Tuesday, February 8, 2011

BBQ & Steamboat...

dapat mkn steamboat ngan BBQ mmg best...ini lai aktiviti kitaorg kat kg...thanks tu along and kyana sbb sponsor semuanye...huhu next time wat lai ek...best oooo sedap jer sbb tukang mkn jer sedaplah, cuba jd tukang bakar mmg peluh2 menyumpah kat situ...haha klu kita bukak kedai lepas tu kita jer yg mkn mmg takder untunglah sbb kita jer mkn byk2...haha kena caj buffet tak ley murah2 kena caj lebay sket...ahaks

.:: along tgh setup tmpt bbq..smbil2 tu kitaorg dok perati budak2 dok main, jd mandur kejap ::.

.:: pembakaran terbuka sedang dijlnkan...masa nie dh kul 6 lebay dh, tp terang lai sbb maghrib msk lambat kan ::.

.:: atr bahan2 pencicah dan perapan...macam2 ada yg plg best thick mint sauce tu cicah ngan kambing mmg maveles lah ::.

.:: pembakaran batch pertama...lepas tu dh tak larat dh amik gbr..ada chicken wing, udang, lamb, beef, beef burger - ini for kids [pic selebaynye mmg takder sbb dh mlm kamera saya tak cntik amik gbr mlm2] ::.

.:: bahan2 steambot mee, sayur, segala bola2 ikan, kain buruk aka fuchuk huhu ::.

.:: tauhu, lalalala....hehe ::.

ini jer gbr yg ada...gbr yg lain takder lagi ponx semua dlm keadaan aurat yg tak sepatutnye so kenalah ditapis2kan...tp apa brg org tengah sedap2 melantak ko sebuk nak snap gbr sana sini sbb akan mengakibatkan kerugian...yelah habis mknan nanti [dasar tamak haha]...tgulah lepas nie klu beli DSLR [mcm mampu klu dpt duit NN ribu2 boleylah]..apa2 ponx best and seronok sgt...next time buat lai... ^__^

~~end~~

2 comments:

With Julia said...

mmg best wat sekali sekali bbq kan kak mimi dgn family...wah meriah yer dish...wauuu! mantop yer :D

mieoney said...

hehe biasalah jujue time nielah nak rapatkan hubungan kekeluargaan...
owh tu mantop sbb abg akak chef, kakak ipar akak pastry chef tu yg klu wat makan2 tu mmg mabeles...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie