Wednesday, February 11, 2015

Santai Petang...


cerita-cerita santai jer...bkn selalu ada peluang macam nie sbb kereta mydear park kat dalam...so this time klu tak silap mydear kena keja petang...so saya plak smpi umah plak awal, so bagi jerlah budak2 nie main dekat depan rumah...asik terperuk kat rumah jer ngan ipad and tv....so beriadalah kat luar...


 sebelum tu sbnrnya nak ajar eman main basikal, tapi harap maklumlah sikecik dani nie mmg dengki sangat dengan abg dia...apa abg ada dia ponx nak, apa abg main dia ponx nak main...masalahnya klu boleh bertoleransi takper, ini tak boleh yer...klu tak dapat either menjerit ngamuk atau guling2 yer kat lantai...adoyai pening kepala mama and baba...masuk sket citer semalam, boleh dia baring telentang kat petronas gara-gara dia nak jalan...tp saya nak dukung dia...aishh sajer kan nak jadi attention seeker...


lepas tak boleh main basikal bola yg satu nie yg direbut masing2...lagi pening kepala mama...dah terjerit2 depan rumah...yg abg bantai nangis jerlah...dia tak berani sgt nak buat adik dia...tapi kdg2 terlepas jugalah saya nmpk eman buat adik dia...klu boleh tak nak marah sgt eman, sbb takut nnti dia rasa terasing...


dapat peluang nie dah macam soccer player plak gayanya....gaya jerlah huhu...eman nie kitaorg tak jmpa lagi apa minat dia...kdg2 saya under estimate him tau, tapi surprise dia boleh buat...mgkn dia jenis low-profile gitew hehe..tapi tulah awal lagi nak push2 dia, so biarlah awak nak main byk2 ponx mama tak kisah...cuma ada sedikit pantauan and sedikit paksaanlah...sikit jerlah yerlah supaya tak teringgal sangat dari org lain...kang main jer jadi berlemak plak huhu....


si kenit nie lagi panjang perjalananya...harap semakin membesar, semakin kurang perangai pelik2 nie...korang doakan lah mama murah rezeki supaya mama dapat spend masa byk2 dengan korang yer...aminnnn...



1 comments:

juelee said...

iman mcm rayyan tak bt adik tapi adik nya allahuakbar.. garang!

 
Design with love by Jiji for Zamimie