Friday, April 22, 2011

Penang Day 2 ~ JJCM & E-man...

ptg tu eman tido smpi ke mlm...dh kul 8 lebay ponx tak bgn lai kitaorg bukak tv kuat2...panggil nama dia supaya dia bgn ponx tak juga bgn2...punyelah letay kan tido tak menyedar diri...last2 dekat kul 9 bru dia bgn...lepas tu mydear ckp cam mls nak kuar mkn...ingat nak mkn kat hotel jer tapi mlm tu dinner buffet mediterranean lah plak...tak nak tanggung risiko byr mahal2 tp mkn tak besh or tak menepati selera...

so kami ke bgnan  sebelah jer cari makan 1st avenue...tp harap maklum dh kul 9.30 kedai ponx dh cuci periuk belanga, dh tutup ler gamaknye...tp nasib lah old town white coffee bukak lai..tp dia ala2 nak tutup gak lah...mydear plak tak mo mkn sbb rasa cam nak mkn nasi kandar beratur katanye so kitaorg order utk eman jer...mula2 oder minced chicken rice sekali dtg2 mmg memang menyelerakan tp ayam dia pedas dh...so saya suap eman mkn nasi yg tak kena ayam dgn telur grg yg menyelerakan tu...lepas tu tak cukup...order satu pinggan nasi lai...nasi kosong jer tp dia bg nasi lemak...separuh mangkuk jugaklah dia mkn...so end up eman makan satu mangkuk nasi...byk tuh...

.:: minced chicken rice...gbr google jer sbb gbr dlm phone mydear malas nak transfer ::.


bila dh isi perut dia kenyang2 jom kita pi cari nasi kandar beratur....on gps senang kejap jer dh samapai...sekali tgk waktu operasi kul 10...waktu tu dh 10.05 blm bukak lai...tp org beratur punyelah panjang...huhu kitaorg ronda2 dulu...pi padang kota lama...jln2 kat pdng smbil tgk bagnan majlis perbandaran yg bercahaya...cntik tul bila tgk mlm2...dh habis ronda pi blk kat situ ponx ramai lai org beratur terus kami blk hotel jer...nasib perut tak lapar sgt....

.:: padang kota lama...kamera tak bwk so amik pki phone jerlah tp tak cntik plak gbrnye ::.

.:: punye ramai org beratur kang sampai giliran mknan dh habis  plak...sgt keciwakan klu cam tu...::.

.:: GPS yg byk berjasa...i lap youuu ::.

balik2 jer lepak dulu kat lobi sbbnye eman kan dh tido so dia dh recarge and sangat aktif yer...panjat sana panjat sini...mmg memerlukan tenaga yg penuh utk menghandle dia...huhu bila dh tak ley nak handle tu yg terus naik bilik tu...huhu

 .:: ingat kat rumah ke siap landing2 lai ::.

.:: sebuk ushar org ::.

.:: seronok jer dia dh kenyang dh cukup tido seronok lah dia ::.


pas tu ingat cam nak tgklah kat traders lounge tu apa yg ada sandwich ke, crossaint ke...sekali smpi2 dia dh tutup lampu daaa...rupa2nye kul 11 dia dh tutup...so buat2lah mintak air mineral nak cover malu punye psl...terus naik blk jer layan drama kat tv1 smpi tertido...huhu

~~to be cont~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie