Thursday, August 5, 2010

Baju Mandi Eman....

ingat lai ari tu sebelum ke penang my mum pesan..."ko jgn rendamkan budak tu dalam kolam karang selsema balik plak"....yolah eman kan bru jer baik demam bru dkt 2 minggu kuar spital lai tu dah kami bwk dia pi berjln...huhu tp alhamdulilah tidak apa2 ponx dia, selsema ponx tak kena...

tips dia saya penah baca klu mandikan baby dlm pool biar seluruh badan dia terendam dlm tu...yerlah klu separuh badan jer yg masuk bhgn dada terdedah ngan angin kan ke sejuk bhgn dada...itu lah puncanye kena demam...

so sblm pergi ari tu kami dh siap2 dh belikan eman swim warmer....ianya utk melindungi badan eman dr sejuk...bju tu bgs gak saya rasa sbbnye bila bukak2 jer saya rasa belah dlm tu panas jer and tak berapa bsh sgt cam lembap2 jerlah....


selain itu tips lain bila bwk naik pool terus jer lap2 and tukar ngan bju kering...lepas tu kepala lap kering2 and pkikan topi...bila dh blk bilik mandikan ngan air suam and sapukan ngan minyak yuyi....


itujerlah cara yg saya gunakan and alhamdulilah eman sehaat jer tak kena selsema, demam or batuk...yolah berjaga2 lah kan...

:: bju mandi eman ngan baba yg tak berbaju...auww seksi you..haha ::

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie