Thursday, February 10, 2011

Nikah di Masjid Biru...

Masjid biru aka Masjid Sultan Ibrahim Muar....saya jer yg panggil masjid nie masjid biru sbb kaler masjid nie kaler biru...huhu cantikkan serta unik... masji nie dibina pada tahun 1927 dan dibuka sepenuhnya pada tahun 1930..[source: ramadhan-karim]

pasal apa saya citer psl masjid? sbbnye ari tu masa cuti raya cina ari tu saya pi anto abg sepupu saya nikah kat masjid nie...rasanye tak byk kali ponx saya pegi adalah 2-3 kali termasuk yg ari tu...sbb tu masa ayah saya ckp dia nikah kat masjid tu saya tercengang2...kat mana plak masjid nie sbb asik dok bygkan masjid baru Masjid Sultan Ismail...masjid nie design sama jer cuma beza besar and kecil jerlah...serius lah masjid kat muar nie mmg lah cecantik...

.:: maksyu, mama and eman ::.

.:: siblings - mak long, mak ngah and maksyu ::.

.:: dlm proses menikah ::.

.:: sedap jer eman landing minum susu...tgk pengasuh sekeliling huhu mama dh tak perlu kejar eman ramai volunteer kejar ::.

masa hari nikah tu ada 3 psgn yg dinikahkan tp imam tu tak nikah serentaklah...mean kena tgu giliran...lepas satu psgn selesai dia panggil lai psgn lain...sepatutnye dia kumpul 3 psgn serentak and bg ceramah ke or khutbah nikah tu serentak supaya semua org menghayati...ini tak bila dia buat giliran2 mcm tu semua org bersepah2 menunggu giliran....huhu


.:: one happy family at home ::.

.:: mybro - pak long and mak long [sapa suh ko wat molot itik tu tak kira aku buh gak dlm blog haha nasib arr] ::.

.:: the newlywed - congratulation ::.

.:: kids ::.

lepas nikah terus kitaorg g makan rumah pengantin...nasib dia best lah lembut giler...mymum ckp nasi sayur tak tau lah plak kan...mkn ngan ayam masak merah and pajeri nenas...terbaik!! minum plak air anggur sejuk dlm panas2 terik mmg lega 3 gelas saya minum...huhu lepas tu terus blk...mmg tak tgu pengantin bersanding al maklumlag bila dh ada anak kecik nie tak ley lah nak lepak2 kat tempat yg panas dn crowded lama2 sbb akan mengakibatkan anak bertukar menjadi raksasa gorgon..mean dia rimas lah pastu meragam...malas ler nak layan...sblm apa2 cabut blk dulu...

tp syukur sgt2 sbb klu kitaorg tgu lama sket lai nak blk dr muar ke tangkak derang kata jem tahap dewa...sib lah syukur sgt2...hehe pas tu samapai2 umah dh tersedia mee bandung ngan murtabak singapore...mmg terbaiklahkan....pas tu tido jap bgn mkn pisang grg plak ngan kopi o ais...lagi terbaik haha mkn jer kejanye... okelah itu jer nak citer aktiviti kami lai...haha jgn borink plak baca...tp klu takder entry lai korg borink kan... ^__^

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie