Thursday, August 5, 2010

Hard Rock Hotel Penang...

last weekend kami bercuti2 di penang..sajer jer smntara balik kg mydear kat perak so kitaorg lajakkan perjlnan sampai ke penang....since eman ponx dh besar and sehat bolehlah bwk jln jauh sket instead of blk my kg...huhu




kami check-in hari sabtu and check-out isnin...2 mlm di sana...tp masa mmg byk dihabiskan dlm hotel and pool jerlah...mana taknye 1st day check in dh kul 4.00 - 4.30 msk bilik lepak2 smyg terus turun pool...masa tu dh kul 5...dlm kul 6 saya dh naik sbb eman crancky mgkn sbb letih..tak maunye dia turun pool...bila bwk turun melentik2 bdnye ngan nangis...naik2 jer mandikan dia terus dia tido...





mlm plak kitaorg dinner kat hard rock cafe..kami amik pakej hotel sekali ngan 2 meals..so kami pilih satu for dinner and satu lai utk lunch...bila mkn semua dh settel jln2 sekitar hotel jerlah..sbbkan mlm minggu suasana hotel adalah bising ngan live band tepi pool..amatlah tidak sesuai utk baby kan...terus kami naik atas and tidokan eman...lepas tu layan movie jerlah...




soknye plak ponx sama jer aktivitinye...pagi kul 9.00 pi bfast lepas bfast rilex2 kat bilik terus pi terjun pool...kali nie seronok nak mandi sbb eman nak turun pool dh...suka jer dia bila kami bwk kat bhgn kid pool...sbb ada yg air pancut2 tu, slide ada 3...air simbah2...bila pegang dlm pool dia suka jer terapung2...





tghari naik and cam biasalah eman tidokan..bila dia bgn bg mkn semua and kami bersiap dlm kul 3 bru kuar bilik nak pi bayan baru umah mak teh mydear...agak mencabar lah perjlnan sbb all the way jln jem jer...dh mcm jakarta plak weekend2 ponx jem...tension jer dh lah bayan baru belah sana pulau...kitaorg dok feringgi jauh tu nak pi sana...last2 lapar sgt mkn pizza hut jer...no pasembor and no nasi kandar... =(







blk dr umah mak teh smpi kat hotel kul 8.00 so kitaorg pi jln2 kat psr mlm sepjg batu feringghi...niat di hati nak cari dvd tp nan ado...seday lai.. =( yerlah itu sbnrnye niat kami nak jln2 kat situ...yerlah klu bwk si kenit nak jln2 sepjg batu feringghi tak mgkn lah...agak2 dlm stgh jam jln tak jmpa apa2 terus kami blk jerlah...malas lah buang masa....






balik bilik mandi bg eman makan and terus tidokan dia...sib lah dia tido sng jer....kami ponx order nasi grg room dine-in jer mls nak kuar2 sbb eman dh tidokan...smbil tgk movie jerlah...sib lah byk movie best2...cam takder life jer kan pi bercuti...sbb byk masa dihabiskn kat bilik jer...tp sgt enjoy bersama2... =)

~~end~~

3 comments:

Zara said...

hi..u have nice blog..ive been to HR Penang last few weeks too..nice hotel rite? btw, salam perkenalan :D

mieoney said...

thanks zara...
yup sgt2 lah nice hotel...dok dalam hotel jer ponx tak rasa borink...byk jer hiburannye...

salam perkenalan juga... =)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Design with love by Jiji for Zamimie