Monday, April 11, 2011

Driving Mini Cooper...

my feveret car nie mini cooper...klu mydear tanya apa feveret car saya sure saya akan jwb mini cooper...tp bkn cooper yg lama lah...mini cooper mesti yg baru, brulah class....huhu tapi bknlah nak citer psl saya yang bwk dan bkn saya yg naik...tp mamat nie ha yg bawak serta naik...

*

*

*

.:: kaler putih lai...alamak lupa nak kabur2kan no plat plak...huhu nanti org boley trace...haha ::.

yg nie weekend ari tu kitaorg blk kg...so cam biasalah klu dh blk tangkak mydear sure nak cari murtabak singapore..so kalau nak cari murtabak tu kena ke muar...dh alang2 ke muar saya ajak mydear gi tanjong mas...lai ponx kat muar takder apa lah sgt kan and since kawen saya tak pernah bwk dia pi tanjong...masa dulu2 saya klu pi muar ponx mmg tak pernah gi tanjong nie...klu gi ponx ngan mak ayah saya jer...sbbnye mak saya tak kasi gi tempat nie....

so sambil2 jln2 menikmati keindahaan ciptaan tuhan...




sedang jenjalan ternmpak plak budak2 naik keta kecik yg comel nie...terus kitaorg naikkan eman keta mini cooper warna putih stgh jam...amik ko smpi 30 minit...huhu org lain main 15 minit jer... =P lai ponx 15 minit RM6 jer...so RM12 jerlah...puas hati tgk dia main dh cukup stgh jam kitaorg kuarkan dr situ ponx dia rilex jer takder nangis2 ngamuk2 mcm bdk lain...dh siap jemu lai dok dlm tu siap nak berdiri dlm tuh...huhu

.:: amboi jauhnye meronda yer ::.


.:: mama, jap2 eman nak betulkan side mirror nie tak nmpk plak blkg...huhu ::.


.:: uish awek lah...hai kak bleh kenal... [gaya kasonava dh anak aku huhu] ::.

tapi jangan ler korg ingat dia yg bwk sdri...takder maknanye klu sdri nak bwk samada tak bergerak atau ke laut...bkn pandai ponx nak bwk...kitaorg amik keta yg pki remote...yerlah eman ponx mana pndi lai nak tekan pedal and control handle so kenalah ada org yg control....sapa lai klu bkn mama ngan baba yg jd pengemudi....jenuh wei stgh jam nak follow dia...last2 saya dok setempat and guide dr jauh...klu rasa2 dh tak bergerak sbb dh jauh sgt bru saya dtg dekat dia...biasalah sayang lemak...huhu



rasa seronok plak tgk dia dok dlm tu ingat nak beli satu utk dia sbb harga dlm RM150 - RM250 klu tak silap saya...tp tulah tgh fikir klu beli nak main kat mana...sbb takut klu main kat jln biasa nie takut tayar dia rosak...


.::remote control rides on ::.

yang nie boleh jer guna dua...klu cam derang tak pandai lai nak control kita guna jer remote klu derang dh pandai control sdri so boleh lah biarkan mereka pergi sdri...tp korng kenalah kejar...bahaya oooo kang terbabas msk longkang kang sia2 jer...huhu klu nak yg cantik2 or cam jenama cam ferarri ker, bmw ker, hummer ker boley jer cari kat oversea....tp sediakan jerlah duit ek...

.:: kalau nak yg macam nie duit kita harganye RM790 harap maklum huhu::.

dah lepas pusing2 kat tanjong barulah kita pi perkena murtabak singapore...klu saiz yg mcam kitaorg mkn kat bwh nie RM10...pas tu klu nak yg special RM16...yg special punye dia cam double dua lah...saiz dia sama jer...klu nak mkn mmg takder saiz lain selain yg RM10...tp korg boleh jer  mkn dua org....nmpk cam byk tapi tak ponx sbnrye...klu makan panas2 mmg kejap jer abis...murtabak nie ponx kering jer tak berminyak2 sgt cam murtabak biasa tu....owh yg merah tu cam kuah sos...tp sedap sgt bila cicah ngan murtabak tu cam kena sagt combination dia...nyum2



kalau sapa2 nak pegi mkn sblm jambatan muar tu ada trafic light kat simpang empat...lepas tu ada petronas kat situ...sblm petronas tu korng tgklah belah kiri cari signboard kaler hijau yg nmpk mcm lambang duit ($) tu...tapi sbnrnye tulisan MS [Murtabak Singapura] tp yg M tu tak nmpk nmpk cam simbol $ ajer... 





~~end~~

1 comments:

With Julia said...

perghhhhhhh adik eman...naik keta mini cooper tuh...auntie juju pun x penah merasa nak naik :P naik keta bumper car je dedulu...tgk eman sonok je main ehhe..akak mimi cantik botol eman...hijauuuuuuu :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie