Monday, April 4, 2011

Dinner at Negeri Sembilan..

jauh bebenor pi mkn mlmnye...kuar lepas magrib sblm kul 8 sampi dh...tu ponx sbb ikut jln dlm...klu ikut highway 5-10 minit smpi dh...huhu pi dinner kat nilai cam kuar umah nak pi family store dekat impian putra jer...slekeh mekeh jer...haha cuba klu kata nak pi alamanda ke harus lah bergaya sakan.... =p

so mcm biasalah aktiviti weekend mengepow yer bukan mengepau [teringat hantu makcik karipap maharaja lawak hahaha] mydear...mula2 ingat nak pi mohd abdullah chan tp mydear nak ke nilai pulak...so ke nilai lah kami...sejak2 dh ada tesco kat nilai nie mmg agak sesak sket nilai...klu dulu ada giant jer bley lah hangat2 sket tp bila dh ada tesco terus jd hot nilai nie...takderlah cam sunyi jer...

bila dh smpi tu dekat2 ngan tesco tgk lampu merelip2 sekali ada fun fair lah singgah ler kami sbb eman cam excited dh tgk lampu asik sebut jer ampu, ampu....kitorg park keta jauh sket sbb parking dekat2 surelah penuh semakin dekat kami jln semakin kuat eman peluk mydear, bila dh betul2 dekat siap meronta2 lai dia peluk...cehh takut rupanye...dia takut sbb bunyi kuat...biaslaah fun fair kan lagunye bunyi kuat...kami satu menda ponx tak naik sbb bunyi jer cam hazab jer siap bunyi keriuk, keriuk...mula ler berfikiran negatif...terus jer kuar dr situ sbb eman sket2 takut yg dia tak takut kucing...dlm byk2 tarikkan kucing jugak yg dia kejar...









so perjlnan kami diteruskan utk mencari mkn...mula2 ingat nak mkn area giant nilai tu sbb kat situ mmg bnyk pilihan lah old town ada, chicken rice shop, shushi king, a&w, steamboat, ayam penyet API dll....lam dh tak gi sure dh mkin byk kot tempat mkn...tp mak aih dr traffic light tu byk org nak ke sana, kereta ponx byk terus melencong ke kwsn mkn jugak tp kat sini ada kfc, pizza hut, mama chop papa grill and bangi kopitiam jer...so ke pizza hut lah kami...




punye lama giler tak mkn pizza hut rasanye dkt 5-6 bln jugaklah...huhu order jer kat situ tp mmg tak duduk lamalah kami dlm pizza hut tu..eman skrg dh semakin lasak and semakin bijak...ada jer akal dia...siap panjat kuar dr baby chair naik atas meja...huhu tecekik mak ko nak mkn nak... =p terus sudahkan suapan terakhir lebay tu tapau jer...hai camnerlah nak naik flight nnti...harap2 okelah...huhu lepas tu kami tak terus blk umah pegi ronda2 dlm tesco nilai plak sajer jer cari psl...oelh sbb itu saya tak tgk ponx ABPBH tgk ponx dh last2 start dr yuna kot...tp ucop mmg terbaik...huhu [eh dh msk bab lain plak]



.:: prawn olio spaghetti ::.




.:: big shot cheesy pops...sedap tul pizza nie sbb cheesy yg banyak sgt...huhu ada balance 3 keping lai blk nnti panaskan dan makan...nyum2 lai sedap mkn ngan tobasco sauce ::.


saya kalau gbr tak cantik nie mulalah tak semangat nak citer byk2...huhu cuba klu gbr cantik gerdik2 jer nak update blog...gbr nie amik pki iphone..mlm plak tu mmglah tak cantik sgt gbrnye lain ler klu iphone 4 mmg cantik lah gbrnye...i lurve my sony ericsson...tp takperlah next time kena rajin bwk kamera...tak ponx beli Lumix GF2  bru lah ada style...nak pow org dpt durian runtuhlah...hik2 keja mengepow org jer...haha


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie