Friday, August 13, 2010

E-man is Now 9 mon....




sudah besar anak mama nie...dh 9 bulan dh dia....byk dh perkembangan diri dia yg kdg2 tanpa saya sedari...

  • sekarang dia dh ada gigi 2 btg...bhgn bawah yg atas cam ada potensi nak tumbuh gak sbb gusi dh bengkak dh..

  • dh boleh merangkak tp 2-3 lngkh jatuh kedepek pas tu tak mau lai dh merangkak....susah lah nak tgk dia merangkak....lebay suka menyelar lai..

  • sgt suka makan...sekali makan satu mangkuk tu mmg habislah....dn boleh terima apa jua jenis mknan...

  • dh tau mknan sdri...mean klu saya dtg bwk mangkuk mknan dia akan wat mulut cam nyum2...atau klu saya buka biskut depan dia ponx dia dh wat aksi cam kunyah and mata memandang biskut...

  • dulu tak suka naik walker sbb skrg dh cekap ngan walker kedepan kebelakang perginya...tmpt feveret kat dapur nak selongkar brg kat dapur saya huhu...

  • dh boleh pnjt2 tp so far tak pernah dia pnjt meja kerusi org brg2 tak bernyawa lah...selalu yg jadi mangsa kitaorg lah sbb sngkan boleh tarik bju, rantai semua...

  • dh pandi n rajin pegang botol susu sdri...dulu boleh gak tp pemalas lipash..huhu

  • dh boleh minum pki cawan....klu nmpk cawan plastik dia akan amik and suakan kat mulut cam minum...selalu saya bg air msk guna cwn sbb klu bg guna botol dia tak mo minum...

so far ini lah perkembangan2 eman yg seronok kami suami isteri nak ceritakan... =) masa berlalu kejap jer skrg nie eman dh pjg and dh nak sethun dh dia...

:: kat bwh nie kira gbr latest eman yg ada kat hp saya ::

:: pstt mama nak tau tak tdkan baba kentut kat umah tau... ::



:: minum susu sdri lepas tu tido sdri...good boy ::


:: otw nak pi rumah onyang ::

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie