Monday, January 19, 2015

Cerita Sekolah Areel Eaman...

org ada anak sekolah nak citer, so kite ponx nak citer juga...tapi takderlah nak citer apa...tapikan tetiba jadi cuak sbb tahun depan eman darjah 1 tapikan dia tak tau nak guna duit lagi...bg duit and suh bayar kat kaunter ponx dia takmo...acaner tu...yg dia tau 2 singgit jer...huhu pengaruh upin ipin lah nie...tak tau lah camner nnti bila dah masuk SK...saya takder masalah nak bekalkan dia mknan ke sekolah sbb saya ponx mmg kerap bawak bekal ke opis...cuma kita nak kena ajar juga life survival juga kan...kalau tak sampai bila2 pun takut nak pi beli mknan kat kantin huhu....

takper ada masa 11 bln lagi nak ajar...so kita citer pasal kopak duit mama ngan baba tiap2 kali amik eman kat school...tu yg lecehnya kalau sekolah atas kedai nie...setiap kali amik mmglah kena paw...klu dgn baba mmg dia layankan, klu ngan mama sesekali jerlah merasa...mmg mama sengaja pi amik eman tinggalkan duit dlm keta...so klu dia minta nak beli macam2 ckp jerlah takder duit...tp pandai plak ckp "nnti mama amik duit baba yer"...huhu sedap jer ye ko suruh mama amik duit baba...takperlah ada alasan minta naikkan elaun klu gini... :D korg tgk jerlah gbr kat bawah nie...



nampak tak, nampak tak? berderet kedai...cool blog, pizza hut, speedmart and kedai mamak...huhu nangis mama amik eman hari2 blk sekolah....baba dia layankan jer...kdg bawak balik pizza hut...lps tu baru2 nie ada plak kedai waffle depan cool blog tu adoyai...tgh tgu waffle siap terus ckp "mama eman panaslah eman nak air"...erkk huhu tu blm lagi muncung2 mulut nak pi makan kedai mamak...pagi pekena roti canai or maggi grg ngan milo ais..balik plak nak mkn nasi ngan ayam grg..mana lah mak ko tak gemuk eman....huhu tu nmpk depan cool blog tu ada jual pisang cheese tu...glup! glup!

.:: nasi putih + ayam grg + kuah kurma & milo ais ::.

.:: tgk muka kesian mcm tu mmg baba mudah cair lah klu buat muka kesian cam tu huhu ::.

klu nak elakkan dari semua benda nie kena plak singgah speedmart...dapat beli biskut oreo RM1 ponx dah seronok dah...nie untung pasar malam dah pindah jauh sket...klu sblm2 nie pasar malam kat area bawah tu, mmg lah kena paw lego RM4 tu, milo ais satu, bebola cucuk2 atau aym grg uncle bob tu....tak ke parah sekali pegi pasar malam jer habis RM10 huhu....

.:: roti canai banjir telur separuh masak ::.

.:: rojak sedap nie ::.

mak pak ponx tak bley nak mengalah...dah alang2 singgah mkn kita ponx mknlah isi perut sekali...haha nmpk gbr atas tu roti canai banjir dengan telur separuh masak...hehe nak suh buat roti tampal goyang takut mamak tak pndi...kat kafe opis saya jer yg pndi buat roti tampal goyang...sedap wei pagi petang mkn roti canai...haha mmg sedap kaw2 sama sedap mcm badan naik kaw2....diet ponx tak berapa nak berguna sangt mcm nie...haha

.:: muka dia ponx dah bulat asik makan jer huhu ::.

1 comments:

strawberi said...

mimi...anak i dh drjah satu pn xreti mmbli..haha...lgpun kt kantin ramai sgt..biasa kita bg bekal je..senang..pastu bg duit singgit..kurg2 dia dh kenyang mkn bekal..pastu bwk plak air...xyah mmbli pun

 
Design with love by Jiji for Zamimie