Monday, March 2, 2015

Swiss Garden Damai Laut...



raya cina hari tu mydear buat kptsn nak pi jenjalan plak...selalunya balik kg jer time2 cuti macam nie...tapi kali nie kami ubah tradisi...sajer nak rasa mcm mana bercuti time org lain ponx cuti juga...yerlah tahun depan eman nak masuk sekolah kebangsaan, so time cuti sekolah adalah time kami sama2 berjln mcm org lain juga....sbb last balik kg mydear haritu saya tanya mydear kenapa walau dekat kg dia dengan lumut, tp kami tak pernah bercuti di sana...so kali nie ke sanalah kita...so pilihan kami swiss garden damai laut...sbb jauh dari kawasan sesak mcm kat lumut, tepi pantai...dan takder sebab lain...hehe


kalau nak tau jalan masuk swiss garden dari jalan besar agak jauh ke dalam...rasanya dalam 5km kot...and kawasan di kiri kanan dia kelapa sawit dan semak samun hutan jer....jalan ponx takder besar sangat, macam jalan kampung gitew...nak kuar malam2 agak horror sket...tapi spjg jalan ada lampu jalan...so takderlah seram sangat ponx....


kawasan sekeliling mmg penuh dengan tumbuhan hijau dan laut jer...mmg sangat sesuai utk org nak release tension...tapi datang time cuti kot, ramai jer org sana sini...tapi takderlah sesak sangat...cuma time dekat pool ramai lah orgnya...pool mmg bestlah sbb besar sket...cuma pool kanak2 kecik sangat...time peak petang2 tu penuh kolam...kelabu jer air kolam...last2 kitaorg bawak jer askar dua org tu masuk pool dewasa huhu...


biliknya agak usanglah...sbb dia tak refurbish ponx wpun katanya 4 star tapi saya rasa biliknya tak mengambarkan ponx...tapi still lagi selesa, dan tilam bantal cadar takder bau kepam dah kira oke pada saya. 


aktiviti ponx byk boleh buat kat sini...sbb watersport dia berjenis2 tapi agak mahal bg pendapat saya...tapi terpulanglah, klu rasa2 nak rehat and rilex2 kat hotel jer still boleh considerlah...tapi pantai sebelah sini tak berapa nak best huhu....


oke dah tak tau nak cerita apa layan jerlah gbr kitaorg ek...huhu







0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie