa jer...cuma sgt generous ngan udang yg sebesar tapak tgn eman tuh...ada 5 ekor klu tak silap smpi termuak lah mkn udang huhu [sib tak mkn buffet seafood]...tp serius portion mmg besar...

:: kids meal - hot dog set ::
yg nie rasa cam biasa jerlah kan hot dog ngan roti and fries...tp fries dia best gemuk2 and lazat2...eman mkn dgn berselera fries tu kiri kanan tgn dia mkn...wpun kids meal tp sbnrnya adalah utk baba...satu set ngan air lemonade nyum2...

portion mknan mmglah besar even though for kid...mkn 3 pinggan cam nie smpi tak terabis lah mkn...end up hot dog nie mkn pagi esok jer...haha....

~~to be continued~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie