Monday, February 14, 2011

New Family Member....


presenting our new family member


*


*


*


*




eh silap2...salah upload gbr plk... ;P

jap ek upload lain plak

*


*


*




inilah dia my new family member....little kitten namanye kitaorg bg Ben stkt nielah..tak taulah klu esok2 nak tukar nama lain plak...klu ikut eman dia panggil NYA jer...huhu yerlah bercakap tak pandai dia ajuk jerlah apa yg kucing tu bunyikkan....org yg plg suka masa kitaorg amik adalah eman...for surelah mulut tak abis3 menyebut...gelak smpi meleleh air liur...bila kucing tu gesel2 kat kaki dia lai lah dia suka...huhu so nanti sama2 lah membesar ngan eman....

ben nie kitaorg jmpa kat mudah.com.my sajer jer sbb mmg niat nak bela kucing since eman ponx sgt obses ngan kucing...klu nak beli kucing2 luar biasa nie mmg tak mampu ler..so meh kita adopt kucing biasa jer jenis Domestic short hair...hajat dihati nak cari yg domestic long hair...dah ada ura2 member kepada member nak kasi tp nak tgu kucing tu beranak dulu pas tu amik lah anak dia...so blk kena bincang2 ngan mydear tgk dia setuju ke tak...sbb kucing yg nie dia cam ada campur sket ngan kucing lain..british + domestic klu tak silap....

kitaorg amik kucing nie mlm smlm...owner bg nama dia mawi tp tak molah saya mawi...huhu kang nak panggil mcm geli jer...kucing nie dia bg mcm tujerlah cuma kiatorg byr kat dia RM50 jer sbb kos utk vaccine serta deworm...tu jerlah bkn jual beli ponx...dia ponx siap ada bg kad sbb dia bwk ben pi jumpa vet kat UPM...tak taulah sana murah sket ke...klu ikutkan kat umah ada jugak pet shop..harga tak tau lai camner....itu blkg citer...huhu

masa amik smlm kiatorg park keta sblh2...mydear turun dulu and borak2 ngan owner dia nama Kal...lepas tu dia bwk cat carrier tu kuar dr keta...masa dgr kucing tu mengiow eman mmg nak terjun dh dr keta...smbil wat muka excited...huhu suka plak bila tgk dia suka kucing...lepas nie eman kena lah sama2 jaga ben nie yer...tgk kucing nie ponx jinak and manja...aktif ke tak blom tau lai sbb lom lai try nak main2 ngan dia....nnti blk kang try main2 ngan dia...tp si ben nie agak kurus sket...nak kena gemukkan sket pas tu baru comei kot....jom layan gbr eman ngan si ben for the 1st time berjumpa huhu...











~~end~~




2 comments:

zaida said...

wah...eman da ade kawan baru....husband aku suke sgt kat kucing...tp buat mase ni...aku xbg lagi dia nk bela kucing kat rmh...tgu aku betul2 ready dulu...haha

mieoney said...

hehe sajerlah bg dia seronok2 sket main ngan kucing...klu tak kejanye nak ngaco aku masak jer kat dapo...risau sbb bahaya...

tp aku rasa elok ko jgn bela kucing dulu buat masa nie...:)

 
Design with love by Jiji for Zamimie