Friday, January 16, 2015

Labeling Baju Sekolah...

cerita anak2 masuk sekolah...takder menda nak citer sbnrnya sbb tahun nie tahun ke-2 eman sekolah kat brainy bunch...takder yg special atau takder keterujaan utk dia sbb hari2 pegi sekolah...cuma time cuti tu dia dtg utk main2 jer...kira mcm pegi daycare jerlah...baju kitaorg cuma tambah sepasang jer yg baru....so cukuplah 4 pasang jer baju...beg ponx pki jerlah yg lama..next year masuk darjah 1 bru kita beli bag baru...kasut ponx takder beli sbb pi sekolah pki selipar jer...sbb kat luar dah kena buka...so no use pki kasut bagai....

last year masa baru masuk sekolah mmg kerap lah tertukar baju dgn org lain...klu jenis mcm saya ada label tapi stkt tulis pki pen lama2 hilang...lagi lah kat seluar dia color hijau gelap so tak berapa nmpk sgt....kdg2 tak kenal sapa yg punya just letak kat lost and found tp takut ada org plak tersilap amik...ada sekali hari tu eman punya seluar tertukar...dok tanya kat wasap group semua org senyap jer...hari2 dok ushar kat lost and found tu tp takder plak yg letak balik...last2 terpaksa jerlah saya pkikan seluar yang tertukar tu, dah lah singkat tapi mmg terpaksalah sbb takder dah seluar lain...bawah dia siap kena buka jahitan tp still singkat...takperlah bertabah jerlah pki...bdk mmg tak kisah tp mata mak tgk sakit hehe....

.:: label jahit belah dalam baju... ribbon tak beli lagi masa nie so belasah jerlah pki tali ikat fail... ::.

so tahun nie saya dah siap labelkan dah baju dia awal2...saya buat sdri mcm label utk baju and jahit kat belah dalam...tapi bila dah naik sheikh menjadi2 jadinya...so buat yg ala2 name tag tu letak kat baju uniform dia...so kira mcm name tag gitew....

 .:: nama dekat bawah tu sport uniform so ranggi sket letak belah bawah huhu ::.

sbb eman full day kat bbim kena juga sediakan bantal and selimut....jd apa lagi semua ponx nak dilabelkan haha... cuma bantal jer tak letak...tapi sarung bantal tu tak ada kot org sama...lagi ponx takkan eman tak kenal bantal sdri plak huhu...tapi gigih jugaklah saya takder mesin jahit kot, so belasah jer jahit kia...bengkang bengkok kot hehe....

.:: label juga dekat selimut...tema spiderman yg nie besar sket saiznya ::.

lepas tu gedik juga amik2 tempahan utk jiran2 terdekat...hehe sajer suka2 sbb bila dah tau cara buat mmg rasa tangan gatal jer...rasa mcm semua ponx nak letak label...hehe jagalah nnti eman awak darjah satu semua mama lekat label... :p biarlah nmpk mcm poyo sket dari sakit hati...ada yg member tu anak masuk sekolah tadika dua pasang baju hilang...ermmm mgkn parents lain tak tau cara nak pulangkan...at least klu tersilap masuk bag ada letak label snglah dia nak pulangkan balik....klu stakt baju basahan tu takderlah saya labelkan sbb baju2 biasa jer ponx buat pki kat sekolah... 

.:: tempahan jiran ::.

ada sapa2 nak order bolehlah yer...hehe insyallah cuci byk kali tak tanggal kot...sbb teknologi dia mcm kita print t-shirt tu... :) so far dah beberapa kali cuci takder plak tanggal...

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie