Thursday, February 10, 2011

Kicap Kipas Udang Tiruan...

rasanye ramai pengemar kicap disini...klu tak mkn dgn nasi ponx kdg2 bila kita goreng mee or nasi goreng mesti nak letak kicap wpun sedikit...yerlah nak bg rasa sedap and kaler dia cantik sket...saya seriously mmg pengemar kicap...dulu2 mmg mkn nasi kena ada kicap...lagi lah bila mkn nasi dgn asam pedas or masak kari or masak lemak cili api...bru lah sedap dan berselera mkn [tetiba rasa lapar plak huhu]...

tp sejak peknen dulu mmg dh tak mkn dh kicap ngan nasi...ini semua gara2 mydear lah dia tak bg mkn sbb takut anak kuar itam...haha tak bley pki tol...tp sbnrnye dia tak bg sbb kicap kan mcm ada bahan perasa so tak elok lah kan mkn lai lah tgh peknen sbb takut effect ke baby....so lepas2 tu mmg dh kurang dh saya mkn kicap...tp bila masak akan letaklah....

citer psl kicap nie dh kuar dlm kosmo 14 Disember 2010 rupanye, tak perasan plak saya...pastu ada satu hari tu dok blogwalking terjumpa artikel psl nie...terus lah saya google2...huhu klu sapa2 yg dh tau bgslah klu sapa2 yg tak tau lai sila amik tau yer...



oke jom kita tgk perbezaan kicap kipas udang tiruan dengan yg asli...gbr nie semua saya google so klu ada dr blog mana2 tu saya mintak maaf yer tak kreditkan sbb byk sgt nak bg kredit...tp anggap jerlah wat pahala kan, kan tak yah gado2...huhu

.:: yg nie perbezaan dr segi penutup dgn cetakkan expired ::.


.:: beza dr segi penutup ::.

.:: beza dr segi bar code ::.

okelah itu jer yg saya dpt dr hasil mengoogle...moga mendpt panduan utk semua

~~end~~

1 comments:

With Julia said...

Tq kak mimie...good info..itulah kekadang beli kicap atau barang lain yg berbotol atau berkotak kekadang terlupa utk lihat original atau tidak. Sekarang kami kena lbh hati2. Macam2 kan sekarang org nak menipu. So, after this kena hati2...tq kak mimi. Sharing is caring ^^V

 
Design with love by Jiji for Zamimie