Tuesday, April 19, 2011

Penang Day 1 ~ Perjalanan ke Penang...

rasa semua org ponx dh tau saya pre cuti2 malaysia di penang minggu lepas...sbnrnya bkn bercuti sgt ponx cuma mengikut mydear outstation...memandangkan saya ponx tak sibuk kat opis minggu lepas so ikut jerlah...plan ponx on the spot..mydear ckp ari selasa klu tak silap saya khamis nak pi dh...khamis tu kitaorg still lai pi keja...mydear ngan meeting nye saya plak nak siap2 kan baki2 keja sblm bercuti....

kitaorg blk awal dr opis kul 2 cam tu tp kul 3 ada lai kat umah...sib brg dh packing mlm tu...tinggal sket2 jer brg nak mskkan...kli nie pi lama sket 4 hari 3 mlm so brg ponx kena lah byk sket...klu kami ber2 takper tp ber3 ngan eman mmg kena well prepare lah tak ley sambil2 lewa...packing...sblm kuar umah kucing2 kami kena siapkan utk ditinggalkan...mcm tiggy kami tinggalkan jer letak mknan byk2 air n tempat kumbahan...si kecik junior (ni kucing bru amik nie next time saya citer) kami atr kat cat boarding...sbb plan terkejut dan mengejut tak dan nak survey2 tempat kami atr jer kat klinik haiwan dekat kwsn rumah...mahei ler sket sehari RM15...takper terpaksa letak jerlah...lepas nie mmg tak letak dh...mahei sgt...

so bertolak kul 4 bru kuar dr kwsn rumah...perjlnan kali nie mmg mencabar sbb carseat eman tak bwk...sighh budak nie plak tgh melasak mmg lah penyek saya dibuatnye...dh ler susah nak tido...tido kejap jer dr tol bangi smpi rawang dia dh bgn...lepas tu bgn tak tido2 dh...pdhal dh mengantuk tu klu buh dlm carseat at least dia bley khayal dan tertido...dh smpi alor pongsu dh nak dekat penang bru dia tido...

.:: kfc r&r tapah ::.


.:: budak mengantuk nie...tgk mata ponx dh tau ::.


.:: minuman petang kami...share ber3 huhu ::.


dh masuk penang dh kul 8 lebay cari dulu tempat mkn...tak mo check in hotel dulu sbb sat lai dh lepak2 dlm bilik sure dh mls nak kuar...si kecik tu plak mesti dh mandi segar mesti tertido punye...so cari mkn lah dulu...kitaorg dr dulu teringin nak mkn pasembor bila smpi penang dh 2 kali pegi tak mkn ponx...so kali ni kita pi cari pasemboq kat padang kota lama...punye lama tak gi rupanye dia dh ada fudcourt...dulu dia gerai2 mcm gerai2 tolak2 tu jer....rasa saya mkn cam tu lai best sbb duk kat tepi2 tebing mkn smbil hirup angin laut...

.:: eman tak mo mkn...kejanye meronda jer ...eman tak mau mkn biar mama yg mkn ::.


.:: gani pasembur tak tau lah ada lai ke yg best tp best jerlah bg kami ::.


.:: pasembur RM10 ::.

.:: lai chi kang ::.

.:: char kuey teow kerang RM5...jenuh nk mkn merata kerang...huhu ::.

.:: bru bgn tido mata ponx merah lai ::.


lepas dh mkn kitaorg cari klinik dulu sbb eman batuk plak...mcm lendir byk dlm tekak dia....tp satu klinik ponx tak bukak last2 terus ke hotel jer sbb dh kul 10 masa tu...mmg tak selesa lah berlekit2 semua...

~~to be cont~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie