Tuesday, August 17, 2010

Iftar Day 6


semalam saya tak masak ponx utk berbuka...mydear msg bgtau jgn masak so ke bazar ramadhan aja kami...1st time nie nak pi seelalu mydear yg pegi time dia blk keja....so takderlah nak sesak2 sgt... so saya sajer nak g and tgk environment dia sbb nnti sng dh tau apa yg ada so order jer ngan mydear...tp itulah bila dh berdua pegi kepalanye berdua keinginan ponx tak sama...tu yg ada terlebay sket mknan tu...

utk kueh talam tu kitaorg beli pukal 5 RM2...so amiklah talam keladi, cendol and jagung...satu lai tu cam puding marble kot saya tak mkn ponx...saya mmg pengemar kerang so nmpk jer kerang terus beli tp takder sedap sgt ponx mmndgkan deria rasa ponx tak berapa sgt so cam hambar jer rasa dia....klu dpt kerang bakar best gakkan...

main dish pulak saya beli nasi kerabu ikan grg tepung...pergh makcik nie punye tepung kat ikan keras ketung...dh lah saya nie kurang keupayaan mengunyah serta mengigit so separuh jer yg abis...nasi kerabu makcik nie mmg best tp tulah bln2 pose nie mkn mknan kering2 nie mmg boleh tercekik...saya asik bersulamkan air jer...last separuh jer abis...





takperlah ari nie kita masak jerlah sng menepati citarasa serta menjimatkan...so abg ari nie you pergi jerlah param tu sorg ek... =)

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie