Thursday, February 5, 2015

My Iman Noodles House Cyberjaya....

lama dah sunyi sepi blog nie...tetiba muncul balik...hehe mcm biasalah malas melampau2...lagi2 lah skrg nie malas sesangat nak snap gbr...mydear mmg rajin snap picture...tapi pic anak2 jerlah yg byk...hehe byk jer sbnrnya nak citer...kesian kat nuffnang bg paid advertorial tp blog tak berapa nak aktif kan...huhu takperlah kita mula balik slow2...janji...ini janji...insya-Allah..


so kali nie nak citer pasal satu noodles house dekat cyberjaya...stkt nie dah dua kali saya pegi...1st time pegi dengan family in law...masa tu malam minggu...sabtu malam...mmg penuh giler kedainya...dengan danial yg meragam tak hingat, dgn mknan ada yg tak smpi, terus saya jadi moody nak mkn mlm tu...haha terus semua jadi tasteless...so dikesempatan cuti haritu, eman ke sekolah, danial pegi rumah pengasuh, jadi berdating lah kami suami isteri...hehe ke sinilah lagi sbb mengidamkan sate kambingnya yg sedap....



kawasan nie tak byk lagi kedai yg dah bukak...senang rasanya klu nak cari...so kali nie simple jer order kitaorg satu menu mee, satu menu nasi dan satu lagi sate kambing yg mabeles delicious....meh kita jamu mata yer....


menunya takder gbr2 kertas gini jer...klu rajin korg masuk lah dalam and tgk gbr dekat dinding2 tu...huhu tak ponx kalau rajin pi bukak FB My Iman Noodle House and survey2 dulu gbr mknan dalam tu....kalau takder korg pilih dan menang jer...hehe mknan dia simple jer soup noodle, gravy noodle dan nasi...harga pukul rata satu pinggan RM8...senangkan...tak yah serabut2 kepala otak....tapi menda yg plg utama klu korg dtg sini kena order adalah bahagian meat tu no 28 nmpk tak? Xianjiang Mutton Roast Stick...bahasa mudah sate kambing...ini klu peminat tegar kambing order byk terus...sbb klu order sket2 nescaya korg akan order lagi lepas tu huhu.....ayam dia sedap juga cumanya saya tak berapa gemar sbb dia part dada2 jer...so klu mkn tu mcm a bit dry sket kat tekak...depends lah klu nak cuba no harm...ada org suka, ada org tak berapa suka....


so kali nie saya order yg simple2 jer  beef soup noodle...simplekan datang mcm nie semangkuk...tapi for sure korang akan hirup sampai ke titisan terakhir...sedap sbb dia mcm soup yg ringan jer, tak berminyak and tak rasa muak ponx...klu perasan nnti atas meja dia ada cili ngan kicap cuka...korg letak yg cili tu mmg sedap hirup2 pedas and panas perut lepas tu huhu....tapi tetap juga nak hirup smpi habis...kuikui



lagi satu kitaorg order braised beef rice...sedap juga nie...1st time juga mkn nie...rasa dia mcm pedas2 berlemak and ada rasa masm sket...susah lah nak ckp...braised beef nie dia ala2 stew juga, tapi version Chinese punya...ada kentang dan carrot...bley juga order lagi next time nie, eman sure suka... 



ya inilah dia hero yg kita tunggu2...xianjing mutton roast stick...sekali kitaorg order amik 10 batang terus...mmg rasa tak cukup nak order lagi lepas tu...hehe tapi sbb perut dah kenyang tak baik tamak...next time kita dtg and mkn lagi...mutton roast stick nie dia rasa berempah and pedas...rasa rempah yg kuat....klu mkn mmg rasa panas satu badan...tapi sedaplah...kita tak akan boleh jangka rasa dia...huhu rasa and bau kambing takder ponx....mmg tak perasan itu kambing...daging dia ponx lembut jer....


kalau nak lagi sedap tu dia korang  cicah sekali dengan cili yg disediakan atas meja tu...mmg bersudu2 kitaorg cedok cili tu....cili nie rasa dia mcm pelik sket dia tak pedas mcm cili api yg klu mkn berair2 mulut, dia rasa mcm pedas2 panas2....efek mcm mkn lada hitam....sate nie panjang tau...lebih panjang and dari sate biasa tu...mmg puas lah mkn walau satu org mkn 5 cucuk jer...

owh yer lupa nak cerita air kat sini dia takder jual sbb dia bagi air free saja...dah lah free, free flow plak tu...wpun free pilihan byk juga...air2 biasa mcm minuman bergas, ice lemon tea...and yg paling best dia sediakan juga minuman panas berherba macam air jasmine tea, teh bunga dan ada 2 jenis lai yg saya tak tau nak sebut namanya hehe....

lokasi dia adalah dekat bangunan yg ada bank islam..ada restaurant puffy buffy juga disitu...bangunan baru yg dekat dengan restaurant saba nasi arab tu...korang ronda lah depan2 sket sure nmpk...bawah nie alamat dia...cerlah try waze atau guna gps insya-Allah smpi... :)

Alamat: 42, Block 4810, CBD Perdana 2, Persiaran Flora, Cyberjaya
Tel: 03-83209372

3 comments:

~LeeyanaRadhi~ said...

memang sedap mkn kat sini.. kite slalu lunch sini sbb dkt dgn ofis..hehhe

mimie said...

LeeyanaRadhi ~ untunglah opis dekat boleh makan selalu...teringat2 sate dia tu nyum2...

Azlin Zain said...

Dh pg skali mmg pg berkali2 kitorg ni

 
Design with love by Jiji for Zamimie