Monday, December 6, 2010

Cream Chicken Macaroni....




okelah hari nie nak share ngan korang resepi yg simple dimple jer...sng lah kan klu utk ibu2 yg bekerja nie and bila korg dh tak tau nak msk apa nak bg anak mkn....huhu owh dn juga kita sdri ponx boleh mkn juga...

oke ada dua cara nak buat...sbb saya tau lah ada atr korng nie mmg sgt mementingkan kesihatan anak2...saya ponx sama cuma kdg2 utk yg mudah pki yg instant tp tak perlu byklah....so mcm saya guna cream chicken jenama campbells's....lepas tu apa yg diperlukan adalah full cream milk, air, sayur mayur, ayam ke klu nak...


mula rebus dulu mcaroni tu ikut suka brp kembang kita nak...lepas tu masukkan air, susu and sup campbells....jgn buh byk2 agak2 satu sudu besar n cmpur ngan air dlm satu or dua cwn dh cukup dh...susu plak ikut suka brp pekat kita nak...lepas tu masukkan ayam and didihkan smpi dpt kepekatan yg kita nak and masukkan macaroni tu...bila dh agak kering sket campakkan daun saderi and angkat...klu nak letak cheese masa nak tutup api tu campakkan jer cheese...dh siap boleh mkn..

klu cara lain plak masak sup ayam cam biasa and campurkn susu, masukkan macaroni tu...klu nak pekat campurkan ngan tepung jagung or masukkan jer air rebus macaroni td tu...sng jer kan...
~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie