Thursday, April 21, 2011

Penang Day 2 ~ 1st Avenue & Cocktail...

sambung blk dr entry restoran kapitan....kitaorg tak g mana2 dh lepas tu sbb mcm malas jer nak ronda2 sbb dh petang and time org blk keja sure jem pack lah....last2 saya ckp ngan mydear kita blk hotel jerlah and pegi 1st avenue shopping complex sblh hotel...bkn nak shopping ponx tp sajer jer nak cuci2 mata...

.:: 1st Avenue ~ pic from google ::.

bila dh sampai kat situ tgk biasa jerlah tempatnye tak meriah sgt tp ada butik coach, cotton on and beberapa butik lai yg akan dibuka spt charles & keith...hebat gak org penang semua ponx branded2...tp seriuslah penang nie melambak2 shopping kompleks tp saya pernah g perangin mall, queensbay mall ngan satu lai kat gurney drive apatah nama dia....tp masih ada byk lai yg dasyat2 punyer....mydear bwk tingkat atas sekali yg mula2 kita akan jmpa 3 tingkat parking lot...cam pelik jugaklah nak pi mana sbb selalu rooftop mmg parking lot lah kan...

tp tidak yer rooftop dia luas betul ada wayang, redbox, tempat games and ada kiosk mknan ringan...lepas tu bley tgk pemandangan laut tau dr situ...klu boley kuar sure lai best leh rasa angin2...tp bahayalah kot sbb skrg nie kan musim org terjun bgnan bunuh diri...huhu

.:: eman ponx terkagum tgk pemandangan yg sayup mata memandang...kat luar tu patutnye bley kuar tp tak tau kenapa dia kunci pintu tu ::.


.:: mak ngah eman naik motor cam pak ngah nie...amacam hebat tak sebelah tgn jer huhu ::.

.:: budak yg tak ley nmpk benda berbentuk bulat...semua ponx bol [cara dia sebut]..belon ponx ball jugak...huhu dia nak korek gbr tu sbb ingat boley lah pegang bola snooker tu siap selak blkg gbr lai tu ::.

.:: cubaan bergbr berdua yg sentiasa tak berjaya...ini jerlah gbr yg okey ponx...susah tul skrg nak amik gbr ngan dia sama2... ::.
mula ingat kitaorg nak masuk kat redbox tu sbb kira cam nak buang masa...tp tak tau apa reaksi eman nnti and tak nak membazir sbb sat lai nak pi makan kat hotel plak...kat redbox tu kan pakejnye siap mknan sekali...so kitaorg jenjln kat perngin mall plak sbb nak pi giant nak cari ball utk eman...masa nie camera dh kaput dh baterinya so takder gbr ler...

blk hotel terus tuju traders lounge sbb ada cocktail free utk traders club...kira cam hi-tea tp tak tau napa dia panggil cocktail...takder byk sgt pilihan adalah sket2 jer yg boley dimkn....yg lain2 semua tak berkenan kat tekak sbb manis2...so dok ulang amik menda yg sama smpi kenyang...haha


saya asik mkn menda yg ijau yg ada olive atas dia jer...lupa plak nama dia tp yg penting letak wasabi, mayonis and telur dlm pastry shell...wpun pastry shell tu keras kebatun tp yg tu lah saya mkn smpi 4 ketul smpi lepas tu sendawa wasabi kat idung...huhu

.:: menjamu selera ditingkat 16...tak dpt duk tepi tingkap sbb dh penuh...ada 10 meja jer kat situ klu tak silap saya ::.


.:: tgk eman mkn apa...eskrem tu habis dia mkn sorg jer...pastu asik kena kacau ngan pekerja kat situ ponx dia tak heran sbb dia lagi herankan eskrem dia tu jer...tgk jerlah gbr yg atas tu siap ditonggang eskrem tu cam minum air...kes tak puas hati tak dpt ceduk eskrem tu kuar dr bekas... ::.

dah kenyang blk bilik dh kul 6.30 mandikan eman and dia ponx tido tak sedar diri...so mlm tu ada acara mencari mknan...so next entry lah yer....

~~to be cont...~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie