Monday, February 21, 2011

Tragedi Petang Jumaat...


citer minggu lepas tp sajer nak simpan smpi hari isnin baru nak citer...bkn apa klu kat umah tu mmg malas + takder masa nak menepek muka kat depan pc...klu ada ponx wat acara blogwalking ngan facebooking through iphone jer smbil baring2 nak tidokan eman...

ptg tu blk keja ujan lebat giler...amik eman semua nak msk umah tgk pintu gate kunci plak...dh ler separuh basah dok kuar msk keta wpun pki payung...lagi leceh nak msk keta klu pki payung lah dgn bju basah ngan keta sekali basah [belah dalam keta lah]...terus kol mydear sbb dia ada dlm umah suh dia bukak pintu...

saya klu dh blk umah nie mmg tak naik dulu lah...paling2 ponx duduk jerlah kat sofa bwh, klu dh naik atas baring2 landing2 surelah jd malas...so time blk terus kuarkan brg nak masak, basuh2 ppinggan kemas2 sket apa yg patut smntra tgu ayam defrost....bagi ben mkn, angkat bju, basuh bju sapu2 sampah sket2...tak ponx main2 ngan eman....pjg plak citer huhu

masa nie ujan dh tak lebat tinggal gerimis jer, saya tgh basuh pinggan, eman plak tgh main ngan ben...sekali guruh ngan petir yg kuat...apa lai eman punye terkejut smpi terlompat2, naik kesian saya...saya dukung dia nangis cam tak kuar suara..suara tersekat2 nak kuar tp teresak2 sket..cam org tahan nangislah...punye dia terkejut...risau plak saya lepas2 nie dia takut klu bunyi guruh ngan petir...saya pujuk2 sket okelah dia dh boley bertenang and main balik ngan ben...

saya ponx dok lah sekali ngan dia main ngan ben...tgh2 main dia tolak pintu blkg umah saya tu terkenalah papan fridge magnet (FM) tu and tak tau mcm mana penyendal pintu boley tercabut plak...so bila pintu ditolak mmg jatuh lah papan tu...dh ler papan FM tu jenis zink jatuh kat lantai mmg bunyi kuat lah...di tambah dgn FM yg sekali berderai jatuh mmg kuat lah bunyi dia...

apa lai melalak lai mamat tu...nasib saya betul2 kat tepi dia terus peluk and tenangkan dia...mydear plak dr atas melompat turun tangga sbb dia fikir peti ais jatuh...huhu tp lepas tu tenang dh dia lepas kena pujuk sket2 ngan baba...saya ponx kemas lah FM tu byk jugak yg pecah berderai...saya sapu terus masuk plastik nak buang lah konon....sekali mydear marah lah plak huhu...sbb dia nak cantum2kan..sayang sbb tak tau lai bila boleh pegi lai kata dia...












mmg berjaya lah dia cantumkan tp ada gak lah serpihan ujung2 yg tak jmpa...tp dr pandagan mata kasar nmpk smepurna ajer...so semua FM dpt diselamatkan seperti sedia kala...huhu


~~end~~

2 comments:

With Julia said...

sayangnya yer kak mimie byk pecah souviner cntik2x...cian kt bb eman terkejutt...hope everythings goes well sis :)

mieoney said...

alhamdulilah semuanye dh oke..FM tu takder satu ponx yg dibuang semua dpt dibetulakn semula...
bby eman plak dia oke jer dh lupa kot kejadian2 tu semua...hehe

btw thank jue.. :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie