Thursday, December 9, 2010

Penang Day 1 @ Hard Rock Penang...

setelah di semak, ditelek dan membelek ada 200 lebay keping gbr tuh....byk jenuh wei nak edit, nak sortkan nak upload....hahaha so saya wat kptsn utk wat batch by batch lah tp gbr takder lah nak buh semua ponx...sket2 jerlah....yg cntik dipndg mata...

so hari pertama kitaorg gerak hari jumaat pagi...dr BSP kul 8.30 and berjanji nak berkumpul kat restoran jejantas sg. buloh....kitaorg konvoi pegi nie tp ngan my mil lah....yg org lain semua gerak sdri....

::bfast kami pagi itu nasi lemak sepinggan share berdua ::


:: kak, mana nie saya nak order nie ::

:: layan blues lihat pemandangan ::


:: tima kasih tuk gps kerana byk membantu ::


:: yah tido sudah ::

kitaorg tak ke penang terus tp lajak ke bertam sbbnye derang semua akan berkumpul kat sana...derang dh sediakan dua rumah homestay yg sgt2 selesa...mcm kat hotel sbb rumah fully aircond...tp syg lupa nak amik gbr rugi tul...bila dh smpi sana lepak2 sekejap kitaorg terus ke penang....derang ponx dh beransur2 nak smpi dh masa tu tp kitaorg tak smpt nak jmpa sbb perlu rushing ke penang sblm org blk keja....









sampai batu feringghi lebay kurang kul 4...sib lah tak berapa jem sgt sbb kitaorg bajet smpi sblm org blk dr keja....klu tau hazab nak menempuh jem kat penang nie...dh ler bwk keta mydear, lenguh kwn tu menekan clutch and break...huhu klu bwk tenggiling ku sure rilex jer tp nak wat cmner tenggiling ku kecik montotnye bila buh stroller tak muat dh nak letak beg...dh ler trip for 4 days sure lah beg besarkan....



:: view dr bilik kami...kali nie dpt tingkat yg rendah sket and dpt wing belah kanan ::


:: tuan punye blog dgn baju Hard Rock...beli masa last trip ::


:: the bathroom ::

:: si kecik pengexplorer ::

entry utk last trip to Hard Rock Penang...

so mlm tu kitaorg dinner kat hard rock cafe (HRC)...sbb kitaorg amik pakej bilik ngan mkn sekali so dpt 2 kali mkn kat HRC..pakej extra cheeze package...mlm tu kami dinner honey mustard grilled chicken sandwich dgn HR Cheeseburger, dgn soft drink and dessert...pilihan kitaorg vanilla ice cream ngan blueberry cheesecake [tak larat dh nak mkn tapau jer blk bilik]....lepas tu add lai order chicken wings sbb mydear mengidam buffalo wing...tercengang2 waiter kat HRC sbb kat situ tak panggil buffalo wing sbb buffalo takder wing...hahaha last2 panggil chef tanya...hebat tak derang melayan...so klu nak pi HRC chicken wing yg rasa ala2 buffalo wing ada lah perasa tangy ek...

:: Chicken wing ::


:: Hard Rock Cheeseburger ::


:: cheesecake ::

gbr takder sbb lupa nak bwk kamera...ada amik pki phone tp tak cntik gbr sbb gelap jer...so saya google jer gbr nie...so tamatlah entry utk day 1....eh silap tak abis lai day 1...huhu next entry bru smbg... =p

~~to be continued....~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie