Tuesday, February 24, 2015

Comotnya Dia...


baby charm namanya nie, wpun comot tp nmpk comel jerkan...cuba klu abg eman awak mcm nie, mau kena jerkah ngan mama....hehe masa nie mkn mee suah klu tak silapnya, habis melekat2 saty badan.. nielah budaknya yg byk sangat akalnya nie, ada jer nak buat mama sakit kepala....sekarang nie klu nak mkn kena sediakan dua pinggan and sudu...satu utk dia satu utk mama, letak jer maknan janji ada dlm pinggan tu...buat main kitai2 gitew, mama suap tetap juga nganga...huhu  klu mkn kat kedai begini jugaklah, habis sesepah mkn, baju ponx comot2 jadinya....


tengoklah nie tengah2 makan elok2 tetiba nangis jer...tah apa yg dia nak gaknye...huhu baba rajin lah pujuk nie, klu mama tak kuasa nak melayan sbb tau dia ngada2 jer lebih...kdg2 sbb nak pki sudu 2 btg mkn...atau kdg2 nangis sbb baba bgn dari situ pegi tempat lain...dia kalau boleh nak dua2 org ada depan mata megadap dia baru dia boleh bertenang...tak ke manja sangat tu namanya... :p


bila dah manja2 melampau nie tak pasal2 jer kena speku ngan pengasuh mama pregnant lagi...haha sabar2 yer acik mar...mama nak mengadap danial ponx dah tak cukup napas, takut nnti pregnant awal2 nie teruk plak nak melayan kerenah danial ngan morning sickness...tapi gigih juga mama ganti puasa skrg nie...kot2 lah termengandung, puasa dah ganti...almaklumlah pengalaman yg lepas dua2 kali pregnant, dua kali ponx mabuk teruk....


kita mengadap dululah si kecik nie sampai puas, dah busuk masam esok kita hasilkan baby baru plak...hehe bila fikirkan umur, dah tak byk masa lagi, tapi bila fikirkan kerenah dia, urut dada kejap...takper perangai2 mcm mana ponx mama sayang juga...tak lama mana ponx, makin hari makin membesar, makin berubah lah perangainya... :)

1 comments:

juelee said...

huwaaaa sama peel danial ngn mayyah.. mmg pening betol lah, nak makan suap sndiri, sepah je yg byk,, kalau kt kedai smpi malu kite sbb habes lantai sepah ngn nasi seme...

 
Design with love by Jiji for Zamimie