Tuesday, April 26, 2011

Penang Day 3 ~ Night Zoo Taiping...

ini kira entry last lah yer...sbb lepas nie dh takder amik2 pic lai ponx...lai ponx esoknye tu lepas bfast saya blk kl dh....sbb ada urusan sket ptg tu so kena rushing blk...klu tak rushing mmg saya dh pusing2 lai kat taiping tu sbb nak rasa jenjln kat tasik taiping tu...serius cantik giler...takperlah klu ada rezeki bley pegi lai....

so ptg tu lepas magrib kitaorg siap2 and kuar nak pi night zoo...sblm nie saya penah gi yg kat spore so perasaan lebay kurang jer tp yg spore night zoo tu lagi hebatlah kan...huhu sbb pencahayaan dia lebay sket berbanding zoo taiping nie suram muram jer...tak brp nak nmpk sgt binatang tu....kitaorg tak jenjln kaki ponx naik tram...mydear ajak gak jln kaki tp gelap gelita sgt2 tak berani lah saya..

eman mula2 cam blur2 sket sbb dlm gelapkan...so ada yg nmpk binatang tu agak bising sketlah mulut dia....mcm kagum gitew...sorilah pic mmg takder amik ponx...kamera saya nie gbr mlm mmg tak cntik lgs wpun kat tempat ada pencahayaan...takkan nak pki flash plak kang terkejut pak belang diterkamnye kami...huhu so lepas nie kitaorg plan nak bwk eman g zoo negara sketlah sbb dia ponx dh pndi and pham skrg nie...so mesti dia excited nnti...

.:: pintu masuk zoo taiping ::.

.:: tiket utk dewasa RM16...eman free huhu ::.

.:: air terjun buatan ::.

.:: sbb tulah saya tak suka amik guna flash...muka mesti jd pelik...tp nak wat cmner no choice ::.

so ini jerlah gbr yang oke pada mlm tersebut...gbr2 lain semua ke laut...huhu lepas ke zoo kami pi mkn jer dekat kwsn pekan taiping...tak tau nak mkn kat mana...dok Google tempat mkn best kat taiping takder lah plak....so mkn jerlah kat mana yg ada...dh kenyang blk bilik tgk ratatouille...lepas tu tgk citer cars plak...feveret eman lah nie... nasib baik seri malaysia nie ada astro...bleh gak tgk astro ria, disney channel...smbil tu dok tgk maharaja lawak kat youtube....nasib ada wifi laju sket...huhu

oke tamat dh entry penang nntikan entry cuti2 malaysia yg lain yer...

~~end~~

2 comments:

kak suzi said...

ok..akan ku tunggu next destination...hahahaaha....baca,baca jugak tapi nak komen selalu tak tau...hihihhi...

mieoney said...

takper kak bila akak baca ponx dh cukup dh...kang rasa mcm ckp sorang2 plak klu takder org baca...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie